DisplayMate: jelenleg az iPhone 11 Pro kijelzője a legjobb

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ha megjelenik egy új iPhone, akkor biztos, hogy szétszedi az iFixit és megvizsgálja kijelzőjét a DisplayMate. Ez idén sincs másképp.

A DisplayMate csapata alapos tesztek után arra a következtetésre jutott, hogy jelenleg az új iPhone 11 Pro kijelzője a legjobb okostelefon kijelző a piacon. Na de milyen szempontokat vettek figyelembe az értékeléskor?

Amennyiben tavalyi cikkünket is olvastad, akkor igazából nem lep meg az iPhone 11 Pro eredménye, hiszen az előző évben az iPhone XS zsebelte be a legjobb okostelefon kijelző címét.

Elsősorban az új, akár 1200 nites fényerő leadásáról nyilatkoztak:

A Super Retina XDR két új rekord fényerőre is képes és okosan is használja őket. Akár 800 nitre is felmehet, ha a napon vagy – ez kiváló fotók készítésére és ellenőrzésére – és akár 1200 nitre is képes, amikor extrém dinamikatartományú tartalmakat nézel. Olyan, mintha egy Pro Display XDR lenne az iPhone-odban.

De a szuper fényes Super Retina XDR kijelző még nem lenne elég, ennél sokkal többet sikerült az Apple-nek kieszelnie. Az iPhone 11 Pro kijelzője ugyanis még további 9 kategóriában is első az okostelefonok kijelzői közt:

 • legmagasabb abszolút színhelyesség (0,9 JNCD [Just Noticeable Color Difference]): szemmel megkülönböztethetetlen a tökéletestől
 • a legkisebb eltolódás színhelyességben APL (Average Picture Level) képi tartalom esetén (0,3 JNCD): szemmel megkülönböztethetetlen a tökéletestől
 • legmagasabb fényerő OLED okostelefonban (100%-os APL mellett 770 nit és 821 nit 50%-osnál)
 • legmagasabb kontrasztarány normál környezeti megvilágítás mellett (100%-os APL-nél 171)
 • legmagasabb maximális HDR fényerő (20%-os APL-nél sztenderd HDR tartalommal 1290 nit, 100%-os APL-nél teljesen fehér kijelzővel 1090 nit)
 • legmagasabb kontrasztarány (végtelen)
 • legkevésbé tükröződő kijelző (4,5%)
 • legkisebb fényerő eltérés a betekintési szög módosításától (csak 25% 30 fokos szögből)
 • legmagasabb észlelhető kijelzőfelbontás (2688 x 1242): a 4K nem tűnik élesebbnek egy okostelefonon

Száz szónak is egy a vége: az Apple nagyot alkotott, az iPhone 11 Pro kijelzője most óriásit tarolt és eddig is ők voltak a legjobbak az okostelefonok közt.

Szóval biztos, hogy nem fogsz csalódni az új iPhone 11 Pro kijelzőjében, ha esetleg úgy döntenél, hogy beruházol egyre.

A DisplayMate természetesen a felsoroltaknál sokkal több mindent ellenőrzött és vizsgált meg az iPhone 11 Pro-n, így ha részletesebben is érdekelne, hogy milyen szempontok alapján “dobták el az agyukat”, olvasd el a teljes összefoglalójukat.

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. gunar says:

  már várom ide barom fi-t, hogy előadja miért is jobb ennél már a sok éves és nagyobb felbontású S4 kijelzője is, stb . :grinning:

 2. 400 ezer forintért le is cumizhatna az a kijelző…

 3. gunar says:

  Még eljöhet az az idő is, csak azt nem az apple fogja kiadni, hanem vmi noname kínai gyártó és olcsóbb lesz.:smiley:

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!