fbpx Skip to content

Az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegy Hivatala bejegyzett pár szabadalmat az Apple számára, amik közül a Patently Apple kiválogatta az érdekesebbeket.

Lesz itt szó a Wrist ID-ról, a Vissza a jövőbe 2-ből szökött önmeghúzó óraszíjról és még a szíjba épített, értesítő LED-ekről is. Vágjunk is bele!

Wrist ID

Ennek a szabadalomnak egy variánsáról már írtunk korábban. Gyakorlatilag arról lenne szó, hogy az Apple Watch a csuklódon lévő bőröd mintázata alapján képes lenne azonosítani, hasonlóan a Touch ID-hoz.

Annyi az eltérés a korábbi szabadalomhoz képest, hogy most az óraszíjba képzeli el az Apple a szenzorokat.

A szabadalom azt is leírja, hogy az Apple Watch képes lenne szőrös kézen is erre a mutatványra, mert a bőr gyűrődései melegebbek, mint a bőrfelszín, a szőrszálak pedig hidegebbek nála.

Önmeghúzó óraszíj

A Vissza a jövőbe 2-ben már 2015-ben önmegkötő cipők is léteztek:

Az Apple mérnökei pedig azon gondolkodnak, hogy ez az ötlet áthozható lenne óraszíjakra is.

Ez több célra is jó lenne. Egyrészt az óraszíj szorosabbra venné magát, ha edzel, hogy pontosabban tudja olvasni a pulzusodat, másrészt pedig értesítésekre is használható lenne navigációkor vagy úszás közben.

A harmadik felhasználási lehetőség pedig kétlépcsős azonosításkor jönne jól. Ahelyett, hogy egy weboldal SMS-ben küldene egy kódot, az óraszíjadat szorítaná meg egymás után többször és azt kéne beírnod, hogy hány szorítást éreztél.

LED-es óraszíj

A harmadik szabadalom egy LED-ekből álló értesítési rendszert képzelne el az Apple Watch óraszíjára.

Edzés közben képes lenne megjeleníteni bizonyos metrikákat vagy a Tevékenység alkalmazásbeli köröket és még az óra akkumulátorának állapotáról is tudna tájékoztatni.

Ezek az okos óraszíjak valószínűleg még a távoli jövőben várhatóak, hiszen egyetlen pletyka sem szivárgott ki velük kapcsolatban. Ennek ellenére érdekes tudni, hogy az Apple ilyesmikkel is kísérletezik.

Téged melyik új szabadalom csigázott fel?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok