Gyári alvásfigyelőt kaphat az Apple Watch, de ettől még bírni fogja az akkumulátora

Az Apple Watch egyre több mindent tud rólunk manapság: figyeli a pulzusunkat, ellenőrizhetjük vele az EKG értékeinket és sportolásnál azt is megmondja, hogy ledolgoztuk-e a mekis sajtburger által bevitt kalóriákat.

Egy, szinte egyértelmű terület volt eddig, amit az Apple gyári alkalmazással nem fedett le: az pedig az alvásfigyelés. Úgy néz ki, hogy ezen idén végre változtatni fognak, bár könnyen lehet, hogy az Apple-től megszokott csavarral csak megadott típusú órákon fogja ezt a cég engedélyezni.

A 9to5Mac-nél Guilherme Rambo belső forrásokra hivatkozva lehozta a hírt, miszerint az Apple Watch idén ősszel alvásfigyelő funkciókkal fog bővülni.

A funkció kódneve a cégen belül állítólag “Burrito” és az ágyban töltött időt és az alvás minőségét is ellenőrizni fogja.

Rambo úgy véli, hogy a funkciót úgy is be lehet majd állítani, hogy az alvás idejére egy másik Apple Watch-ot használsz, de erre valószínűleg a legtöbb felhasználónak sem szüksége, sem pedig lehetősége nem lesz.

Személy szerint az Apple Watch Series 2-et megvásárlása óta használom alvásfigyelésre. Kezdetben a Sleep++ alkalmazást használtam, utóbbi időben pedig az AutoSleepet.

Így a reggeli rutinom általában az, hogy töltőre teszem az órámat és amíg letusolok, megreggelizek és elkészülök, addig teljesen feltölt az óra és utána használhatom a következő reggelig. Az esetek többségében az órám bírja a strapát, pedig 2016 végén vásárolt darabról van szó, ezért úgy gondolom, hogy az óra akkumulátor-üzemideje nem okozna problémát, ha az Apple gyárilag is beépítené az alvásfigyelést.

Ennek ellenére a gyári alvásfigyelő úgy néz ki, hogy figyelmeztetne lefekvés előtt, ha az órád töltöttsége alacsony lenne ahhoz, hogy az éjszakát átvészelje, fedte fel Rambo.

Az alvás adatai természetesen az iPhone-odon is megjelennének az Egészség alkalmazásban (ahova a harmadik féltől származó alvásfigyelők jelenleg is küldik az adatokat), az órán pedig lenne egy Alvás alkalmazás és alvásfigyelő komplikáció a számlapokon.

Maga az elalvás és felébredés is kényelmesebb lesz, mert az Apple Watch automatikusan engedélyezi majd a Ne zavarjanak módot és felébredéskor először csak az órán jelez majd és az iPhone hangszóróját csak második lehetőségként tartja fenn.

Egyelőre még nem tudni, hogy ez a funkció mely órákra lesz korlátozva, az is elképzelhető, hogy 5. generációs Apple Watch kell majd hozzá, de remélhetőleg azért az Apple elhozza a régebbi modellekre is.

Te hordanád alvásfigyelés céljából az Apple Watch-odat?

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

  1. Jadeye says:

    ha használod az Óra appban az alvást, az nyilván most is megy.

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!