fbpx Skip to content

Az Apple Watch egyre több mindent tud rólunk manapság: figyeli a pulzusunkat, ellenőrizhetjük vele az EKG értékeinket és sportolásnál azt is megmondja, hogy ledolgoztuk-e a mekis sajtburger által bevitt kalóriákat.

Egy, szinte egyértelmű terület volt eddig, amit az Apple gyári alkalmazással nem fedett le: az pedig az alvásfigyelés. Úgy néz ki, hogy ezen idén végre változtatni fognak, bár könnyen lehet, hogy az Apple-től megszokott csavarral csak megadott típusú órákon fogja ezt a cég engedélyezni.

A 9to5Mac-nél Guilherme Rambo belső forrásokra hivatkozva lehozta a hírt, miszerint az Apple Watch idén ősszel alvásfigyelő funkciókkal fog bővülni.

A funkció kódneve a cégen belül állítólag “Burrito” és az ágyban töltött időt és az alvás minőségét is ellenőrizni fogja.

Rambo úgy véli, hogy a funkciót úgy is be lehet majd állítani, hogy az alvás idejére egy másik Apple Watch-ot használsz, de erre valószínűleg a legtöbb felhasználónak sem szüksége, sem pedig lehetősége nem lesz.

Személy szerint az Apple Watch Series 2-et megvásárlása óta használom alvásfigyelésre. Kezdetben a Sleep++ alkalmazást használtam, utóbbi időben pedig az AutoSleepet.

Így a reggeli rutinom általában az, hogy töltőre teszem az órámat és amíg letusolok, megreggelizek és elkészülök, addig teljesen feltölt az óra és utána használhatom a következő reggelig. Az esetek többségében az órám bírja a strapát, pedig 2016 végén vásárolt darabról van szó, ezért úgy gondolom, hogy az óra akkumulátor-üzemideje nem okozna problémát, ha az Apple gyárilag is beépítené az alvásfigyelést.

Ennek ellenére a gyári alvásfigyelő úgy néz ki, hogy figyelmeztetne lefekvés előtt, ha az órád töltöttsége alacsony lenne ahhoz, hogy az éjszakát átvészelje, fedte fel Rambo.

Az alvás adatai természetesen az iPhone-odon is megjelennének az Egészség alkalmazásban (ahova a harmadik féltől származó alvásfigyelők jelenleg is küldik az adatokat), az órán pedig lenne egy Alvás alkalmazás és alvásfigyelő komplikáció a számlapokon.

Maga az elalvás és felébredés is kényelmesebb lesz, mert az Apple Watch automatikusan engedélyezi majd a Ne zavarjanak módot és felébredéskor először csak az órán jelez majd és az iPhone hangszóróját csak második lehetőségként tartja fenn.

Egyelőre még nem tudni, hogy ez a funkció mely órákra lesz korlátozva, az is elképzelhető, hogy 5. generációs Apple Watch kell majd hozzá, de remélhetőleg azért az Apple elhozza a régebbi modellekre is.

Te hordanád alvásfigyelés céljából az Apple Watch-odat?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ha használod az Óra appban az alvást, az nyilván most is megy.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for Cice Avatar for Jadeye

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ha használod az Óra appban az alvást, az nyilván most is megy.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for Cice Avatar for Jadeye