Az Apple már nem küldi tovább harmadik félnek a Sirihez intézett kérdéseket

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Még július végén írtunk róla, hogy az Apple néhány esetben a Sirihez intézett parancs hangfelvételét továbbította harmadik félnek visszaellenőrzésre, hogy Siri valóban jól értelmezte-e a feltett kérdést. Az ügy értelemszerűen felzaklatta azokat, akik az Apple adatvédelmi elveiben hittek.

Szerencsére a cég gyorsan reagált és kikapcsolták a hangüzenetek küldését ideiglenesen, amíg találnak egy jobb megoldást.

Az Apple a TechCrunch-nak kifejtette hosszútávú terveit is ezzel kapcsolatban:

Elkötelezettek vagyunk a nagyszerű Siri élmény biztosításáért a felhasználók adatvédelmének megőrzése mellett. Amíg alapos vizsgálatokat végzünk, világszinten kikapcsoljuk Siri finomhangolását. A jövőben pedig egy szoftverfrissítéssel lehetővé tesszük majd a felhasználóknak a finomhangolásban való részvétel kikapcsolását.

Szóval egyelőre nem kell félned attól, hogy az Apple-lel szerződésben lévő cég alkalmazottjai meghallgathatnak részleteket az életedből és ha ez a jövőben is zavarna, akkor majd lesz rá egy kapcsoló a Beállításokban, ahol ezt eleve letilthatod.

Az Apple pedig remélhetőleg tanult a hibából és a jövőben egyértelműbben fogja jelezni, ha adatokat gyűjt a felhasználók eszközeiről, még akkor is, ha azt anonim módon teszi.

Ezek még érdekelhetnek:


A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!