Így néz ki az Apple Card aktiválása (videók)

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Apple szépen lassan elkezdi az Apple Card bevezetését az Egyesült Államokban, ezért felkerült a YouTube csatornájukra pár videó, amiken megnézhetjük az új hitelkártyát.

Apple Card

Az Apple Card aktiválása egészen mágikusan történik, ha tavalyi iPhone modellt (XS, XS Max vagy XR) használsz, de régebbieken egy kicsit bonyolultabb. Nézzük meg, hogy mire lehet számítani!

iPhone X vagy régebbi esetén az Apple Card aktiválása négy lépésből áll:

 1. Bontsd ki a csomagolást
 2. Nyisd meg a Wallet alkalmazást
 3. Bökj az Aktiválás gombra
 4. Tartsd közel a telefont a kártya csomagolásához

Ez önmagában egész egyszerűnek tűnik, de az újabb iPhone-ok esetén még ennél is könnyebb az Apple Card üzembe helyezése:

 1. Bontsd ki a csomagolást
 2. Ébreszd fel a telefonod
 3. Tartsd közel a telefont a kártya csomagolásához
 4. Bökj az Aktiválás gombra

Ami lehetővé teszi, hogy ebben az esetben ne kelljen megnyitni a Wallet alkalmazást, az az, hogy az iPhone XS/XS Max/XR már olyan NFC chippel rendelkezik, ami a háttérben is tud figyelni.

Valószínűleg még egy jó darabig el fog tartani, mire az Apple Magyarországra is elhozza a titánból készült Apple Card hitelkártyát (már ha egyáltalán meg fogja ezt tenni), de legalább ezekből a videókból láthatjuk, hogy milyen az aktiválás folyamata.

Te használnál Apple hitelkártyát?

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. Én már annak is örülnék, ha a Raiffeisen bevezetné az Apple Pay-t és nem kellene mindig magammal vinni a hitelkártyám…
  Na, majd az Apple Card megjelenésével egyidőben :slight_smile:

 2. Milyen elonye van ennek a hitelkartyanak ha mukodik az apple pay watchal is meg iphoneal is?

 3. kukac7 says:

  ezt nem ertem. en i6-tal ha fizetni akarok, csak odatartom es felold, fizetek. gondolom akkor is figyel az nfc.

 4. mark.t says:

  A lényege pont hogy a USben még mindig van olyan hely ahol Chip+pin fizetés megy csak… illetve a világon sok helyen még akad. :slight_smile: plusz ATMhez sem jöhet feltétlen rosszul.

 5. mark.t says:

  Igen mert ott aktív NFC jelet küld a terminál, ahogyan megkapja ezt a jelet bármelyik NFCs kártya is. Ez az ami aktiválja a szifonoban is hogy feldobja a walletet.
  Viszont Xr/Xs/XsMaxnál háttérben is tud olvasni NFCt, megerőltetés nélkül, mert más a struktúrája a chipnek.

 6. Én (mi) csak azért vagyunk rafisok mert az asszony ott dolgozik. Állítólag csak rafis számlára utalják a béreket. Annyira kedvezményes hogy az OTP-nél negyed annyiért ugyanezt a szolgáltatást megkapnánk.

 7. paul78 says:

  “régebbieken egy kicsit bonyolultabb” <—- 4 lépés így is, úgy is…

  “Te használnál Apple hitelkártyát?” <—- Én pl. nem!

 8. Azért ez már egyre cikibb, jó dolog (lenne) ez a kártya meg minden, de így írni erről a hatalmas “innovációról”, hogy egy kártya aktiválásnál nem kell a telefont kinyitnom és még +3 gombot megnyomni a Walletben… komolyan, lassan ha fingik egyet az Apple az is így lesz megírva, hogy mekkora innováció? :frowning: Főleg, hogy az emberek normális esetben életükben csak egyszer csinálják ezt végig…

 9. Jadeye says:

  a cikk sehol nem említett olyasmit, hogy ez mekkora innováció lenne. ez egy újdonság az Apple részéről, tehát egy Apple termékekről szóló híroldalon értelemszerűen helye van. mégis miről legyenek cikkek, ha nem az ilyen újdonságokról?

 10. Menő meg minden, de mégegyszer nem lesz hitelkártyám az qurvaisten.

 11. 2% pénz visszatérítés azonnal, ami azonnal megjelenik az apple cash kártyádon és elköltheted. Nincs semmilyen költség, az összes költésed rendszerezve, kategorizálva, földrajzi helyzettel visszanézhető.
  Amerikában másképp használják a hitelkártyát mint Európában. Nem a hitelen van a hangsúly, hanem azon a mechanizmuson, hogy ha valaki elad neked valamit, akkor a bank gondja a fizetés. Ha szobát foglalsz egy hotelben, vagy autót bérelsz, a pénzt csak akkor vonják le a számládról ha már kicsekkoltál visszavitted az autót, de addig is zárolva van a hitelkereted terhére a kaució, ami neked nem kerül semmibe a hotel és a kölcsönző pedig nem kockáztat semmit. A bank szerepe az ilyen üzletekben garantálja a sima üzletmenetet.
  Mindemellett a bankok árgus szemmel figyelik a jövedelmed és azt hogyan használod a hitelkereted. 3 hitelminősítő is rangsorol mindenkit akinek van amerikai tb száma és hitelkerete. Ez alapján kapsz olcsó vagy drága lakás vagy autó hitelt és lehet új hitelkártyád.

 12. Czo says:

  Mi a problema a hitelkartyaval? Az itthoni banki kondicioknal hitelkartya nelkul eselyed sincs plusszban kijonni (a visszateritesek fedeznek minden banki koltseget).

 13. benezo says:

  Na ja,azért az USA-ban kicsit más az emberek hozzáállâsa a hitelkártyákhoz. Ha nincs,sok helyen nem is tudsz fizetni ,mert csak a credit card-ot fogadják el a debitet nem. És tényleg nevetségesen egyszerü / a magyar viszonyokhoz képest /igényelni,meg aktiválni.

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!