fbpx Skip to content

Az Apple az Emoji Világnapja alkalmából közzétett néhány olyan emojit a sajtóközleményében, amelyek ősszel érkeznek majd meg az Apple rendszereibe is a Unicode 12-es szabvány keretein belül.

Több új, párkapcsolati hangulatjel érkezik, de a fogyatékkal élőkre is gondolt a Unicode Konzorcium.

Az Apple most csak néhány emojit tett közzé, várhatóan még több fog érkezni ősszel. Bővülnek a kapcsolatkifejezős hangulatjelek is, több bőrszín, haj és életkor közül választhatunk.

A Unicode szabványt kezelő Unicode Konzorcium nagy figyelmet fordít a fogyatékkal élőkre is. A frissítésben találhatunk majd kerekesszékes, hallókészülékes, illetve láb és kar protézist ábrázoló ikonokat is, de a vakvezető kutya és a fehér botos ember emoji sem marad ki a frissítésből.

 

Olyan általánosabb emojik is érkeznek, mint például az egyrészes fürdőruha, a fényvisszaverő mellény, a papírsárkány vagy éppen a jojó. Új étel emojikat is kapunk, érkezik a gofri, a vaj és a hagyma ikon is.

Állatok terén is számíthatunk újdonságokra, flamingó, orángután, bűzösborz és lajhár emoji is bekerül a palettába. De ha ez még nem lenne elég, a szabvány új verzióját támogató rendszerrel érkezik az ásítós fej is, amit szerintem mindenki előszeretettel használ majd. 🙂

Az emojik és a Unicode szabvány kapcsolatáról itt írtunk korábban részletesen: Gyakori kérdések: az Apple és az Emoji karakterek.

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!

Immáron, több mint 3 éve elérhető a Szifon.com közösségi portálja, ahol kérdezhetsz, valamint információt is megoszthatsz a többi Apple felhasználóval.