fbpx Skip to content

Az Apple az Emoji Világnapja alkalmából közzétett néhány olyan emojit a sajtóközleményében, amelyek ősszel érkeznek majd meg az Apple rendszereibe is a Unicode 12-es szabvány keretein belül.

Több új, párkapcsolati hangulatjel érkezik, de a fogyatékkal élőkre is gondolt a Unicode Konzorcium.

Az Apple most csak néhány emojit tett közzé, várhatóan még több fog érkezni ősszel. Bővülnek a kapcsolatkifejezős hangulatjelek is, több bőrszín, haj és életkor közül választhatunk.

A Unicode szabványt kezelő Unicode Konzorcium nagy figyelmet fordít a fogyatékkal élőkre is. A frissítésben találhatunk majd kerekesszékes, hallókészülékes, illetve láb és kar protézist ábrázoló ikonokat is, de a vakvezető kutya és a fehér botos ember emoji sem marad ki a frissítésből.

 

Olyan általánosabb emojik is érkeznek, mint például az egyrészes fürdőruha, a fényvisszaverő mellény, a papírsárkány vagy éppen a jojó. Új étel emojikat is kapunk, érkezik a gofri, a vaj és a hagyma ikon is.

Állatok terén is számíthatunk újdonságokra, flamingó, orángután, bűzösborz és lajhár emoji is bekerül a palettába. De ha ez még nem lenne elég, a szabvány új verzióját támogató rendszerrel érkezik az ásítós fej is, amit szerintem mindenki előszeretettel használ majd. 🙂

Az emojik és a Unicode szabvány kapcsolatáról itt írtunk korábban részletesen: Gyakori kérdések: az Apple és az Emoji karakterek.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

 1. Ez nagyon pc. :face_vomiting:

 2. Hogy változott a világ.

  Több energiát fordítanak az emojik grafikai megjelenítésére, amiket úgyis csak kicsiben látunk, mint az Apple az operációs rendszer ikonjaira. :face_with_raised_eyebrow: Ezért most az apró emojik olyan részletességgel vannak kidolgozva mint az alkalmazás ikonok még a 6-os iOS idején. :grin:

 3. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  ha az Apple nem rajzolgatna kis képecskéket az új karaktereknek, azok attól még ott lennének, hiszen a mögöttes szabvány, a Unicode frissül ilyenkor:

 4. Jó lesz ez! Én azt szeretném ha lenne a billentyűzet beállításokban egy olyan opció amivel állítani lehetne a gyakran használt :rofl::ok_hand:t2:-k számát. Jó lenne feljebb húzni. Nagyobb lenne táblázat.

 5. Avatar for dokk dokk says:

  Nekem pont tegnap kellett volna egy waffel emoji, de nem volt. Matricát kellett letölteni. :slight_smile:

 6. Avatar for gunar gunar says:

  A legtöbbnek tök mindegy hányszor írjátok ide le, hogy ez csak egy az appletől független szabvány és nem erre pocsékolják az idejüket, sosem tudják értelmezni az olvasott szöveget. Azt hiszem ez is a dislexia egyik válfaja . :grinning: (emlékezzünk csak az iphone csere akcióra a T-nél cikkre régebben)

 7. De szerencsére te mindig itt vagy gunar…

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for White64GB Avatar for Szifon Avatar for Mairtin Avatar for dokk Avatar for mtomi95 Avatar for szanyizoli Avatar for Jadeye Avatar for gunar