iOS 12.4 újdonság: iPhone-költöztetés két készülék között közvetlenül

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A héten megjelent az iOS 12.4, és hozott magával egy izgalmas új funkciót is, ami segíthet új iPhone-ra költözéskor.

iOS 12.4-es iPhone-nál a Beállítási asszisztens a már megszokott iCloud vagy iTunes mentésből történő visszaállítás mellett fel fogja kínálni azt a lehetőséget is, hogy közvetlenül a régi telefonodról, direkt Wi-Fi kapcsolaton vagy Lightning-kábelen keresztül áthúzza az adatokat.

A régi iPhone-od és az új közt direkt Wi-Fi kapcsolattal vagy Lightning-kábellel is megteremtheted a kapcsolatot az iPhone-költöztetés funkció használatához.

A Wi-Fi kapcsolatot intézi a Beállítási asszisztens, a Lightning-alapú kapcsolathoz pedig szükség van egy Lightning – USB 3 kameraadapterre, amivel az iPhone-odhoz adott Lightning-kábelt felhasználva csatlakoztathatod egymáshoz a két telefont.

Az iPhone-költöztetés minden beállítást és adatot átvisz az új telefonra, de az alkalmazásokat újra le kell töltenie az új telefonnak az App Store-ból, ezért érdemes otthon csinálni, vagy olyan helyen, ahol van megbízható Wi-Fi kapcsolat. (A korábban megjelent, Gyors Kezdés opció ezzel szemben egy meglévő iCloud mentésből tudta visszaállítani az adatokat az új készülékre.)

Érdemes még megemlíteni, hogy az iPhone-költöztetés funkció működéséhez szükséges, hogy mindkét telefonon legalább iOS 12.4 legyen.

Jeff Benjamin a 9to5Mac-nél készített is egy videót, amiből világosan látható, hogy mire kell számítani ilyen költöztetéskor:

Ez egy olyan váratlan újítás volt az Apple részéről, mely segít azoknak, akik nem rendelkeznek elég iCloud tárhellyel, hogy a felhőből történő visszaállítást válasszák és nem szeretnének, vagy számítógép hiányában eleve nem is tudnak az iTunes-szal költöztetni. Épp ezért mindenféleképp elismerést érdemel a cég a két készülék közötti, közvetlen költöztetés lehetőségéért.

A funkcióról bővebben az Apple vonatkozó támogatási dokumentumában: Az iPhone-költöztetés használata.

Elképzelhetőnek tartod, hogy következő készülékedre az iPhone-költöztetés funkcióval költözöl majd át?

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. paul78 says:

  Nekem pl. van a telefonon 20 GB zene ami az iTunes-al lett rámásolva a készülékre. Ezzel a költöztető funkcióval az összes dal “ugrik” és lehet kezdeni az iTunes-os vacakolást az új telefonra előről. Erre bezzeg nem gondolt Federighi úr. Ameddig rá van a felhasználó kényszerítve a Windowsos iTunes használatára, addig a “Milyen számítógép?” az iPad Pro reklámokból pusztán egy jó poénnak minősül…

 2. Ez a rész kissé angolosra/amerikaiasra sikeredett, hogy mindent kétszer mond kétszer mond. :slight_smile:

  Amúgy rém hasznos funció, csak ha az ember kábelen szeretné megcsinálni, akkor vennie kell egy kiegészítőt. :confused: Amit amúgy lehet nem is fog használni később semmire.
  De majd mikor eljönnek az USB-C-s iDevice-ok (ha lecserélik a Lightning-ot minden eszközön), akkor egyszerűsödni fog ez is, elég lesz egy C-C kábel. :+1:

 3. hepike says:

  Ez amúgy miben másabb, mint a már meglévő dolog? Én legalábbis úgy költöztem az elmúlt időszakokban, hogy egymás mellett volt a két teló, az új és a régi és mikor bekapcsoltam az újat, a régin egyből rákérdezett, hogy akarok-e átköltözni. Igen, majd kamerával egy hullámzó animált izét kellett leolvastatni és már ment is minden a maga útján. Minden beállítás átkerült meg az appok (ezeket nyilván le kell töltenie ismét).

 4. Jadeye says:

  olvasd el a cikket, le van írva benne. a korábbi nem költöztetett, hanem biztonsági mentést állított vissza. az elején a Gyors Kezdés csak megkönnyítette ezt a folyamatot, de nem másolt adatokat a két készülék között.

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!