fbpx Skip to content

Gyakran számolunk be fül-és fejhallgatókról, hiszen ezen a piacon is széles a választék. A muzix.hu jóvoltából lehetőségünk volt kipróbálni a MEE Audio EarBoost EB1 Bluetooth-os fülhallgatót.

A cég egyébként amerikai származású és azzal tettek szert hírnévre az Államokban, hogy innovatív és jó minőséget tettek le az asztalra, mégis ár/értékben az átlagember számára is megvásárolhatók maradtak. Nézzük is meg, hogy miért is fogott meg igazán ez a fülhallgató.

Design

A doboz egy egyszerű, szokványos kialakítást kapott, benne találjuk magát a fülhallgatót, a leírásokat, egy kemény tokot, valamint a csere fülharangokat és pántokat, valamint a mikro-USB töltőkábelt. A fülhallgató a szokványos Bluetooth-os fülesekhez hasonló kialakítást kapta, egy rövid kábel köti össze a két fülhallgatót.

A füles érdekessége, hogy nem csak a gumiharangokat tudjuk cserélni, hanem azokat a fülkampókat is, amelyek azért felelnek, hogy ne essen ki egykönnyen a fülünkből a fülhallgató. A dobozban találunk többféle méretű fülkampót is, amelyek egyébként nagyon jól jönnek futáshoz. Míg más füleseknél azt tapasztaltam, hogy egy idő után kicsúsznak futáskor, addig a MEE esetében ez nem történt meg. Ezek a kis fülkampók tökéletesen illeszkednek a fülben és egy fix tartást adnak a fülesnek.

Hangzás, üzemidő

Jöjjön a lényeg, a hangzás. A MEE Audio EarBoost EB1 nem egy szokványos füles. Kifejezetten audiofil fülhallgató egyedi hallásanalizátorral és hangszínkorrektor technológiával ötvözve. Már lassan két éve egy RHA M650 vezeték nélküli fülhallgatót használok, ami szintén vájtfülűeknek szánt termék, viszont az EarBoost EB1 messze túlszárnyalta az RHA-t. Az EB1 támogatja az aptX® Low Latency technológiát, melynek köszönhetően nincs elcsúszás a TV-műsorban vagy mozifilmben látott szereplők szájmozgása és a hallott hang között, így zenehallgatás mellett filmnézésre is alkalmas.

Az EarBoost EB1 esetében tökéletesen el vannak találva a hangszínek. Pont jó a mély, a közép és magas tartomány is. Legalábbis számomra. Viszont ha valakinek mégsem megfelelő az alap beállítás, iOS-re és Androidra egyaránt letölthetjük az EarBoost nevezetű mobilalkalmazást, amellyel egyedivé tehetjük a fülesünk hangzását. A fülessel többféle stílusú dalt meghallgattam, nekem leginkább a sok méllyel rendelkező dalok tetszettek a legjobban, de tisztán szól benne egy jó kis Rammstein is. 🙂

[appstore id=”1327224312″ store=”HU” style=”smallbox”]

Az app használata egyszerű. Ahogy a képen is látható, különböző csúszkákat húzogathatunk, ezáltal módosítva a hangtartományokat. Ezt természetesen ki-be kapcsolhatjuk, így ha nem szeretnénk a módosított hangzást használni, egyszerűen csak koppintsunk rá az EarBoost On/Off gombra. A fülhallgatón természetesen találunk távirányítót, valamint beépített mikrofont is, így zökkenőmentesen vezérelhetjük a zenét és fogadhatunk hívásokat is.

Az app további különlegessége, hogy a ‘Hearing Test’ funkció segít a legtöbbet kihozni a fülesből, ugyanis ha ezt a tesztet elvégezzük, akkor az app a saját hallásunkhoz igazítja a fülhallgatót. A teszt során különböző magasságú és hosszúságú teszthangokat hallunk.

Ahogy a képen is látható, 1,2, illetve 3 ponttal ellátott gombok közül lehet választani, valamint a negyedik opció a ‘No sound’. Ha a teszthangok során egy ‘pittyenést’ hallunk, akkor értelemszerűen az egypontos gombot kell megnyomnunk, viszont ha nem hallunk semmilyen hangot az adott tesztfázisban, akkor a ‘No sound’ lehetőséget válasszuk. A teszt elvégzése után a főoldalon a ‘MyEQ’ gombbal tudjuk menteni a saját hallásunkhoz igazított beállítást.

Ami az üzemidőt illeti, a gyártó 6 óra használati időt ígér, ez valóban így van. Vannak ennél több üzemidővel rendelkező fülesek is, viszont a benne rejlő technológia kárpótol. A feltöltési idő mindössze két óra. A vezérlő oldalán található a mikro-USB bemenet.

Konklúzió

Ahhoz képest, hogy milyen minőséget ad a füles, nagyon kedvező áron juthatunk hozzá. A MEE Audio EarBoost megvásárolható 1 év garanciával a muzix weboldalán. Az ár és a hangzás mellett a másik pozitívum a kényelem. A fülkampók tökéletesen illeszkednek a fülben, a fülhallgató könnyedségének köszönhetően pedig szinte észre sem vesszük a nyakunkban a vékony kábelt. Az EarBoost EB1 tehát egy magasabb kategóriájú fülhallgató, de amellett, hogy nem egy szokványos fülesről beszélünk, futáshoz vagy más sporthoz is tökéletes választás lehet, utóbbinál érdemes használni a COMPLY Sport Pro fülillesztéket is hozzá! Mindenképp ajánlom azoknak, akik egy kicsit más kontextusban szeretnének zenét hallgatni.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for SiMoon SiMoon says:

    Az érdekelne (amúgy mindegyik bluetooth fülesnél), hogy ha nem hallgatok rajta zenét, akkor kikapcsol-e magától egy idő után (power saving), illetve lehet-e sirinek hangutasításokat adni rajta keresztül. Most ment tönkre egy Skullcandy Method Wireless fülesem, amiben fainság, hogy nem kapcsol ki, tehát tudom használni kizárólag hívásokhoz is. A cikkben lévő kialakítású füleseknél az a tapasztalatom, hogy kikapcsolnak x idejű üresjárat után.

  2. A legtöbb bluetooth-os füles kikapcsol akkor, ha x percig nem hallgatunk vele semmit, viszont ennél a fülesnél azt tapasztaltam, hogy csak manuálisan kapcsol ki, tehát nem kapcsol ki akkor sem, ha épp nem hallgatok zenét stb. De például a RHA M650 wireless fülesem kb 8-10 perc után kikapcsol, szóval típusa válogatja.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for SiMoon Avatar for Szifon Avatar for ildigyori