fbpx Skip to content

Pár napja a legmeglepőbb hír volt, hogy Jony Ive kilép az Apple-től és saját designcéget indít LoveFrom néven.

Ive távozása a gyakorlatban egy már hosszabb idejű folyamat végeredménye, ami még 2015-ben kezdődött az Apple Watch bemutatása után.

A Bloomberg szerint Ive-ot nagyon megterhelte az eredeti Apple Watch tervezésének utolsó éve, ezért lépett át egy magasabb pozícióba 2015-ben, amikor is a mindennapi design feladatokat átadta Richard Howarth-nak és Alan Dye-nak.

Így, hogy kevesebb teendője volt, Ive általában San Franciscó-ban találkozott néha a tervezői csapattal és csak heti párszor ment be az Apple főhadiszállására.

Jony Ive volt csapatának néhány tagja szerint nem is lesz észlelhető a változás azonnal. Ennyire eltávolodott Ive az elmúlt években. Általában amikor egy vezető lemond, akkor történik változás.

Ez a változás igazából a 2015-ös Emlékezet napján történt, amikor zárva volt a tőzsde és az Apple “előléptette” Ive-ot a designért felelős vezetőnek. Amivel igazából csak még kevésbé vett már részt a tervezésben.

Ive 2015 elején elmondta, hogy “nagyon, nagyon mélyen fáradt” és Laurene Powell Jobs nyilvánosan is megemlítette, hogy az Apple-nek csökkenteni kellene Ive szerepét. Erre 3 hónappal később “előléptették” és “még közelebb hozták az Apple formatervezéséhez, mint valaha”. Ennek sosem volt értelme és sosem volt igaz.

Épp ezért ez a hír igazából nem is olyan megrázó, hiszen Ive egyre kevésbé vett részt az Apple termékek tervezésében, a tervezőcsapatnak már egy ideje fel kellett készülnie a várható távozására.

Vagyis a gyakorlatban a napokban bejelentett, pozícióbeli változások csak az időközben már folyamatosan kialakult helyzetet teszik végre teljesen hivatalossá.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok