fbpx Skip to content

Pár napja megkeresett minket Péter, hogy egy általa fejlesztett ingyenes alkalmazást ajánljon a Szifon.com olvasói számára. A Heart Reports egy olyan problémát old meg, amire az Apple nem volt képes.

Heart Reports

Lényegében egy részletgazdag, könnyedén olvasható PDF-et készít az Egészség alkalmazásból kinyert adatokból, ezek közül főleg a szívvel, és a vele kapcsolatos különböző információkat jeleníti meg, használható, olvasható formában. ☝?

Az app azért készült, mert tavaly év végén voltam egy rutin orvosi vizsgálaton és az orvos látta, van rajtam egy Apple Watch. Megkérdezte, hogy meg tudom-e mutatni, milyen adatokat tárol el. Mondom persze, bemegyek az Egészség appba és kerestem valami megosztás opciót. Kiderült, hogy nincs ilyen, maximum egy képernyőfotót tudnék küldeni belőle, de azért az nem valami használható megoldás… Szóval nekiálltam megtanulni a Swift-et (van programozói alapismeretem, nem nulláról kellett, de iOS appot még nem csináltam) és összeraktam ezt az appot.

Heart Reports

Az Egészség appban tárolt adatokat mutatja (főként az Apple Watch): pulzus, variabilitás, lépésszám. Ha van okos vérnyomásmérőnk és mérlegünk, akkor ezeket az adatokat is meg lehet jeleníteni. Vérnyomás értéket az appon belül is hozzá lehet adni manuálisan, ha esetleg azt kézzel követi a felhasználó. Be lehet állítani, hogy a riporton milyen adatok szerepeljenek:

 • Minimum, maximum és átlagos pulzusszám órás vagy napi bontásban
 • Nyugalmi és aktív pulzusszám értékek
 • Átlag szívfrekvencia-variabilitás
 • Vérnyomás (ha van adat róla)
 • Grafikon, ahol látszik a trend
 • Összesített átlagok
 • Magas és alacsony pulzusszám figyelmeztetés: ha 120bpm felett vagy 45bpm alatt volt legalább 5 percig nyugalmi állapotban a pulzus, akkor megjeleníti a figyelmeztetést a táblázatos adatokban.

A generált riportot le lehet menteni PDF fájlként, ki lehet nyomtatni, elküldeni emailben, üzenetben. Lementhető CSV fájlban is, amit Excelben megnyitva lehet böngészni, felhasználni. Az alkalmazás jelenleg sajnos csak angolul tud, de a létrehozott PDF, ahogy a képen is látszik, beállítható magyar nyelvre!

A Compare funkció alatt az életkor és nem alapján más felhasználókkal össze lehet hasonlítani az adatokat:

 


A Heart Reports leginkább azoknak jó, akik szívproblémákkal küzdenek, így követni tudják egy új gyógyszer hatását is akár. Ingyenesen letölthető az App Store-ból, lényegében annyira pici alkalmazásról van szó, hogy érdemes a készülékünkön tartani. Segítsetek Péternek, értékeljétek az App Store-ban! ?

[appstore id=”1448243870″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

 1. És az adataink biztonságát mi garantálja? Ezek azért személyes dolgok.

 2. Szia! A generáláshoz nem tölt fel semmit a netre, teljesen offline az app, a telefonodon készül el a riport.

 3. Avatar for hiper hiper says:

  iOS 13 beta
  jol muzsikál

  ‘nem irhat véleményt kiadás előtti rendszerből’ miatt nem tudom csillagozni:)

 4. Oh ez szomorú :frowning: nincs másik készülék? Barát/ismerős/bnő/szülő? :smiley:

 5. Avatar for hiper hiper says:

  … most azt akarod, hogy anyám előtt valljam be a feleségemnek hogy van barátnőm? :open_mouth:

  … lenne infarktus!
  aztan küldhetném a doktoromnak a messzidzsemet…:grinning:

 6. Avatar for novisz novisz says:

  Súly kiexportálásra nincs vmi lehetőség?

 7. Nagyon jó kis app, gratulálok! Remélem felvesz az Apple.

 8. Sziasztok! Ma raktam ki egy frissítést az alkalmazáshoz. Van új alvás, véroxigén és aktivitás riport, van rengeteg Widget, teljesen új lett a design is. Tápanyag bevitelt is feltüntetni vérnyomásnál és vércukorszintnél, jobb lett a kontraszt a riporton nyomtatás miatt és még rengeteg apróság. Pár kép az újdonságokról:

  Ha van ötleted, hogyan lehetne még jobb az app, nyugodtan írj üzenetet. Köszi!

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for White64GB Avatar for visztpeter Avatar for novisz Avatar for Szifon Avatar for betaproxima Avatar for hiper Avatar for SzifonAdmin