fbpx Skip to content

Az Apple még a héten adott ki egy új firmware verziót a 802.11n-es AirPort eszközökhöz, amelyek az AirPort Express, az AirPort Extreme és a Time Capsule.

Az új változat a 7.8.1-es verziószámot kapta, ami kicsit összezavarhatja az átlagfelhasználót, hiszen a 802.11ac-s modellekre előző hónap végén érkezett meg a 7.9.1-es frissítés.

Az Apple még 2018 áprilisában jelentette be, hogy felhagy az AirPort eszközök készítésével, így az, hogy ezek még mindig kapnak frissítéseket a cégtől, egészen meglepő, de mindenképpen örvendetes.

Az én Time Capsule-öm például még egy 2009-es modell, és most megkapta ezt a frissítést. Igaz, a telepítés kicsit problémás volt és háromszor is el kellett kezdenem, mert a macOS-en futó AirPort segédprogram nem akart működni, így végül az iOS-es változattal csináltam meg a frissítést.

Miután a letöltés és telepítés elindult, a teljes folyamat 2-3 perc alatt végig is ment.

Az Apple szerint ez a frissítés javítja a bázisállomások biztonságát. Ha alaposabban is megnéznéd, hogy milyen sebezhetőségeket javított az Apple, látogass el támogatási oldalukra, ahol listázzák mind a 8 befoltozott hibát.

Amennyiben 802.11n-es AirPort bázisállomást használsz még, jó frissítést!

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!