fbpx Skip to content

Az Apple megállapította, hogy a Mid-2015-ös, 15 hüvelykes MacBook Pro modellek akkumulátorainak egy nagyon kis százaléka túlmelegedhet, ami biztonsági kockázatot jelent.

Az érintett eszközöket az Apple 2015 szeptembere és 2017 februárja között értékesítette. Az Apple és hivatalos szervizpartnerei ingyenesen kicserélik az érintett MacBook Pro modellek akkumulátorait.

A javításra jogosult modellek

A javítási programban kizárólag az alábbi modell vesz részt:

 • MacBook Pro (15 hüvelykes, Mid-2015)

Ha ilyen modellel rendelkezel, írd be az Apple javítási programról tájékoztató oldalán a gép sorozatszámát, és ellenőrizd, hogy jogosult-e a programban való részvételre.

(Fotó: iFixit)

Ez a javítási program más modelleket nem érint!

Így zajlik a javítás

A számítógép javíttatásának folyamatát a legközelebbi hivatalos Apple-szervizben indíthatod el: Gyakori kérdések: melyek az Apple hivatalos szervizpartnerei Magyarországon?

A javítás időtartamára az Apple azt írja, hogy akár 2-3 hét is lehet, mert a cég közlése alapján a szervizpartnereknek az Apple szervizközpontjába kell elküldeniük a készüléket. (Ilyen esetekben egyébként az Apple általában teljes topcase-szel együtt szokta cserélni az akkumulátort, ami egyúttal billentyűzet és trackpad cserét is jelent, de ez nem biztos, hogy most is így lesz.)

Bővebb információkért vedd fel a kapcsolatot a kívánt szervizpartnerrel.

Mielőtt leadnád a készüléked, mindenképp készíts biztonsági mentést az adataidról például a Time Machine segítségével, vagy manuálisan.

További információk

Ez a csereprogram nem hosszabbítja meg a készülékek eredeti garanciaidejét.

Amennyiben korábban emiatt a probléma miatt az Apple díj ellenében javította meg a készüléket, úgy vedd fel az Apple-lel a kapcsolatot a visszatérítés érdekében. Visszatérítés csak az Apple vagy hivatalos szervizpartnerei által végzett javításra kérhető!

(2019. 06. 20-i információk)

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

 1. Én megúsztam. :slight_smile:

 2. Avatar for mark.t mark.t says:

  Magyarán ha nekem az Applsolute cserélte, akkor mehetek a dolgomra, mert nem AASP? :frowning:

 3. Nekem is ilyen gépem van, de nem esek bele, mondjuk kicsit vicces, pont 3 hete cseréltem benne akkumulátort, mert felpuffadt a drága. :smiley:

 4. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  az Appsolute nem hivatalos szervizpartner. ha kicseréltetted az akkut, akkor értelemszerűen a régi akku már nem okozhat gondot.

 5. Ezzel kapcsolatban egy nagyon fontos tudni való, nem tudom más légitársaságoknál, hogy van, de az Emiratesnél a következő áll:
  Hibás akkumulátoraira hivatkozva az Apple nemrégiben bejelentette a 2015. szeptembere és 2017. februárja között készült 15 hüvelykes MacBook Pro-modellek visszahívását, amelyek túlmelegedhetnek és tűzbiztonsági kockázatot jelentenek.

  Ebből kifolyólag a biztonsági óvintézkedésnek megfelelően az utasok ezeket a MacBook Pro-eszközöket kizárólag akkumulátorcsere esetében adhatják fel az Emirates-járataira vagy vihetik kézipoggyászként magukkal.

  Azok az utasok, akik ilyen típusú MacBook Pro-eszközt kívánnak magukkal vinni, ellenőriztetniük kell az Apple-vállalattal, hogy a visszahívás érvényes-e az eszközre, ugyanis az utasfelvételkor erről igazolást kell bemutatniuk, vagy bizonyítaniuk kell, hogy az akkumulátor cseréje megtörtént.

 6. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  mondjuk ez úgy ahogy van, hülyeség, mert gyártótól és típustól függetlenül, kivétel nélkül minden Li-ion akkumulátorral rendelkező készüléket kötelező a kézipoggyászban vinni, tilos a feladott csomagba tenni. (legalábbis én még nem hallottam olyan légitársaságról, amelyik engedélyezné a feladott csomagban az ilyesmit, épp az esetleges kigyulladás veszélyessége miatt, ami a kabinban sokkal korlátozottabban veszélyes és kezelhetőbb, mint a csomagtérben.)

  korrigálom, a tartalék akkumulátorok esetén van ez így, a készülékekben lévő, adott esetben ki sem vehetők esetén nincs, viszont gondoskodni kell arról, hogy ne tudjanak véletlen bekapcsolni maguktól. ettől függetlenül én biztosan nem tennék egy több százezer forintos laptopot a feladott poggyászba.

 7. Ezt akkor elég rosszul tudod. Lehet feladni készüléket amiből nem lehet kivenni az akksit csak meg kell felelnie több előírásnak.
  De lehet olyan légitársaság is aki ezt nem engedi. 160Wh nem haladhatja meg az akksi és védve kell legyen rövidzárlat és bekapcsolás ellen.
  Ezekkel utaztam és biztos engdik, csak el kell olvasni a poggyász szabályzást rendesen.
  Wizzair
  Easyjet
  Swiss
  Emirates
  Etihad
  Jetairways
  Air Serbia

 8. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  korrigálom, a tartalék akkumulátorokra írják a legtöbb esetben, hogy azokat minden esetben kötelező a kézipoggyászba tenni, nem lehet feladósba – viszont a hajigálók miatt én biztosan nem tennék a feladós csomagba egy több százezer forintos laptopot.

 9. Én se az 1000%. A lényeg, hogy akinek ilyen macbook proja van az érdeklődjön a légitársaságnál, nehogy ott érje meglepetés. Ami nem egyértelmű, hogy a nem az apple vagy egy hivatalos szervíz által elvégzett akksicserével mi a helyzet.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Burgatshow Avatar for mark.t Avatar for Szifon Avatar for kistamas Avatar for Jadeye Avatar for 83miki83