Javítási program a Mid-2015-ös, 15 hüvelykes MacBook Pro modellek akkumulátorához

Az Apple megállapította, hogy a Mid-2015-ös, 15 hüvelykes MacBook Pro modellek akkumulátorainak egy nagyon kis százaléka túlmelegedhet, ami biztonsági kockázatot jelent.

Az érintett eszközöket az Apple 2015 szeptembere és 2017 februárja között értékesítette. Az Apple és hivatalos szervizpartnerei ingyenesen kicserélik az érintett MacBook Pro modellek akkumulátorait.

A javításra jogosult modellek

A javítási programban kizárólag az alábbi modell vesz részt:

  • MacBook Pro (15 hüvelykes, Mid-2015)

Ha ilyen modellel rendelkezel, írd be az Apple javítási programról tájékoztató oldalán a gép sorozatszámát, és ellenőrizd, hogy jogosult-e a programban való részvételre.

(Fotó: iFixit)

Ez a javítási program más modelleket nem érint!

Így zajlik a javítás

A számítógép javíttatásának folyamatát a legközelebbi hivatalos Apple-szervizben indíthatod el: Gyakori kérdések: melyek az Apple hivatalos szervizpartnerei Magyarországon?

A javítás időtartamára az Apple azt írja, hogy akár 2-3 hét is lehet, mert a cég közlése alapján a szervizpartnereknek az Apple szervizközpontjába kell elküldeniük a készüléket. (Ilyen esetekben egyébként az Apple általában teljes topcase-szel együtt szokta cserélni az akkumulátort, ami egyúttal billentyűzet és trackpad cserét is jelent, de ez nem biztos, hogy most is így lesz.)

Bővebb információkért vedd fel a kapcsolatot a kívánt szervizpartnerrel.

Mielőtt leadnád a készüléked, mindenképp készíts biztonsági mentést az adataidról például a Time Machine segítségével, vagy manuálisan.

További információk

Ez a csereprogram nem hosszabbítja meg a készülékek eredeti garanciaidejét.

Amennyiben korábban emiatt a probléma miatt az Apple díj ellenében javította meg a készüléket, úgy vedd fel az Apple-lel a kapcsolatot a visszatérítés érdekében. Visszatérítés csak az Apple vagy hivatalos szervizpartnerei által végzett javításra kérhető!

(2019. 06. 20-i információk)

Ezek még érdekelhetnek:


  1. Én megúsztam. :slight_smile:

  2. mark.t says:

    Magyarán ha nekem az Applsolute cserélte, akkor mehetek a dolgomra, mert nem AASP? :frowning:

  3. Nekem is ilyen gépem van, de nem esek bele, mondjuk kicsit vicces, pont 3 hete cseréltem benne akkumulátort, mert felpuffadt a drága. :smiley:

  4. Jadeye says:

    az Appsolute nem hivatalos szervizpartner. ha kicseréltetted az akkut, akkor értelemszerűen a régi akku már nem okozhat gondot.

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!