fbpx Skip to content

A WWDC külső szemlélők számára csak arról szól, hogy az ősszel érkező új operációs rendszerek milyen újdonságokkal fognak majd bírni. Azonban ez a konferencia nemcsak egy napos, hanem egészen péntekig tart, ezért számos előadás és workshop várja a fejlesztőket, és ilyenkor díjazza az Apple az év legjobb alkalmazásait és játékait is az Apple Design Award formájában.

Ez a díj nagyobb múltra tekint vissza, mint azt gondolnánk, ugyanis 1997-ben osztották ki először, persze akkor még nem iOS alkalmazások alkotóinak, de évek óta ezen van már a fókusz. Idén 8 alkotást tartottak az Apple bírái elég különlegesnek ahhoz, hogy a világító almás alumínium kockát megkaphassák.

Gardens Between

Gyönyörű grafikával és mesteri logikai rejtvényekkel dolgozik a Gardens Between, ami 2018 végén már az év Mac-es játéka is lett. Ez a játék az időről, az emlékekről és a barátságról szól. A két főhős életének és barátságának állomásait élhetjük át újra egy nem mindennapi játékban, ahol az időt manipulálva oldhatjuk meg a rejtvényeket.

[appstore id=”1373575045″]

Ordia

Rengeteg játék ott bukik meg a felhasználóknál, hogy az egyedi vizuális világ és játékélmény mellé borzalmas irányíthatóság társul. Szerencsére az Ordia nem követi ezt a rossz példát és a hangsúly az egy ujjas irányíthatóságon van egy olyan földönkívüli világban, ahol egy új életormát irányítva kell eljutnunk a pályák végére úgy, hogy miközben kilőjük hősünket, elkerüljük a ránk leselkedő veszélyeket.

[appstore id=”1309000429″]

Flow

A Moleskine név ismerősen csenghet sokak számára, hiszen magas minőségű jegyzetfüzeteikkel évek óta találkozhatunk az ápiszokban, de emellett komoly tudású alkalmazásokkal is rendelkeznek. Jegyzetelésre és firkálgatásra milliónyi alkalmazást találunk az App Store-ban, mégis kevés olyan egyszerűen használható van, mint a Flow. Kilenc féle rajz eszközzel tudunk dolgozni, amelyek mindegyike működik Apple Pencillel is és ha már fizikai füzeteket is gyárt a cég, akkor ezeknek a papírjai is megjelennek virtuálisan az alkalmazásban, ami elég hasznos tud lenni. Egyetlen hibája csak a nem túl olcsó előfizetéses modell.

[appstore id=”1271361459″]

Asphalt 9: Legends

Az Asphalt szériával biztos már mindenki találkozott, akár még az okostelefonok kora előtt, vagy akár csak az elmúlt pár év során az App Store-ban. Ezek a játékok mindig is arról voltak híresek, hogy gyönyörű grafika mellett borzalmas játékmenettel rendelkeztek. Na jó ez erős túlzás, de akkor is igaz, hogy egy autós játéktól teljes szabadságot várunk az autónk irányítása terén, de sajnos ez itt nincs meg, ahogy a valósághűség se, ez utóbbi viszont jobban megbocsájtható, hiszen nem ez a játék alapkoncepciója. Korábbi tesztünket itt olvashatjátok.

[appstore id=”805603214″]

Pixelmator Photo

Az iPadek már évek óta bőven képesek komoly munkára is, ha a hardver mellé párosul egy hasonlóan erős szoftver is. Fotószerkesztéssel komolyan foglalkozók egyértelműen a Lightroomra esküsznek gépen és tableten is, de nemrég egy új versenyző lépett az App Store-ba, ami abszolút trónfosztó lehet, főleg azok számára, akik inkább egyösszegben vásárolnák meg a fényképszerkesztő társukat és nem az Adobe Creative Cloud előfizetéses modelljében. A Pixelmator Photo nagyon letisztult kezelőfelülettel, machine-learning által turbózott eszközökkel és persze RAW fotók szerkesztésével várja a felhasználókat.

[appstore id=”1444636541″]

ELOH

Az ELOH egy mesteri puzzle játék, ami tökéletesen vegyíti gyönyörű grafikát és az ördögi rejtvényeket a zene világában. Ugyanis itt úgy kell eljuttatnunk golyókat A-ból B-be, hogy közben az akadályokba ütközve egy ritmus alakuljon ki, ami a vizuális visszacsatoláson túl a fülünknek is jelzi, hogy jó irányba haladunk-e a ritmus és egyben a pálya megfejtésével.

[appstore id=”1406382064″]

Thumper: Pocket Edition

Amikor már azt hittük, nem lehet igazán újat és egyedit alkotni az endless runner típusú játékokban, akkor jött váratlanul a Thumper. Egy fém bogarat kell eszméletlen sebesség mellett a neon fényekkel övezett pályán tartanunk úgy, hogy a szembejövő akadályokat sikeresen szétzúzzunk. A játék erőssége az egyszerű kezelhetőségen túl a 80-as évek neon világát jól visszaadó grafika és az atmoszferikus zenei betétek.

[appstore id=”1287138671″]

HomeCourt

Sportolni jó, főleg ha jók is vagyunk benne, de sok sportban rendes edző nélkül nem igazán lehet könnyen fejlődni, ilyen például a kosárlabda is. A HomeCourt és a mesterséges intelligencia segítségével a kocsifeljárónkon is tudunk fejlődni, hiszen az alkalmazás a kamerán keresztül rögzíti az összes kosárra dobásunkat és valós edzői tanácsokkal segíti a fejlődésünket.

[appstore id=”1258520424″]

Te melyik alkalmazást díjaztad volna?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok