Kibeszélő – WWDC19: iOS 13, watchOS 6, tvOS 13 és macOS 10.15

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ahogyan azt az idei konferencia bejelentésekor is már írtuk, a június 3-án kezdődő WWDC helyszíne ebben az évben ismét a San Jose-ban található McEnery Convention Center lesz, ahová már korábban átköltözött az esemény.

WWDC 2019 kibeszélő

Hétfőn, a már megszokott menetrendet követve, magyar idő szerint este 7-kor kezdődik a szokásos keynote, amin az Apple bemutatja majd a legújabb szoftvereket, és az esetleges hardvereket. Idén egyébként még pletyka szinten sem találkoztunk hardverrel, tehát utóbbi elég valószínűtlen.

Ahogy 2018-ban, úgy idén sem fogjuk élőben közvetíteni az eseményt, azt követni elsősorban az Apple.com aloldalán keresztül, vagy az Apple TV-n az Apple Events appban van lehetőség, ahol az élő stream nem sokkal este 7 óra előtt indul majd hazai idő szerint.

Azonban arra gondoltunk, hogy addig is indítunk egy kibeszélőt a WWDC-vel kapcsolatban, hogy könnyedén beszélgethessetek az egyes új szoftverekről, szoftveres funkciókról, illetve hogy mire számítotok, mit vártok az Apple-től a szoftverek terén. 🤗

Természetesen az esemény után összefoglaló cikkekkel jelentkezünk az egyes szoftverek újdonságairól!

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. paul78 says:

  Sötét mód (szerintem) biztosan lesz. Viszont iPad-hez egér támogatásra nem sok esélyt látok. De ha csoda történne, akkor is legfeljebb a Magic Mouse 2 támogatását tudom elképzelni. Arra pedig a legminimálisabb (szerintem) az esély, hogy felodják az iOS 13-ban a korlátozást és bármilyen pendriveot vagy külső merevlemezt úgy fog kezelni a rendszer mint a MacOS. Másrészt, sok helyen olvasható, hogy az iPhone SE nem fogja megkapni az iOS 13-at a 4 inches kijelző miatt, mert ezt az egyetlen készüléket nem fogják optimalizálni az új rendszerre. A hét közepéig még esélyesnek is tűnt, de mostmár, hogy az iPod Touch frissült, így ez már nem lehet kizáró ok. Esetleg az lehet az indok, hogy minimum az Apple 10 Fusion teljesítménye lesz szükséges az iOS 13-hoz, viszont ezesetben elég sok készülék lemondhat az új rendszerről. Persze ezek csak következtetések azokból, amik az interneten megjelent szivárogtatásokból levonhatók. Holnap ilyenkor már minden kiderül…

 2. Jadeye says:

  szerintem az SE-t nem fogja kiszórni az Apple, hiszen akkor kiszórhatná a 6s-től lefelé az összeset, másképp az a hülye helyzet áll elő, hogy az iPhone 6, ami processzor terén gyengébb az SE-nél, illetve a 6s, ami processzorban az SE-vel megegyező, továbbra is támogatott marad.

 3. Remelem lesz az SE-re frissites, de ha nem is lesz akkor se vagyok hajlando fel teglat venni :frowning: , jelenleg SE128GB hasznalok , meg van meg egy ugyan ilyenem bontatlan folias fiokban ami akkor fog kibontasra kerulni ha netan dragan javithato baja lesz a jelenlegimmel!
  Remelhetoleg meg 4-5 evig akkor el leszek veluk ,addigra tan csak lesz megint valami friss nem fel asztal meretu telefon! Sms, telefonalas, youtube, bongeszes, mail minden tokeltesen megy rajta ha tovabb nem is frissulne akkor meg belassitas se kovetkezhet be mivel nem kap tobbet :slight_smile:

 4. Én azt remélem, hogy a Huawei megkapja az IOS 13-at…

 5. Részemről dark mode az egyetlen, amit nagyon várok mint új funkció, a többi az csak a nice to have.

  Ellenben a rettenet béna CC-vel valamit remélem kezdenek. :smiley:

 6. Szép álom :slight_smile:
  Ha az OS nem frissül akkor elöbb utóbb nem frissülnek az appok sem, következő lépésben meg nem támogatják majd a régi rendszert… Bízni abban, hogy egy SE még 4-5 évig használható marad kicsit vicces :slight_smile:

 7. Az SE szerintem a 6S vonallal fog együtt nyugdíjba vonulni, mert lényegében az SE egy mini 6S hardveresen. Talán a Touch ID szenzora egyel korábbi generáció.

  Ráadásul a 6S generáció 2015-ben jelent meg, az SE meg 2016-ban. Szerintem egy éve még legalább lesz neki, ha nem kettő.

 8. Dark mode jó lenne, használnám is, fent említett egér támogatás iPadhez, akkor elgondolkoznék egy Pro vásárlásán.
  De a legjobban annak örülnék, ha már az első bétától működne a GPS :smiley:

 9. Mi a bajod a CC-vel?

 10. A srác még mindig azzal a nemvicces app-al nyomul ami annyira optimalizálatlan, hogy sütővé válik tőle az X?

 11. paul78 says:

  Igen, azzal.

 12. Hogy néz már ki? :smiley:

 13. paul78 says:

  Viszont találkozott iJustine-el, szóval már biztosan feldobott hangulatban várja az este 7 órát (vagyis reggel 10-et)…:blush:

 14. Jadeye says:

  nem tudom, de jelezted ezt felé, hogy kijavíthassa? most ráadásul amúgy is kérhet tanácsot még akár ezzel kapcsolatban is az Apple fejlesztőitől.

 15. Az a helyzet, hogy nem találtam viccesnek a videókat, de komolyan (lehet velem van a baj) és mivel “olvadni” kezdett a tok az X-en, letöröltem és nem is adtam neki mégegy lehetőséget…
  Nem, nem jeleztem.

 16. gunar says:

  Le akarta utánozni a Note7-et csak nem véletlenszerű működéssel. :grinning:

 17. paul78 says:

  Engem már ez sem lep meg, hiszen legalább két éve már, hogy nem laptop kiegészítő eszközként reklámozzák az iPad-et, hanem a laptopot helyettesítő számítógépként…

 18. Nincs alvás figyelő.

 19. Jadeye says:

  iOS 13: sebesség gyorsítás, a Face ID például 30%-al gyorsabb. Az appok 50%-kal is kisebbek lehetnek majd, a frissítések pedig 60%-kal kisebbek. Az app indítás sebesség 2x gyorsabb is lehet.

 20. Selince unknow calller - végre :slight_smile:

 21. paul78 says:

  Tehát az 1 GB RAM-os iPhone-ok és iPad-ek estek ki…

 22. ibron says:

  Sziasztok valaki telepítette már az új ios 13-at?

 23. gunar says:

  Ahhoz még nem találtam beta profilt, de a watch OS 6-hoz már igen, csak szokás szerint lassú mint a dög.

 24. énis azt vadászom, egyenlőre a fake 12-n kivül nem sok biztató jel

 25. ibron says:

  Akkor megnyugodtam😆mert hamarosan az van kiírva

 26. akkor ugyanott nézzük :smiley:

 27. Mikuc says:

  Azt olvastam, hogy itteni idő szerint 23 órától lehet letölteni az IOS 13-a.

 28. gunar says:

  A fene se tudje mi jobb, várni vele kicsit vagy arra várni, hogy vmi hihetetlen módon lassan csepegjen lefelé pl ez a watch OS 6

 29. giant says:

  Ezt hol olvastad? Mennyire biztos?

 30. ibron says:

  Igen szerintem éjszakás vagyok és várom mint a Mikulást😂

 31. giant says:

  Redditen olvastam egy olyat, hogy annyira tróger bugos a rendszer, hogy bizonytalan ideig nem adják ki a profilt, valamint, hogy az ipsw-t se telepítse senki.

 32. Mikuc says:

  Configuration profiles for iOS 13 will be available on Monday, June 3, 2019 at 2:00 PM PDT.

 33. Engem csak akkor érdekel az IOS 13 ha már a kiadás után egy héttel kiadott bug fix is kijött XD

 34. ibron says:

  Szia szerintem még senki se rakta fel…már
  Menne itt komentek milyen is lett.

 35. gunar says:

  Az egyik portálon azt írták, hogy ezt a beta-t nem teszi az apple elérhetővé OTA telepítésnek csak az iTunes-on keresztül a fejlesztőknek, de ők is csak tippelnek sztem, hogy miért is. Az apple is tudhatná, ha vki ezt felteszi akkor számíthat a sok hibára, esetleg a napi használtra alkalmatlan voltára és a régi visszatételére is készülve kell hozzá viszonyulni. Akkor meg minek a herce-hurca, aki felteszi az számítson rá kap esetleg egy csak részben használható rendszert.

 36. gunar says:

  Na és most jött el a cigi ideje, mert a watch frissült az iphone nem és nem lehet párosítani, mert ugye régi az IOS12.4 az új watch OS-hez. Ergo addig míg nem lesz IOS13 rajta addig vissza kell vennem a régi órámat a kezemre. Köszi apple hogy nem adtál ki OTA beta profilt bármilyen megfontolásból is tetted, mert mire ez kiderült hogy nem lesz az óra már települt is, ahogyan eddig mindig mert az IOS frissítés is jött rendesen. Hát ez van ezt nem kalkuláltam bele sajna.

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!