Kiegészítő frissítés érkezett a T2-es biztonsági chippel szerelt, 2018-as, 15″-es MacBook Pro modellekhez

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Apple egy kiegészítő frissítést tett közzé a T2-es biztonsági chippel szerelt, 2018-as, 15″-es MacBook Pro modellek esetén, amely minden, ilyen géppel rendelkező felhasználó számára javasolt frissítés.

A frissítés a Rendszerbeállítások / Szoftverfrissítés alatt telepíthető, vagy pedig letölthető az Apple támogatási oldaláról. A nem érintett gépek esetén ez a frissítés nem jelenik meg, és le sem kell töltenünk hozzá semmit.

Ha nem vagyunk biztosak abban, milyen gépünk van, akkor a Rendszerinformációk segítségével is kideríthető, hogy az adott Mac ezzel a chippel van-e felszerelve:

  1. Nyomjuk le és tartsuk lenyomva az Alt billentyűt, közben pedig válasszuk ki az Apple () menü > Rendszerinformációk menüpontot.
  2. A gépen futó macOS verziójától függően válasszuk ki a Vezérlő vagy az iBridge elemet az oldalsávon.
  3. Ha az „Apple T2 chip” szöveg látható a jobb oldalon, akkor a Mac-ben az Apple T2 biztonsági chip található meg.

Ha nem rendelkezik a gépünk T2-es chippel, vagy rendelkezik vele, de nem az említett 2018-as, 15″-es MacBook Pro, akkor ez a kiegészítő frissítés sem fog megjelenni a számunkra, és az Apple támogatási oldaláról sem kell letöltenünk semmit.

Ezek még érdekelhetnek:


A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!