Pontosabb szenzorokkal figyelné a jövőben az edzéseidet az AirPods

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Apple tavaly márciusban benyújtott egy szabadalmat, mely azt írja le, hogy egy edzésfigyelő a felhasználó fejmozgását is felhasználná a pontosabb mérések készítéséhez.

A fejmozgást pedig mi más figyelhetné jobban, mint a füledben lévő AirPods?

Mondhatni, hogy az iOS 8 Egészség alkalmazása óta az Apple egyre jobban figyel felhasználói egészségére és fittségére. Persze az első igazán nagy lépés a pulzusmérésre alkalmas Apple Watch bemutatója volt 2014 őszén, ami elindította az “érzékelős forradalmat”.

Jelenleg az Apple Watch-ban van pulzusmérő, EKG és még barométer is, de sajnos a csuklóról nem lehet mindent megállapítani. Épp ezért az Apple-nél azon gondolkodnak, hogy hova máshova helyezhetnek még el szenzorokat a testünkre.

Az AirPods egyértelmű második lehetőségnek tűnik, ráadásul a cég gyakran hivatkozik a két termékre összefoglaló néven viselhető eszközként.

Egy okosabb AirPods, amely beépített mozgásérzékelővel érzékelné, ha a felhasználó forgatja vagy dönti a fejét, sok szituációban hasznos lehetne. A szabadalom szerint ezek az adatok a teljesítmény jobb figyelését és figyelmeztetések pontosabb küldését is lehetővé tennék.

Az AppleInsider szerint elképzelhető, hogy bár a szabadalomban lévő képek az AirPods-ra hasonlítanak, az Apple végül inkább a Beats márka alatt adná ki a fitnesz-orientált fülhallgatót, hiszen most is a leányvállalat kapta a sportosabb dizájnnal ellátott, vezeték nélküli fülest.

Határozottan úgy néz ki, hogy az Apple egyre inkább afelé halad, hogy minél több szenzorral figyeljen minket. Ez hathatna félelmetesen is, de eddig a cég nem adott okot rá, hogy ne bízzunk bennük.

Te hogy állnál hozzá, ha edzés közben még a fülhallgatód is figyelne?

Ezek még érdekelhetnek:


A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!