Tárhely alapján is eldőlhet az iPhone 11 kameráinak száma

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az, hogy az iPhone 11 hátlapján 3 kamera lesz egy négyzet alakú kamera-szigetben, egyáltalán nem egy új gondolat, hiszen már januárban is írtunk róla az akkori híreknek megfelelően, most viszont még egy forrásból érkezett új információ az Apple 2019-es telefonjai kapcsán.

És általában amikor egy Apple-lel kapcsolatos pletykát több, egymástól független forrásból is hallunk, az nagyobb eséllyel bizonyul igaznak. Ezúttal a japán Mac Otakara blog írt az iPhone 11 kameráiról kínai beszállítói információkra hivatkozva.

Ahogy a fenti képen látható, a japán oldal egy szimmetrikusabb elrendezést képzelt el a kameráknak, szemben a januári OnLeaks renderrel, ahol a szenzorok “vadabb” formában helyezkedtek el:

Eltérés még a modelleknél a két beszámoló tartalmában, hogy hogyan kezelik a hátlapi kamerák számát. Az OnLeaks úgy vélte januárban, hogy csak a 6,5 colos modell kapja meg a tripla hátlapi kamerát, a Mac Otakara viszont most úgy véli, hogy mindkét OLED kijelzős modellben elérhető lesz ez az újdonság – de csak a nagyobb tárhelyű változatok esetén.

Így az Apple továbbra is tudna prémium összeget kérni az extra kameráért, de nem kényszerítené a vásárlókat nagyobb méretű készülék vásárlására a jobb kamera érdekében, mint amikor korábban csak a Plus modellek esetén volt dupla hátlapi kamera.

Ha azt gondolod, hogy ez távol állna az Apple-től, elég 2018-ig visszatekintened, amikor az iPad Pro 1 TB-os változata 6 GB RAM-ot kapott, míg a kisebbek “csak” 4-et; vagy 2017-ig, amikor az iPhone 7 Jet Black színe csak a 128 és 256 GB-os verziók mellé volt választható.

A memória mérete és egy színopció persze közel se annyira szembetűnő eltérés, mint egy extra hátlapi kamera, de ne legyünk teljesen meglepve, ha az Apple végül tényleg meglép egy ilyesmit.

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. stei says:

  Kicsit fura a cím.

 2. gunar says:

  Ha van eszük akkor meglebegtetnek pár elképzelésüket és nézik hogyan reagálnak rájuk a userek és a leendőek. Igaz akkor az Xr helyett kihoznának egy SE 2-t full kijelzővel és A12-vel stb.

 3. szorian says:

  biztos csak én nem értem azt, hogy “eldőlhet el…”

 4. Srácok relax, csak elírtuk :slight_smile:

 5. Agent_H says:

  Ettől az SE2-től nem lehet már elszakadni?

 6. Nem lehet elszakadni mert valakinek még mindig fontos a kis, kompakt méret nagyobb kijelzővel és erosebb hatdverrel. Szerintem sok ember szeretne ilyet… (én is)

 7. Ha nagyon durva lenne a kamera akkor azt mondanám, hogy ok a nagyobb tárhellyel vétel, nagyobb árral de mivel a noname kinai és koreai telók is lehagyják kamera fronton az iPhone-t így csak lehúzásnak tartom.

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!