fbpx Skip to content

Még nem is kezdődött el olyan rég az új év, de máris mindenkit a 2019 őszén bemutatásra kerülő iPhone-ok izgatnak. Miután a pletykákból még nem derült ki, hogy hogyan fogja hívni az Apple idén az új iPhone-okat, hivatkozzunk rájuk iPhone 11-ként.

A Barclays elemzőcég egyik elemzője, Blaine Curtis a CES-t követően nyilatkozott Apple-lel kapcsolatos jóslatairól és részletesen kitért arra, hogy szerinte idén ősszel milyen telefont mutat majd be a cupertinói vállalat. Curtis szerint a 6,5 colos modell, tehát a jelenleg XS Max-nak hívott készülék 3 hátlapi kamerát kap, megújul a Face ID és egy új antennarendszerre is számíthatunk. Nézzük meg alaposan az előrejelzését!

Az új antennákra azért lesz szüksége az iPhone 11-nek, mert támogatni fogja a készülék a 802.11ax Wi-Fi szabványt, újabb nevén a Wi-Fi 6-ot. A Wi-Fi 6 természetesen magasabb sebességet is hoz, de ennél fontosabb, hogy megbízhatóbb letöltésre és alacsonyabb fogyasztásra is számíthatunk a szabványtól, aminek minden mobil eszköz tulajdonosa örülhet.

A képet annyi árnyalja, hogy a Wi-Fi 6 jelenleg még nincs véglegesítve, csak valamikor idén vésik kőbe a szabványt. Ez persze a múltban sem hátráltatta az Apple-t, 2013 nyarán is 802.11ac támogatással adtak már ki MacBook Pro modelleket, amikor a szabvány csak az év decemberében került véglegesítésre.

A MacBookokból azonban sokkal kevesebbet ad el a cég, mint iPhone-ból, és lehet, hogy nem ugranak bele egy új szabványba alapos tesztelések nélkül. Ilyenre is volt már példa 2011-ben, amikor már bőven voltak 4G-vel felszerelt telefonok a piacon, de az Apple simán kiadta az iPhone 4s-t 4G nélkül és még egy évig váratták a felhasználókat az új mobil szabvánnyal.

Persze az új antennáknál szaftosabb információ, hogy milyen változásokra lehet számítani a kamerák terén.

Ha lehet hinni Curtis-nek, akkor az iPhone 11 Max hátlapján 3 kamera is lesz, amik együtt dolgoznak azon, hogy jobb képek készülhessenek a 6,5 colos készülékkel. Azt is elképzelhetőnek tartja, hogy a harmadik szenzor nem az RGB színeket fogja vizsgálni, hanem külön a mélység érzékelésre fog koncentrálni a jobb portréképekért és a még hitelesebb kiterjesztett valóságbeli élményért. Ezek a hátlapi kamerák 10 és 14 megapixelesek lehetnek majd.

Kicsit kellemetlen, hogy a jelenlegi információk alapján az 5,8 colos iPhone 11 nem kapja meg a harmadik hátlapi kamerát, de legalább az iPhone 11R kapni fog egy másodikat. Ha az Apple emellett minden mást úgy csinál, mint tavaly ősszel, az iPhone 11-et szinte csak az OLED kijelző különbözteti majd meg az R modelltől.

Az előlapi TrueDepth kamera sem marad érintetlenül az iPhone 11-ben, az Apple mindent megtesz azért, hogy a Face ID még pontosabb és gyorsabb legyen. Ha ez sikerül nekik, még gördülékenyebben lehet majd feloldani a telefon zárolását és ritkábban fog hibázni is.

USB-C-vel kapcsolatban is érkeztek információk, de a hírek szerint jelenleg még Lightning-csatlakozóval tesztel az Apple.

Egy olyan pletyka is napvilágot látott, hogy az Apple megváltoztatja az akkumulátor és alaplapi elhelyezkedést is, ezzel középre téve a kamerákat. Nézzétek meg ezt a koncepció képet is:

Gyorsabb Wi-Fi és Face ID, valamint jobb hátlapi kamerák? Ez egyelőre nem tűnik túl soknak, de annyi biztos, hogy ígéretes fejlesztéseken dolgoznak az Apple mérnökei.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Elég ronda lesz de hát mit várunk ivy bácsitól már. :smiley:

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for farkas63

Népszerű hozzászólások

  1. Elég ronda lesz de hát mit várunk ivy bácsitól már. :smiley:

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for farkas63