fbpx Skip to content

A hétfői Apple esemény keretein belül az Apple bemutatta a frissített Apple News alkalmazást, amelynek legjelentősebb újdonsága az Apple News+ előfizetés.

Az Apple News+ nagyon hasonlít az Apple Music előfizetési módjára abból a szempontból, hogy egy adott havidíj ellenében az összes magazinhoz és újsághoz korlátlan hozzáférést biztosít.

Az Apple gyakorlatilag az összes nagy magazin kiadóval szerződés kötött annak érdekében, hogy látványos, animált, iPhone, iPad és Mac készülékekre optimalizált változatban is kiadják a magazinjaikat. Ilyen például a TIME, Vogue, ELLE, ESPN, People, Vanity Fair, WIRED, National Geographic, Vox és még számos más népszerű és ismert magazin. Ezek teljes listáját ebben a cikkben meg lehet tekinteni.

Ez a korlátlan előfizetés 10 dollárba kerül havonta, cserébe pedig automatikusan letöltődnek a legfrissebb számok, így azokat internetkapcsolat nélkül is bármikor tudjuk olvasgatni akár utazás közben is. Ráadásul ez az előfizetés támogatja a családi megosztást is, így ha a család bármelyik tagja előfizet, akkor az előfizetés a teljes családra érvényes, nem kell mindenkinek külön-külön előfizetnie.

Azonban egyetlen nagy hibája ennek a szolgáltatásnak, hogy Magyarországon hivatalosan nem érhető még el és hírek sincsenek arról, hogy mikor várható. (A készüléket amerikai régióra állítva, amerikai Apple ID-val egyébként használható itthon is.)

Az Apple News+ szolgáltatást leszámítva az Apple News továbbra is ingyenesen elérhető az amerikai felhasználók számára, akárcsak eddig is, ez tehát nem változott.

Összességében tehát ha azt nézzük, hogy gyakorlatilag egy magazin előfizetéséért cserébe az összeshez korlátlan hozzáférést biztosít az Apple, beépített saját ajánló rendszerrel, offline móddal és családi megosztással, akkor ez valóban egy nagyon kényelmes és jó szolgáltatás lehet azoknak, akik sok magazint olvasnak, viszont amíg Magyarországon ez nem elérhető, addig számunkra nem túl releváns.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for CSE978 CSE978 says:

    Az még csak hagyján, hogy itthon nincs ,de ha lesz is, azért kíváncsi lennék, hány magyar magazin kerülne rá.

  2. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    a készüléket amerikai régióra állítva, amerikai Apple ID-val használható itthon is.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for CSE978 Avatar for Jadeye