fbpx Skip to content

Tavaly szeptemberben az Apple megszüntette az iPhone SE árusítását és ezzel véget ért az a korszak, amikor egy kézzel is könnyen kezelhető iPhone-t vehettél – bár sokak szerint ez a korszak már az iPhone 5 megjelenésével lezárult.

A piaci eredményeken látszik, hogy a többség lemondott már arról, hogy elérjék a kijelző tetejét mindenféle trükkök (például az Elérhetőség használata vagy fogás változtatás) nélkül, de van egy hangos kisebbség, akik arra vágynak, hogy az Apple kiadjon egy új, “normális” méretű telefont.

A ConceptsiPhone YouTube csatorna mondhatni az ő nyáltermelésüket szerette volna beindítani egy olyan render videóval, ami az egykori iPhone SE és az iPhone XS szerelemgyerekét mutatja be.

Ahogy a videón látszik, az “iPhone SE 2” a koncepció készítője szerint szögletes dizájnnal rendelkezne, mint az iPhone SE, de a hátoldala is üvegből lenne, mint a modern iPhone-oknak és a kamera is kiállna a hátlapból. Természetesen a Touch ID-t Face ID váltaná, hiszen az egész előlapot kijelző borítaná, leszámítva a szenzorszigetet.

Egy ilyen telefonnal az Apple valószínűleg óriási sikereket érne el, hiszen a könnyen kezelhető méret mellett valószínűleg alacsonyabb ár is érkezne, ami iránt szintén rengetegen áhítoznak.

Szerintem nem reális, hogy az Apple kiadna egy ilyen készüléket, főleg azután, hogy sikerült lenyomniuk az emberek torkán az iPhone X árazását. Ha most kiadnának egy készüléket, mely árban az iPhone XR alatt lenne és tudásban hasonló lenne hozzá, nagyon kevés vevő döntene a tavaly szeptemberben bemutatott modellek mellett.

Szerinted lenne helye egy iPhone SE 2-nek az Apple jelenlegi termékpalettáján?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for vjan vjan says:

    Nekem SE van, és addig van iPhone, amíg ez működik. Tepsifon nem kell. Nagyon is lenne helye egy SE2-nek!

  2. Avatar for Szanya Szanya says:

    Egykezes telefont akarok. Ha nagyobbra vágynék, akkor tabletet vennék. Az SE is nagy. Főleg tokkal együtt. Vissza fogok állni buta telefonra, és okosóra kombóra. Ha lesz olyan óra ami tud annyit ami miatt már megérné.

  3. Avatar for mada mada says:

    Elképzelésem sincs mi lesz, ha elkopik a jelenlegi telefonom (i6s). Bár nem lettünk akkora barátok, mint az elődjeivel. Volt i4-em 4 évig, aztán 5-öm 1 évig és 2 és fél évig 5s-em. Azok voltak a jó telefonok, attól függetlenül, hogy az 5s-t 3x cseréltettem. Valahogy egyáltalán nem vonzanak a nagyobb iPhoneok. Hogy miért nem? Mert 75%-ban munkára használom a telefont. A kompaktság számomra nem kérdés. Ha mást akarok előveszem a másik 6 eszközöm egyikét (laptop, pc, tablet). Szerintem igen is lenne piaca egy ilyen telefonnak, már csak azért is, mert a konkurenciáknál is kezd kihalni ez a méret. Közel 8 év iOS felhasználóként, nem tudnék átszokni, bár nem is akarok.

  4. Amennyiben iPhone 6s-t használsz, akkor ott még az iPhone 8, ami ugyanakkora, csak gyorsabb és jobb. Illetve az iPhone X meg már nem nagyobb annyival.

  5. Szerintem ez csak akkor történhet meg, ha közel ugyanannyiba kerülne mint mondjuk az X vagy az XR. Az olyanoknak mint mondjuk én ezt el kell fogadni, sehogy máshogy nem valósulhat meg Én várnám. Olyan lehetőség kizárt hogy sokkal olcsóbb legyen.

  6. Inkább sajnáltatja magát, minthogy gondolkozna…
    “Elképzelésem sincs mi lesz” pfff :face_vomiting:

    Gunar is megszokta az X-et akkor bárki megszokja. :slight_smile: Vagy nem?

  7. Nemtom, szerintem van olyan aki nem tudja megszokni. Én pl. tényleg ilyen vagyok, én is már garanciába cseréltettem ki az SE típust. Pedig van a családba X is, szóval valóban akár én is írhattam volna, hogy elképzelésem sincs mi lesz ha megszűnik működni :wink: Pedig ha valaki nem fog átköltözni másik platformra, azt tuti biztos én leszek. Már annyi emeltdíjas szolgáltatást igénybe vettem, hogy all incluzívval el tudnék lenni egész nyáron valamelyik szigeten. :unamused: szóval nekem sem kell az Android, de ennek ellenére még nem váltok, túl nagyok nekem, pedig nem kicsi kezem van. Talán túl öreg vagyok már a változásokhoz. De amúgy biztosan bukó lenne az Apple részéről ennek a bevezetése, mert nem tudnák és nem is szabadna olcsón adni. Úgy viszont azok közül akik most sírnak, azok nem vásárolnák meg. Szóval „elképzelésem sincs mi lesz” :grinning:

  8. Avatar for gunar gunar says:

    Hát azért ha egy ütős SE2-t kiadnának lehet lepasszolnám a páromnak az Xs-t és visszatérnék a kisebb telóra, bár igaz kisebb kompromisszumokkal de szokható az SE után elég hamar az Xs mérete, pláne hogy a F-ID 1000x jobban használható mint a T-ID a számomra, ekkora telefonnál a T-ID javarészt használhatatlan lenne ha csak egy kézzel akarom használni éppen. Pedig a DSG miatt szabad a jobb kezem mindig.
    Az átszokás nem kor hanem rugalmasság függő, én is párral 50 fölött veszegetek mindig vmi újabb ketyerét mert kell és mert szeretem is ha kb korszerűek de még pont jók a cuccaim adott célokra. (noti, tabletek, stb) Persze kényelmesebben használható egy SE méret, csak a keret nélküli kijelzőknél necces a szélen lévők elérése, mint most ugye az Xs esetében is, több alkalommal nyomok kicsivel beljebb, mert nem hajlik be oda az ujjam. Ez van meg kell találni hogyan lehet adott kütyüt a legjobban használni az embernek amire akarja.

  9. Avatar for vjan vjan says:

    Azért az annyira jellemző az Apple-re, hogy magasról tesz a felhasználók igényére. Amikor még csak iPhone 4-es volt, Jobs szerint ennél nagyobb nem is kellett. Szerintem részben igaza volt. Aztán elment Jobs és jöttek a tepsik. Egyre nagyobbak. Most már a kicsik nem is beszerezhetők. Ahogy olvasom, a következő iOs verziónál már az SE támogatása is megszűnik.
    Akkor sajnos nem marad más, mint a váltás. Pedig nagyon nem szeretem az Androidot. De tepsi akkor sem kell!

  10. Avatar for gunar gunar says:

    Végü is csak kijelzőt kellene újat gyártatniuk meg házat hozzá alakítani, a többi adott, ja meg akkut is és ha nem kilógatják a kamerát hanem kicsivel vastagabb az egész akkor tán aminek kell bele is férne, s az ára is maradna 300e alatt, én 250e tájára tippelném, s akkor még piszok sok elfogyhatna belöle akár.

  11. Én azért nem aggódnék ennyire. Új iPhone 4S-t is lehet még venni az eBay-en pedig 2011-es készülék. Akkor 5S-t vagy SE-t miért ne lehetne venni akár 5 vagy 10 év múlva is. A másik dolog, hogy akár az 5S-t, akár az SE-t nézem, szerencsére nem ragasztva vannak, hanem szétszerelhetők, így ha bármi tönkremenne benne ki lehet cserélni és lehet tovább használni.

  12. Avatar for vjan vjan says:

    És talán nem volna gond a görbüléssel sem, mint a jelenleg árult verzióknál. Amig volt normális kerete az iPhne-nak, addig nem hajlott, igaz kisebb volt. De pont úgy volt jó. Azt el sem tudom képzelni, hol lehet tartani egy XS-t. Normál nadrágzsebbe nem fér, vagy ha mégis, leüléskor minimum hajlik, ha éppen nem törik. Azért ne kelljen már hasitasit hordani egy telefonért!

  13. Avatar for gunar gunar says:

    Azért az kicsit korai lenne ha őszre eldobnák az SE támogatását, max az 5s-ét, meg az i6-ét, hiszen pont ettől szeretik sokan az apple cuccokat, mert sokáig van rá támogatás és a 12-es IOS teljesen jól dolgozik az SE-n

  14. Avatar for vjan vjan says:

    Igen kapni lehet. De ha nincs iOs támogatás, nem lesznek alkalmazások sem. Akkor mire használja az ember?

  15. Avatar for vjan vjan says:

    Azért az kicsit korai lenne ha őszre eldobnák az SE támogatását
    Legutóbb itt a Szifonon is azt írták, hogy az SE sem lesz támogatva.

  16. Avatar for gunar gunar says:

    Igen az átmeneti időszek, mikor az emberek még hosszú nadrágot, de már pólót hordanak akkor neccesebb az Xs, (max egy övtartó ami még aránylag kutúrált lehet vmi normálisabb gyártótól) mert egy rövid nadrág oldalzsebében elfér simán az Xs is
    Az SE támogatás sztem majd elválik mikor pár hónap múlva kijönnek az első beta-k és előtte bemutatják az új IOS-t. Én mindenképp hülyeségnek tartanám ezt a lépést az apple részéről, ha már beszüntették azt méretet, hiszen hardveresen még azért nem olyan rossz az a kicsike.

  17. Avatar for gunar gunar says:

    Na ez volt az amire azt mondtam, nem az Xr-re kellett volna rágyúrniuk, hanem inkább egy SE utódot kiadni, azzal jobban betaláltak volna szvsz.

  18. Attól még ha megszűnik is az SE-nek a támogatása, attól még továbbra is lehet használni telefonálásra, üzenetküldésre, fotózásra, zenehallgatásra, navigációra, stb. Nem dől össze a világ. Ki nem fogom azért dobni.

  19. Avatar for gunar gunar says:

    Na persze, nálam is megvolt sokáig az i4, míg a haverom kislánya össze nem törte és a mai napig jó lenne, csak hihetetlenül lassú már az ucsó IOS-szel is, bár alap dolgokra használható valóban, na meg ugye sok és egyre több olyan app frissül/-t úgy, hogy már arra nem. ha pl ID váltás volt akkor az új ID-ra már nem lehetett csak egy 1xű viber-t tenni, csak a régivel letölteni és utána használni rajta. De van még gondolom sok másik is amibe előbb v utóbb hasonlóan belefut az ember, régi IOS-t használva.

  20. Avatar for vjan vjan says:

    Navigációra addig, amíg olyan verziót is találni, amelyik a régi iOs-en is fut.
    Például:
    Sygic -> iOs 9.0 fölött
    Waze -> iOs 10.0 fölött
    Google Maps -> iOs 10.0 fölött

    mondjuk kivétel:
    iGo -> iOs 7.0 fölött, de ezt inkább ne, mert térképfrissítés gyakorlatilag nincs rá, de legalább drága.

  21. Avatar for pAnk pAnk says:

    Azért a “van a családban” meg a “napi szinten használom” között hatalmas különbség van, ez valljuk be nem a legjobb érvelés egy kisebb méretű telefon mellett. :slight_smile:

    @ Agent_H : Ugyanerre gondoltam én is :smiley:

  22. Avatar for gunar gunar says:

    Na igen a navi! Én pl azért is használok navigálni kizárólag androidos vasat, mert a nyomoronc NNG-nek nem vagyok hajlandó egy megveszekedett forintot sem fizetni, arról nem is beszélve, hogy 10e+ -ért van benne jó esetben 3 negyedévvel ezelőtti térkép.
    Androidon feltolom a törtet és olyan térképet használok éppen amelyiket akarom az iGO-ban is és ott a többi jó navi még amiket említettél, meg hát a 7" a minimum sztem navigálásra.

  23. Avatar for vjan vjan says:

    @ pAnk
    Akkor néhány érv a kicsik mellett:
    normálisan lehet kezelni egy kézzel
    elfér egy normál nagrágzsebben
    egyenes a kijelzője (ezekre a lekerekített kijelzőkre nem lehet üveg védőfóliát rakni a széléig)
    van normális váza, tehát nem hajlik olyan könnyen, mint mondjuk az X-ek
    valamikor régen (iPhone 4) még üveg volt a hátlapja, tehát nem lett volna akadály a vezeték nélküli töltés)

    Ezzel szemben mik a hátrányok?
    kisebb a kijelző? ha nagyobb kell ott az iPad vagy noti
    nem OLED? az XR sem!
    nem lehet rajta zöldséget szeletelni? :slight_smile: arra is ott az iPad

  24. Nagyon nagy igény lenne rá az biztos, és gyönyörű ez a koncepció. Sajnos az Apple-t nem érdekli ki mit szeretne. Én tuti vennék ha létezne ilyen teló.

  25. Igen értelek, valóban nem ugyan az lehet. Hál Isten a szemem még jó. Ennek ellenére lehet nekem is megkell szoknom a nagyobb méretet, ha nem támogatják, írják alá. Amúgy milyen érdekes hogy tegyük fel az embernek van pénze, mondjuk megtehetné, hogy megveszi a korszerűbb, nagyobbat, ennek ellenére ragaszkodik a jól megszokotthoz. Ráadásul már a GB is kevés, szinte napi szinten belefutok olyan dolgokba hogy már magát az alap programot le kell törölnöm bizonyos megvásárolt appoknál. Majd amikor ismét szükségem van rá akkor ismét feltelepítem. Szinte napi rutin lett ebből. Na mindegy srácok, így még elvagyok vele. Nálam a megszokás nagyúr. További szépet mindenkinek.

  26. Avatar for gunar gunar says:

    Abban viszont biztos vagyok, hogy nem csak kis hazánkban lesz nagy felzúdulás, ha ősszel valóban megszűnik az SE támogatása IOS-esetében, hiszen sokan megtartották a mérete miatt is, meg más indokok miatt is akár. Én nem hiszem, hogy akkora nagy probléma lenne egy apple-nek hogy még pár évig írjanak erre is IOS-t, legalább az IOS12 szintjén.

  27. Az a baj, hogy hót fogalmad nincs arról, hogy miről beszélsz…

  28. Avatar for Szanya Szanya says:

    Bizonyára a 8”- os telefont is meg tudnám szokni. Ez nem kérdés. De már az 5-5s-SE méret is kompromisszum számomra. Az i4 méret tök jó lenne. Sőt, hajlandó lennék többet fizetni, mert úgy tűnik, hogy ez egy extra. Vagy kg- ra esetleg négyzetméterre áraznak? Mindezek ellenére tudom, hogy Apple nem az igényeimre gyárt, hanem a gyártmányaira, szolgáltatásaira kelt igényt. Nincsenek hiú ábrándjaim, de a remény hal meg utóljára. Szerencsére más gyártónál sem tudnék most ergonómiailag ideális telót venni. Ami jó méret az csak buta telefon lehet. Bezzeg a NOKIA 888…

  29. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    mi biztosan nem írtunk ilyet, a hozzászólók által leírtakért meg nem tudunk felelősséget vállalni. idén az 5s-t szórhatja ki az Apple, az SE még tuti marad, pláne hogy a 6s-sel tekinthető egy szinten lévőnek.

  30. de szép is lenne, nagyon örülnek neki nem baj ha nem lesz olcsó lehet annyi mint az XS csak lehessen választani kisméretű telefont. Azért érdekes elnézve az utóbbi időbe sokkal kevesebb volt a komment bármelyik cikkre. De az SE2 Téma úgy látszik hogy nagyon sok embert foglalkoztat és várjuk hogy Újra legyen egy kezes kényelmes telefon. Nem mellesleg sokkal könnyebb zsebre rakni is!

  31. Az idei közel 100 Újdonság hír érdekesség közül Ennek az írásnak van legtöbb hozzászólása, valószínű hogy van létjogosultsága újra egy kis méretű telefonnak. Nem olcsóság lényeg hanem mindent belerakni amit lehet a kis méretben. Nem azért használjuk az SE Még mai napig is ragaszkodunk hozzá mert olcsó, hanem mert nincs más választás

  32. Avatar for gunar gunar says:

    Pontosan nem az olcsósága hanem a méretei miatt lenne jó, aki meg nagyobbat szretne annak ott van két másik alternatíva. Legyen OLED majdnem 5" elfér rajta és új hardver, F-ID és azt mondom jöhet.

  33. Avatar for pAnk pAnk says:

    Igen, pont arról ismerjük az epölt, hogy annyira érdeklik a “felzúdulások”. Valószínűleg mérlegelni fognak (talán már meg is történt), hogy megéri nekik időt áldozni - ezáltal ugye pénzt is - arra, hogy egy régi készülékre optimalizálgassák még az új ájóeszt. Nem gondolom, hogy annyi pénz jön be nekik a régi készüléket használóktól - az is maximum a különböző szolgáltatásokból - ami az ő oldalukra billentené a mérleget.

  34. Avatar for gunar gunar says:

    Erre csak annyit hogy akkor IOS 12-5s ? Kicsit régebbi volt a vas és mégis megtették.

  35. Mert épp szorult a nyakuk körül a hurok az akku miatti lassulással.
    Másképp már rég kivezették volna, szvsz.

  36. Avatar for gunar gunar says:

    Lehet, de náluk már régen nem tudni mit hoz a jövő, ergo amikor kijön az új IOS beta aznap meglátjuk mit hozott.

  37. Avatar for novisz novisz says:

    Nem csak az appok nem fognak megfelelően működni, ha nem frissül az iOS, hanem a nyilvános wi-fi-kre sem fog egy idő múlva csatlakozni a régi iOS-el a készülék. Tapasztalat…

  38. Avatar for gunar gunar says:

    Mondjuk ezt nem vágom miért nem!?? Annak elvben semmi köze nem kell legyen az IOS korához, max ha új szabvány és azt nem ismeri a régi, de ez jelenleg nem annyira jellemző. Nagyon sok ember szaladgál sok-sok éves telefonokkal és azok is tudják a nyilvános wifiket, így semmi oka nincs hogy pl egy i4 ne tudjon csatlakozni az IOS7-tel.

  39. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    szerintem ez maximum az ilyen külön használati feltételeket elfogadó képernyőt feldobó nyilvános wi-fi hálózatokkal lehet esetleg gond, amelyeknél nem tesztelték régebbi készüléken ennek a működését. nem azért van, mert nem frissíted a készüléket.

  40. Ha most kiadnának egy készüléket, mely árban az iPhone XR alatt lenne és tudásban hasonló lenne hozzá, nagyon kevés vevő döntene a tavaly szeptemberben bemutatott modellek mellett.

    Nem kell h legyen XR ara alatt, lehet XR- XS kozott vagy XSMAX aron is lehet! Csak kicsi legyen! Eleg lenne XR tudassal!

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Agent_H Avatar for novisz Avatar for Szifon Avatar for mada Avatar for baloghadam74 Avatar for Teewine Avatar for mk4crdi Avatar for Szanya Avatar for pAnk Avatar for proger82 Avatar for Jadeye Avatar for vjan Avatar for SzifonAdmin Avatar for gunar

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for vjan vjan says:

    Nekem SE van, és addig van iPhone, amíg ez működik. Tepsifon nem kell. Nagyon is lenne helye egy SE2-nek!

  2. Avatar for Szanya Szanya says:

    Egykezes telefont akarok. Ha nagyobbra vágynék, akkor tabletet vennék. Az SE is nagy. Főleg tokkal együtt. Vissza fogok állni buta telefonra, és okosóra kombóra. Ha lesz olyan óra ami tud annyit ami miatt már megérné.

  3. Avatar for mada mada says:

    Elképzelésem sincs mi lesz, ha elkopik a jelenlegi telefonom (i6s). Bár nem lettünk akkora barátok, mint az elődjeivel. Volt i4-em 4 évig, aztán 5-öm 1 évig és 2 és fél évig 5s-em. Azok voltak a jó telefonok, attól függetlenül, hogy az 5s-t 3x cseréltettem. Valahogy egyáltalán nem vonzanak a nagyobb iPhoneok. Hogy miért nem? Mert 75%-ban munkára használom a telefont. A kompaktság számomra nem kérdés. Ha mást akarok előveszem a másik 6 eszközöm egyikét (laptop, pc, tablet). Szerintem igen is lenne piaca egy ilyen telefonnak, már csak azért is, mert a konkurenciáknál is kezd kihalni ez a méret. Közel 8 év iOS felhasználóként, nem tudnék átszokni, bár nem is akarok.

  4. Amennyiben iPhone 6s-t használsz, akkor ott még az iPhone 8, ami ugyanakkora, csak gyorsabb és jobb. Illetve az iPhone X meg már nem nagyobb annyival.

  5. Szerintem ez csak akkor történhet meg, ha közel ugyanannyiba kerülne mint mondjuk az X vagy az XR. Az olyanoknak mint mondjuk én ezt el kell fogadni, sehogy máshogy nem valósulhat meg Én várnám. Olyan lehetőség kizárt hogy sokkal olcsóbb legyen.

  6. Inkább sajnáltatja magát, minthogy gondolkozna…
    “Elképzelésem sincs mi lesz” pfff :face_vomiting:

    Gunar is megszokta az X-et akkor bárki megszokja. :slight_smile: Vagy nem?

  7. Nemtom, szerintem van olyan aki nem tudja megszokni. Én pl. tényleg ilyen vagyok, én is már garanciába cseréltettem ki az SE típust. Pedig van a családba X is, szóval valóban akár én is írhattam volna, hogy elképzelésem sincs mi lesz ha megszűnik működni :wink: Pedig ha valaki nem fog átköltözni másik platformra, azt tuti biztos én leszek. Már annyi emeltdíjas szolgáltatást igénybe vettem, hogy all incluzívval el tudnék lenni egész nyáron valamelyik szigeten. :unamused: szóval nekem sem kell az Android, de ennek ellenére még nem váltok, túl nagyok nekem, pedig nem kicsi kezem van. Talán túl öreg vagyok már a változásokhoz. De amúgy biztosan bukó lenne az Apple részéről ennek a bevezetése, mert nem tudnák és nem is szabadna olcsón adni. Úgy viszont azok közül akik most sírnak, azok nem vásárolnák meg. Szóval „elképzelésem sincs mi lesz” :grinning:

  8. Avatar for gunar gunar says:

    Hát azért ha egy ütős SE2-t kiadnának lehet lepasszolnám a páromnak az Xs-t és visszatérnék a kisebb telóra, bár igaz kisebb kompromisszumokkal de szokható az SE után elég hamar az Xs mérete, pláne hogy a F-ID 1000x jobban használható mint a T-ID a számomra, ekkora telefonnál a T-ID javarészt használhatatlan lenne ha csak egy kézzel akarom használni éppen. Pedig a DSG miatt szabad a jobb kezem mindig.
    Az átszokás nem kor hanem rugalmasság függő, én is párral 50 fölött veszegetek mindig vmi újabb ketyerét mert kell és mert szeretem is ha kb korszerűek de még pont jók a cuccaim adott célokra. (noti, tabletek, stb) Persze kényelmesebben használható egy SE méret, csak a keret nélküli kijelzőknél necces a szélen lévők elérése, mint most ugye az Xs esetében is, több alkalommal nyomok kicsivel beljebb, mert nem hajlik be oda az ujjam. Ez van meg kell találni hogyan lehet adott kütyüt a legjobban használni az embernek amire akarja.

  9. Avatar for vjan vjan says:

    Azért az annyira jellemző az Apple-re, hogy magasról tesz a felhasználók igényére. Amikor még csak iPhone 4-es volt, Jobs szerint ennél nagyobb nem is kellett. Szerintem részben igaza volt. Aztán elment Jobs és jöttek a tepsik. Egyre nagyobbak. Most már a kicsik nem is beszerezhetők. Ahogy olvasom, a következő iOs verziónál már az SE támogatása is megszűnik.
    Akkor sajnos nem marad más, mint a váltás. Pedig nagyon nem szeretem az Androidot. De tepsi akkor sem kell!

  10. Avatar for gunar gunar says:

    Végü is csak kijelzőt kellene újat gyártatniuk meg házat hozzá alakítani, a többi adott, ja meg akkut is és ha nem kilógatják a kamerát hanem kicsivel vastagabb az egész akkor tán aminek kell bele is férne, s az ára is maradna 300e alatt, én 250e tájára tippelném, s akkor még piszok sok elfogyhatna belöle akár.

  11. Én azért nem aggódnék ennyire. Új iPhone 4S-t is lehet még venni az eBay-en pedig 2011-es készülék. Akkor 5S-t vagy SE-t miért ne lehetne venni akár 5 vagy 10 év múlva is. A másik dolog, hogy akár az 5S-t, akár az SE-t nézem, szerencsére nem ragasztva vannak, hanem szétszerelhetők, így ha bármi tönkremenne benne ki lehet cserélni és lehet tovább használni.

  12. Avatar for vjan vjan says:

    És talán nem volna gond a görbüléssel sem, mint a jelenleg árult verzióknál. Amig volt normális kerete az iPhne-nak, addig nem hajlott, igaz kisebb volt. De pont úgy volt jó. Azt el sem tudom képzelni, hol lehet tartani egy XS-t. Normál nadrágzsebbe nem fér, vagy ha mégis, leüléskor minimum hajlik, ha éppen nem törik. Azért ne kelljen már hasitasit hordani egy telefonért!

  13. Avatar for gunar gunar says:

    Azért az kicsit korai lenne ha őszre eldobnák az SE támogatását, max az 5s-ét, meg az i6-ét, hiszen pont ettől szeretik sokan az apple cuccokat, mert sokáig van rá támogatás és a 12-es IOS teljesen jól dolgozik az SE-n

  14. Avatar for vjan vjan says:

    Igen kapni lehet. De ha nincs iOs támogatás, nem lesznek alkalmazások sem. Akkor mire használja az ember?

  15. Avatar for vjan vjan says:

    Azért az kicsit korai lenne ha őszre eldobnák az SE támogatását
    Legutóbb itt a Szifonon is azt írták, hogy az SE sem lesz támogatva.

  16. Avatar for gunar gunar says:

    Igen az átmeneti időszek, mikor az emberek még hosszú nadrágot, de már pólót hordanak akkor neccesebb az Xs, (max egy övtartó ami még aránylag kutúrált lehet vmi normálisabb gyártótól) mert egy rövid nadrág oldalzsebében elfér simán az Xs is
    Az SE támogatás sztem majd elválik mikor pár hónap múlva kijönnek az első beta-k és előtte bemutatják az új IOS-t. Én mindenképp hülyeségnek tartanám ezt a lépést az apple részéről, ha már beszüntették azt méretet, hiszen hardveresen még azért nem olyan rossz az a kicsike.

  17. Avatar for gunar gunar says:

    Na ez volt az amire azt mondtam, nem az Xr-re kellett volna rágyúrniuk, hanem inkább egy SE utódot kiadni, azzal jobban betaláltak volna szvsz.

  18. Attól még ha megszűnik is az SE-nek a támogatása, attól még továbbra is lehet használni telefonálásra, üzenetküldésre, fotózásra, zenehallgatásra, navigációra, stb. Nem dől össze a világ. Ki nem fogom azért dobni.

  19. Avatar for gunar gunar says:

    Na persze, nálam is megvolt sokáig az i4, míg a haverom kislánya össze nem törte és a mai napig jó lenne, csak hihetetlenül lassú már az ucsó IOS-szel is, bár alap dolgokra használható valóban, na meg ugye sok és egyre több olyan app frissül/-t úgy, hogy már arra nem. ha pl ID váltás volt akkor az új ID-ra már nem lehetett csak egy 1xű viber-t tenni, csak a régivel letölteni és utána használni rajta. De van még gondolom sok másik is amibe előbb v utóbb hasonlóan belefut az ember, régi IOS-t használva.

  20. Avatar for vjan vjan says:

    Navigációra addig, amíg olyan verziót is találni, amelyik a régi iOs-en is fut.
    Például:
    Sygic -> iOs 9.0 fölött
    Waze -> iOs 10.0 fölött
    Google Maps -> iOs 10.0 fölött

    mondjuk kivétel:
    iGo -> iOs 7.0 fölött, de ezt inkább ne, mert térképfrissítés gyakorlatilag nincs rá, de legalább drága.

  21. Avatar for pAnk pAnk says:

    Azért a “van a családban” meg a “napi szinten használom” között hatalmas különbség van, ez valljuk be nem a legjobb érvelés egy kisebb méretű telefon mellett. :slight_smile:

    @ Agent_H : Ugyanerre gondoltam én is :smiley:

  22. Avatar for gunar gunar says:

    Na igen a navi! Én pl azért is használok navigálni kizárólag androidos vasat, mert a nyomoronc NNG-nek nem vagyok hajlandó egy megveszekedett forintot sem fizetni, arról nem is beszélve, hogy 10e+ -ért van benne jó esetben 3 negyedévvel ezelőtti térkép.
    Androidon feltolom a törtet és olyan térképet használok éppen amelyiket akarom az iGO-ban is és ott a többi jó navi még amiket említettél, meg hát a 7" a minimum sztem navigálásra.

  23. Avatar for vjan vjan says:

    @ pAnk
    Akkor néhány érv a kicsik mellett:
    normálisan lehet kezelni egy kézzel
    elfér egy normál nagrágzsebben
    egyenes a kijelzője (ezekre a lekerekített kijelzőkre nem lehet üveg védőfóliát rakni a széléig)
    van normális váza, tehát nem hajlik olyan könnyen, mint mondjuk az X-ek
    valamikor régen (iPhone 4) még üveg volt a hátlapja, tehát nem lett volna akadály a vezeték nélküli töltés)

    Ezzel szemben mik a hátrányok?
    kisebb a kijelző? ha nagyobb kell ott az iPad vagy noti
    nem OLED? az XR sem!
    nem lehet rajta zöldséget szeletelni? :slight_smile: arra is ott az iPad

  24. Nagyon nagy igény lenne rá az biztos, és gyönyörű ez a koncepció. Sajnos az Apple-t nem érdekli ki mit szeretne. Én tuti vennék ha létezne ilyen teló.

  25. Igen értelek, valóban nem ugyan az lehet. Hál Isten a szemem még jó. Ennek ellenére lehet nekem is megkell szoknom a nagyobb méretet, ha nem támogatják, írják alá. Amúgy milyen érdekes hogy tegyük fel az embernek van pénze, mondjuk megtehetné, hogy megveszi a korszerűbb, nagyobbat, ennek ellenére ragaszkodik a jól megszokotthoz. Ráadásul már a GB is kevés, szinte napi szinten belefutok olyan dolgokba hogy már magát az alap programot le kell törölnöm bizonyos megvásárolt appoknál. Majd amikor ismét szükségem van rá akkor ismét feltelepítem. Szinte napi rutin lett ebből. Na mindegy srácok, így még elvagyok vele. Nálam a megszokás nagyúr. További szépet mindenkinek.

  26. Avatar for gunar gunar says:

    Abban viszont biztos vagyok, hogy nem csak kis hazánkban lesz nagy felzúdulás, ha ősszel valóban megszűnik az SE támogatása IOS-esetében, hiszen sokan megtartották a mérete miatt is, meg más indokok miatt is akár. Én nem hiszem, hogy akkora nagy probléma lenne egy apple-nek hogy még pár évig írjanak erre is IOS-t, legalább az IOS12 szintjén.

  27. Az a baj, hogy hót fogalmad nincs arról, hogy miről beszélsz…

  28. Avatar for Szanya Szanya says:

    Bizonyára a 8”- os telefont is meg tudnám szokni. Ez nem kérdés. De már az 5-5s-SE méret is kompromisszum számomra. Az i4 méret tök jó lenne. Sőt, hajlandó lennék többet fizetni, mert úgy tűnik, hogy ez egy extra. Vagy kg- ra esetleg négyzetméterre áraznak? Mindezek ellenére tudom, hogy Apple nem az igényeimre gyárt, hanem a gyártmányaira, szolgáltatásaira kelt igényt. Nincsenek hiú ábrándjaim, de a remény hal meg utóljára. Szerencsére más gyártónál sem tudnék most ergonómiailag ideális telót venni. Ami jó méret az csak buta telefon lehet. Bezzeg a NOKIA 888…

  29. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    mi biztosan nem írtunk ilyet, a hozzászólók által leírtakért meg nem tudunk felelősséget vállalni. idén az 5s-t szórhatja ki az Apple, az SE még tuti marad, pláne hogy a 6s-sel tekinthető egy szinten lévőnek.

  30. de szép is lenne, nagyon örülnek neki nem baj ha nem lesz olcsó lehet annyi mint az XS csak lehessen választani kisméretű telefont. Azért érdekes elnézve az utóbbi időbe sokkal kevesebb volt a komment bármelyik cikkre. De az SE2 Téma úgy látszik hogy nagyon sok embert foglalkoztat és várjuk hogy Újra legyen egy kezes kényelmes telefon. Nem mellesleg sokkal könnyebb zsebre rakni is!

  31. Az idei közel 100 Újdonság hír érdekesség közül Ennek az írásnak van legtöbb hozzászólása, valószínű hogy van létjogosultsága újra egy kis méretű telefonnak. Nem olcsóság lényeg hanem mindent belerakni amit lehet a kis méretben. Nem azért használjuk az SE Még mai napig is ragaszkodunk hozzá mert olcsó, hanem mert nincs más választás

  32. Avatar for gunar gunar says:

    Pontosan nem az olcsósága hanem a méretei miatt lenne jó, aki meg nagyobbat szretne annak ott van két másik alternatíva. Legyen OLED majdnem 5" elfér rajta és új hardver, F-ID és azt mondom jöhet.

  33. Avatar for pAnk pAnk says:

    Igen, pont arról ismerjük az epölt, hogy annyira érdeklik a “felzúdulások”. Valószínűleg mérlegelni fognak (talán már meg is történt), hogy megéri nekik időt áldozni - ezáltal ugye pénzt is - arra, hogy egy régi készülékre optimalizálgassák még az új ájóeszt. Nem gondolom, hogy annyi pénz jön be nekik a régi készüléket használóktól - az is maximum a különböző szolgáltatásokból - ami az ő oldalukra billentené a mérleget.

  34. Avatar for gunar gunar says:

    Erre csak annyit hogy akkor IOS 12-5s ? Kicsit régebbi volt a vas és mégis megtették.

  35. Mert épp szorult a nyakuk körül a hurok az akku miatti lassulással.
    Másképp már rég kivezették volna, szvsz.

  36. Avatar for gunar gunar says:

    Lehet, de náluk már régen nem tudni mit hoz a jövő, ergo amikor kijön az új IOS beta aznap meglátjuk mit hozott.

  37. Avatar for novisz novisz says:

    Nem csak az appok nem fognak megfelelően működni, ha nem frissül az iOS, hanem a nyilvános wi-fi-kre sem fog egy idő múlva csatlakozni a régi iOS-el a készülék. Tapasztalat…

  38. Avatar for gunar gunar says:

    Mondjuk ezt nem vágom miért nem!?? Annak elvben semmi köze nem kell legyen az IOS korához, max ha új szabvány és azt nem ismeri a régi, de ez jelenleg nem annyira jellemző. Nagyon sok ember szaladgál sok-sok éves telefonokkal és azok is tudják a nyilvános wifiket, így semmi oka nincs hogy pl egy i4 ne tudjon csatlakozni az IOS7-tel.

  39. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    szerintem ez maximum az ilyen külön használati feltételeket elfogadó képernyőt feldobó nyilvános wi-fi hálózatokkal lehet esetleg gond, amelyeknél nem tesztelték régebbi készüléken ennek a működését. nem azért van, mert nem frissíted a készüléket.

  40. Ha most kiadnának egy készüléket, mely árban az iPhone XR alatt lenne és tudásban hasonló lenne hozzá, nagyon kevés vevő döntene a tavaly szeptemberben bemutatott modellek mellett.

    Nem kell h legyen XR ara alatt, lehet XR- XS kozott vagy XSMAX aron is lehet! Csak kicsi legyen! Eleg lenne XR tudassal!

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Agent_H Avatar for novisz Avatar for Szifon Avatar for mada Avatar for baloghadam74 Avatar for Teewine Avatar for mk4crdi Avatar for Szanya Avatar for pAnk Avatar for proger82 Avatar for Jadeye Avatar for vjan Avatar for SzifonAdmin Avatar for gunar