fbpx Skip to content

Előfordulhat, hogy túl kicsinek találjuk iPhone-on, iPaden vagy éppen Mac-en az Üzenetek szövegméretét. Főként azoknak okozhat ez gondot, akik esetleg rosszabbul látnak. Hálistennek a szöveg méretének növelésére van megoldás, amelynek beállítása csak pár lépést igényel.

Ezt mind iPhone-on, iPaden, Apple Watch-on és Mac-en is el tudjuk végezni, azonban Mac-en kicsit eltérnek a beállítás lépései.

Fontos tudni, hogy mivel a beállítás nem az Üzenetek appon belül van az iPhone, az iPad és az Apple Watch esetén, hanem a Beállítások menüben hajtjuk végre, így ezzel nem csak az Üzenetek szövegméretét növeljük, hanem minden egyéb szövegét is.

Szöveg méretének növelése iPhone-on és iPaden

1., Menjünk a Beállításokba és válasszuk az Általános menüpontot;

2., Válasszuk a Kisegítő lehetőségeket;

3., Koppintsunk a Nagyobb szöveg menüpontra;

4., Kapcsoljuk be a Nagyobb méretek funkciót;

5., Miután bekapcsoltuk, a lenti csúszkával tudjuk állítani a szöveg méretét.

Szöveg méretének növelése Apple Watch-on

1., Nyissuk meg a Beállításokat;

2., Görgessünk a Fényerő és szövegméret menüponthoz, majd a Szövegméret opció alatt állítsuk be a megfelelő méretet a megfelelő gombokra bökve, vagy a digitális korona görgetésével:

Az óra ezen beállítását természetesen az iPhone-on is elvégezhetjük a Watch appban. Itt is igaz viszont az, ami az iOS esetén: a szövegméret a rendszer összes eleme esetén megnöveli a méretet, tehát nem csak az Üzenetek appon belül.

Szöveg méretének növelése Mac-en

1., Nyissuk meg az Üzenetek alkalmazást;

2., Az Üzenetek fenti menüpontjában menjünk a Beállításokba:

3., A felugró ablak Általános fülén válasszuk ki a kívánt szövegméretet:

A Mac-en ezzel a beállítással csak az üzenet szövegének méretét változtatjuk meg, az iPhone-tól és az iPadtől eltérően alapvetően minden más marad a normális méretben.

Az alábbi képeken jól látszik, hogy mekkora a legkisebb és legnagyobb választható szövegméret – lásd a beállítási panel alatt a szifon.com feliratot az üzenet szövegmezőjében:

Nem teljesen ehhez tartozó, de valamelyest mégis kapcsolódó dolog, hogy a túl nagyra állított betűméretnek hátrányai is lehetnek, mint amikor a Facebook Messengerben egyszerűen nem lehet a bejelentkezés után végiglépkedni a beállításain az iPhone 5-nél régebbi készülékeken, mert egyszerűen nem fér ki a magyar szöveg. Mondjuk itt ez nem a felhasználó sara, hanem a fejlesztőké, akik ha dinamikusan méretezik a szövegmezőt, akkor a kisebb méretű kijelzőn maga a szöveg is kisebb lett volna, és úgy kifért volna a tartalom a képernyőre. Erről itt írtunk részletesen: Gyakori kérdések: mit tehetünk, ha nem tudunk továbblépni a Messengerben?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok