Új iPadekről és iPod touch-ról árulkodik az iOS 12.2 bétája

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Apple mérnökei meglehetősen sokszor nem nézik át elég alaposan a kiadott béta szoftvereket és hagynak bennük nyomokat a még be nem mutatott termékeikről. Most is ez a helyzet, ezúttal a várhatóan tavasszal megjelenő új iPadekről és egy új iPod touch-ról árulkodik az iOS 12.2 jelenlegi béta verziója.

iPad mini 5

Az elrejtett információmorzsákat Steven Troughton-Smith fejlesztő vette észre az Apple mobil operációs rendszerében és egész sok információt ki tudott hámozni a nullákból és egyesekből.

Először is érkezik 4 különböző új iPad. Itt igazából 2 új modellről van szó, melyekből van Wi-Fi-s és 4G-s változat is. Ez a két modell pedig feltehetően a 7. generációs iPad és az 5. generációs iPad mini lesz.

Troughton-Smith annyit tudott még kideríteni, hogy ezen iPadek egyikében se lesz Face ID, ami egyáltalán nem meglepő, tekintve, hogy mindkét modell inkább az alacsonyabb árkategóriában versenyezne, és tudjuk, hogy az Apple szereti a nagy árrést.

Legalább a Touch ID megmarad, ami valószínűleg ugyanaz a 2013-as, első generációs szenzor lesz, ami a jelenlegi, hatodik generációs iPadben is megtalálható.

Arra, hogy idén márciusban frissül az iPad, szinte már mindenki számított. De úgy fest, hogy az Apple végre az iPod touch-ot is frissíteni fogja.

Az iOS 12.2 béta ugyanis egy “iPod9,1” azonosítójú iPodról is tartalmaz információkat. Na nem kell túl sok mindenre gondolni, a termék létezésén felül Troughton-Smith csak annyit tudott kideríteni, hogy nem lesz benne se Face ID, sem pedig Touch ID. Tekintve, hogy az iPod touch-ban jelenleg sincs semmilyen biometrikus azonosítás, ez sem rengeti meg a világról kialakult képünket.

Én személy szerint nagyon izgatott vagyok az új iPad mini kapcsán és valószínűleg a bemutató után azonnal lecsapok egyre, ha megfelelő hardvert tesz bele az Apple.

Téged lázba hoz az új iPad vagy az új iPod touch gondolata?

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

  1. Szanya says:

    Érdekesen hangzik. Én még nem adtam fel az SE utódja iránti igényemet sem. Egy- két évek még türelmesen várnék.

  2. Az is érdekes lehet mit akar az iPodokkal az Apple, iPhone és iPad mellett nem sok értelmét látom, de valamit akarnak vele. Pl a saját Netflix jellegű streaming szolgáltatásuk alá?

  3. Torx says:

    ez jó: “egész sok információt ki tudott hámozni a nullákból és egyesekből” és alá rögtön beteszi a normális kódot :joy: gyerekek, ez nem a Mátrix, hogy egyeseket és nullákat olvasnak ki a fejlesztők :DD

  4. Jadeye says:

    ezek szerint nem ment át a megfogalmazás szándékossága.

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!