fbpx Skip to content

A cikk címe ugyan egy picit túlzás, mert már korábban is volt szó a Hey Siri-re képes AirPods-ról, de az állítás igaz. A tegnapi iOS 12.2 bétában előkerült egy új beállítási képernyő, amiben az AirPods és a Hey Siri együttesen szerepel!

Hey Siri AirPods 2

A béta verziókban feltárt új funkciók általában néhány hónapon belül elérhetővé válnak, így elmondható, hogy az új AirPods már a küszöbön van, szinte “bármikor” megjelenhet az elkövetkezendő hónapokban. Az elmúlt időszakban folyamatosan érkeztek az információk, pletykák, így most szedjük is össze, mire lehet képes az Apple továbbfejlesztett vezeték nélküli fülhallgatója.

A továbbfejlesztett AirPods külsőleg nem fog változni, azonban belsőleg annál inkább. Hangzásban némi fejlődést észrevehetünk majd, de nem számottevően, azonban a már említett Hey Siri funkciót megkapja. A nagyobb változást a töltőtoknál tapasztalhatjuk majd, ahol elérhetővé válik a vezeték nélküli töltés.

A fenti egy korábbi iOS bétában kiszivárgott kép, jobb oldalon látható egy külső LED, ami jelzi a töltőtok töltését, továbbá a vezeték nélküli töltés támogatását már 2017-ben bejelentette az Apple az AirPower-nél. Ez utóbbi sajnos azóta sem vált elérhetővé, és szerintem az AirPods frissítés is emiatt húzódik már évek óta. Idén egyébként az AirPower is elérhetővé válhat, úgy tűnik, már gyártás alatt van.

Vajon lesznek-e benne új, mozgásra és pulzus mérésre alkalmas szenzorok?

A legutóbbi pletykák szerint az AirPods több új szenzort is kaphat, amivel többek között folyamatosan rögzíthetjük a mozgásunkat, illetve a pulzusunkat is. Mozgást egy egyszerű giroszkóp képes lekövetni, mint például az Apple Watch-ban, vagy akár az iPhone-ban lévő mozgáskövető koprocesszor. A pulzushoz azonban már külön érzékelő szükséges.

Ez a jövő? Igen, mivel más márkák már képesek erre, így nem mondhatjuk, hogy ebbe a kis szerkezetbe ne férne el két, erre alkalmas hardver. Azonban mi úgy gondoljuk, hogy ebben a frissítésben ezeket még nem kapja meg az AirPods, tehát most csak egy “S” verziót kapunk. Persze ettől függetlenül még lehetséges, mi örülnénk a legjobban neki!

Alapjában véve egy átlagos AirPods frissítésre számíthatunk tavasszal. Ez azoknak lehet jó, akik már több éve használják az AirPods-ukat és lecserélnék egy újra, amiben az akkumulátor is megfelelő, illetve akik már egy ideje vásárlásra adták a fejüket, de még nem tették meg. Nekik a régebbi generáció jóval olcsóbb lehet, ha megjelenik az új.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok