fbpx Skip to content

2013 ősze Apple termékek frontján egy igazán jó időszak volt, hiszen ekkor jelentek meg az első 64-bites processzorú iOS eszközök, az ujjlenyomat-olvasós iPhone 5s, a végre retina kijelzőt kapó iPad mini 2 és persze az iPad Air is. Hosszú évekig az iPadek külsőleg alig változtak és egészen az Airig kellett arra várni, hogy a kijelző kávája vékonyodjon, ahogyan a készülék házának vastagsága is. Ez a dizájn az, amit a mai napig is használ az Apple az olcsó, 5. és 6. generációs iPadeknél és persze ezek nem érnek fel az iPad Prókhoz, de ár-érték arányban verhetetlenek a piacon.

iSamurai – iPad Air kedvezményes érintő üveg csere

A táblagépeket felhasználási módjukból adódóan sokkal kevesebb külső behatás éri, mint a telefonokat, sokkal kevesebbszer ejtik le őket, de ha leesnek, a baj is nagyobb, nem csak a méret. Sokan főzés, étkezés vagy akár fürdés közben használják őket, ezért az ázások se ritkák ezeknél a készülékeknél.

Az iPad Air 2-től kezdve a készülék érintő üvege és az LCD egybe van építve, így ha az üveg betörik, sajnos az LCD-t is cserélni kell, viszont most ugyebár az első generációs iPad Airről van szó, aminél a két alkatrész még külön is cserélhető. Az iPhone-okkal ellentétben az üveg nem csavarral van rögzítve a házhoz, hanem ragasztóval, így a cseréhez először egy speciális melegítő pad segítségével meglazítjuk a ragasztást, hogy az üveget el tudjuk választani a készülékháztól, vigyázva a belső szalagkábelek és antennák épségére. Az érintőt iPad Toollal és pengetővel választjuk el óvatosan a háztól.

Miután ez kész van és kihajtottuk az érintő üveget, az LCD csavarjait eltávolítva azt is kihajtjuk, és az alaplapon található shieldek kiszedése után már hozzá is férhetünk a csatlakozókhoz és lecsatlakoztatjuk mindkettőt az alaplapról. Ahhoz, hogy az új érintő üveget be tudjuk szerelni, először is az iPad fémházát pengével és oldószerrel megtisztítjuk az ott maradt felesleges ragasztótól, illetve az új érintőre át kell szerelni a Home gomb elektronikáját és az előlapi kamera központosító modulját is. Amennyiben az esés következtében a készülékház deformálódott, akkor ezeket a hibákat is javítjuk, hogy az új üveg emiatt ne sérüljön meg a jövőben, illetve megfelelően illeszkedjen a házba. Az iPad sarkai és élei szoktak a legtöbbször áldozatul esni ezeknek a baleseteknek, de akár az egész készülékház is meghajolhat.

A sarkokat sarokkihúzó segítségével hozzuk gyári állapotúra, amennyiben a sérülés mértéke ezt megengedi, de előfordul oly mértékű sarok deformáció, hogy csak gravírozó segítségével tudjuk kialakítani a megfelelő sarok ívet. Az élek egyenetlenségeit erre a célra kialakított oldalkihúzó segítségével korrigáljuk. Amennyiben a fém ház egésze hajlik meg, azt egy professzionális eszközzel, a gToollal javítjuk. Miután az iPad teljesen ki lett tisztítva és a ház is újra tökéletes formájú lett, jöhet is az összeszerelés, ami lényegében a szétszerelés fordítottja. Professzionális ragasztó kerül a készülék fémkeretére, ami biztosítja a megfelelő kötési szilárdságot és illeszkedést is, majd az üveg visszahajtását követve egy speciális keretbe kerül az iPad, ami megfelelő nyomatékkal összepréseli az üveget és a házat, amíg a ragasztó biztosan meg nem köt, hogy később nehogy valahol elengedjen. Ezután az iPad újra eredeti fényében pompázik.

A következő akciónkban az iPad Air tulajoknak kedvezünk, ugyanis ezeknek a készülékeknek az érintő üvegét most akciós áron cseréljük két hétig (január 20-ig), a részletekért kattints ide! A csere, ahogyan már írtuk, a ragasztás miatt időigényesebb, mint egy iPhone esetében, ezért 3-4 órát vesz igénybe, de szervizterheltségtől függően akár 24 óra is lehet ez, és természetesen a szokásos 6 hónap garancia erre is vonatkozik.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok