fbpx Skip to content

Az iPhone keresése, vagy angolul a Find My iPhone funkció a nevével ellentétben nem csak az iPhone-od megkeresésében segít, hanem Mac-ed, iPaded, iPod touch-od, Apple Watch-od és ha a közelben van, még az AirPods-od felkutatásában is jól jöhet.

 

Előfordulhat azonban, hogy szeretnéd a megfigyelt eszközök közül valamilyen oknál fogva eltávolítani az egyiket, vagy akár többet is, például amikor szervizbe adod le, de már be sem kapcsolt az adott eszköz, így azon magán nem tudod ezt kikapcsolni. Szerencsére erre többféle lehetőséget is biztosít az Apple, úgyhogy nem lehetetlen a feladat.

Az első, és legfontosabb feltétel, hogy sikerrel járj a kívánt eszköz eltávolításában, az az, hogy az eszköznek nem szabad tudnia kapcsolódni az iCloudhoz. Ez AirPods esetén azt jelenti, hogy ne kapcsolódjon olyan eszközödhöz, ami kapcsolódik a világhálóhoz, más eszközöknél pedig simán az internetelérésnek kell hiányoznia. Ez azért szükséges, hogy ne kelljen előbb törölnöd az adott készülék tartalmát is.

Először nézzük meg, hogy hogyan távolíthatsz el egy megfigyelt eszközt a böngészőn keresztül!

iPhone keresése funkció kikapcsolása iCloud.com használatával

Látogass el az iCloud.com weboldalra és válaszd az iPhone keresése opciót. Fent középen kattints az eszközválasztóra és a legördülő menüben nyomj rá az eltávolítandó eszközre.

Ekkor megjelenik a jobb szélén egy szürke (x), amire kattintva egy figyelmeztetés után máris törölheted eszközeid közül.

iPhone keresése funkció kikapcsolása a Keresés alkalmazás használatával

Nyisd meg a Keresés alkalmazást iOS eszközödön és jelentkezz be a megfelelő Apple ID-d használatával.

A listában húzd el az ujjad balra azon eszközödön, amit törölni szeretnél és egy megerősítés után máris eltávolítottad megfigyelt eszközeid közül.

Miért jó ez?

A legtöbb esetben azt szeretnéd, hogy minden eszközöd követhető legyen, de elképzelhető, hogy már eladtad és rájöttél, hogy elfelejtetted kikapcsolni az iPhone keresését rajta. Ilyen esetben tökéletes lehet a lehetőség, hogy távolról kikapcsold rajta, hogy mire hazaér vevőd és visszaállítja a volt eszközöd, ne ütközzön aktiválási hibába. (Bár eladáskor eleve javasolt az adott készüléket visszaállítani, és nulla beállítással aktiválni, hogy a vevő végig tudja nyomogatni, hogy minden rendben van-e vele, és ellenőrizhesse azt is, hogy nincs rajta az aktiválási zár, és semmi adatod sem.)

Szervizbe való leadáskor szintén szükséges leszedni a készülékről az aktiválási zárolást, ami egy már be sem kapcsoló eszköz esetén is csak a fentiekben leírtaknak megfelelően lehetséges.

Ha esetleg más hasznos felhasználási esetet is tudsz arra, hogy miért lehet jó távolról kikapcsolni eszközöd megfigyelését, ne tartsd magadban, írd meg kommentben!

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Üdv! És távolról bekapcsolni lehet?

  2. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    nem.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for robertrebok Avatar for Jadeye

Népszerű hozzászólások

  1. Üdv! És távolról bekapcsolni lehet?

  2. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    nem.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for robertrebok Avatar for Jadeye