fbpx Skip to content

Az Apple még tavaly, az iOS 11-gyel a rendszer több területén is bevezette a 3D Touch használatát, és mivel az iPadekben és az iPhone 6s előtti iPhone-okban nem képes nyomásérzékelésre a kijelző, ezért a cég a táblagépeken a hosszú érintéssel helyettesítette az értesítések kibontását, az öregedő iPhone-okon pedig a Vezérlőközpontban volt megtalálható a 3D Touch hosszú érintésre cserélése a további opciók eléréséhez.

Ezt a hosszú érintést az iPhone XR-nél kombinálták a Taptic Engine rezgőmotorral és ezt nevezték el haptikus érintésnek. A haptikus érintés jelenleg az iPhone XR sajátossága, szóval ez a tippünk most leginkább az Apple legújabb, színes telefonját birtoklóknak szól.

A rezgéssel kombinálva a haptikus érintés egészen hasonló élményt tud adni, mint a 3D Touch kompatibilis telefonok, de a funkció finomhangolására is adott lehetőséget az Apple, ha esetleg nem lenne tökéletes az illúzió számodra.

iPhone XR-eden látogass el a Beállítások alkalmazásba és az Általános → Kisegítő lehetőségek → Haptikus érintés alatt választhatsz két opció közül. A gyorssal értelemszerűen elég rövidebb ideig megérintened valamit, míg a lassúval tényleg hosszú az érintés.

A két lehetőség alatt van egy kép egy zseblámpa ikonnal, hogy gyorsan le tudd tesztelni a két beállítási lehetőség közti különbséget.

Ez a beállítás módosítja az értesítések, a billentyűzet kurzor-módja és a Vezérlőközpont kapcsolóinak hosszú érintéséhez szükséges időt is.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok