fbpx Skip to content

Az évek során rendszeresen beszámoltunk már itt a blogon az éppen aktuális iOS főverzió elterjedtségéről. Pár napja napvilágot látott a legfrissebb adat, ami elég jónak tűnik.

iOS 12

Az Apple ugyan rendszeresen közzéteszi a főverziók telepítési arányát, azonban az nem mindig a legfrissebb adat, a cikk írásakor még az október végi állapot van kint a honlapon. A Mixpanel nevezetű elemző cég is rendszeresen méri a főverzió elterjedtségét és azt találta, hogy a szám elérte a 75%-ot.

A cég a mérését az alkalmazásokban lévő elemző keretrendszerek és a készülékek által felkeresett weboldalak statisztikái alapján végzi (megnézik, hogy az adott oldalt milyen operációs rendszerrel érték el). Az iOS 12 mellett még játszik az iOS 11 a maga csekély 19,5%-ával, míg a régebbi rendszerek 5,5%-ot tesznek ki összesen.

A 75%-ot idén mintegy három héttel korábban sikerült meghaladni, mint tavaly, az iOS 11 esetében. Ez nem meglepő, hiszen egyrészről az iOS 11 tele volt buggal és sokan kivártak a telepítéssel. Ez is vezetett oda, hogy az iOS 12 elsősorban finomhangolás volt, ami elég jól sikerült, mivel még a régebbi készülékek (iPhone 5s, iPhone 6) is komoly sebességjavuláson mentek keresztül.

Másrészről az iOS 11-ben beharangozott újdonságok egy része jóval később jelent meg, mint a főverzió. Az AirPlay2 és a Messages in iCloud is csak a júniusi WWDC előtt egy héttel jelent meg, ami 8-9 hónapos csúszást jelentett. Idén is volt némi csúszás, de a csoportos FaceTime hívás már a 12.1-ben megjelent és a negyedik generációs Apple Watch-on bemutatott EKG-mérés pedig heteken belül várható.

Rövidesen megjelenik az iOS 12.1.1 is, ami tartalmazni fogja a FaceTime-os live fotókat. Látható, hogy töretlen az iOS 12 terjedése, így elég hamar el fogjuk érni a 80%-ot és utána megyünk tovább.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok