fbpx Skip to content

A Pokémon GO 2016-os sikere már rég elmúlt, persze vannak még sokan, akik akár napi szinten játszanak vele, én is legalább havi egy ilyen embert látok a buszon vagy a metrón. Noha a GO népszerűsége alábbhagyott, de a szériáé közel sem, sőt, nemrég egy új mobiljáték, a Pokémon Quest is megjelent.

Pokémon Quest borítókép

A pokémonok szerelmeseinek ezúttal nem kell nyakukba venniük a várost, hogy kedvenc kis lényeikkel játszhassanak, ahogyan azt a GO-nál már megszokhattuk, hanem újra akár a négy fal közt is játszhatnak. Ezúttal nem a pokémonok labdába zárásán és a velük való küzdelmen van a hangsúly, hanem egy szigeten a vadonélő lényecskék csapatba verődésével való területszerzésen.

Pokémon Quest képernyőfotó

Én sosem voltam a Pokémon sorozat nagy kedvelője, sokkal inkább Dragon Ball-os srác voltam kiskoromban, de persze a GO engem is hetekre, sőt hónapokra lekötött, annyira is, hogy a 2016-os Sziget fesztiválra a kő-papír-ollós offline változatát is kitaláltam. Mikor az App Store-ban megláttam a Pokémon Questet, már ismerősként tekintettem a kis szörnyecskékre és örömmel vágtam bele a kalandjaikba.

Pokémon Quest képernyőfotó

A játék egy ember által laktalan szigeten játszódik, ahova lezuhan egy pokélabdadrón, majd a mi hajónk is partot ér és elindul a vadonélő pokémonok megszelídítése. A sorozatban és a GO-ban is lehetőségünk van az első Pokémon kiválasztására, viszont ezúttal nem kell trükköznünk, hogy Pikachu a miénk lehessen. Miután megvan az első pokémonunk, elindulhatunk felfedezni a szigetet, miközben le kell győznünk a ránk támadó lényeket. A harcok során különböző alapanyagokat és köveket szerezhetünk, amiknek nagyon fontos szerepe van a játék előremenetélben. Miután tábort vertünk, az összegyűjtött alapanyagokból egy finom levest tudunk főzni, amelynek illata odavonzza a barátkozni vágyó pokémonokat. A leves repcetje adja meg, hogy milyen lény fog odamerészkedni, ezért érdemes lehet azoknak egy kicsit utánanézni ennek a neten, akik egy-egy specifikus fajt szeretnének megszelídíteni.

Pokémon Quest képernyőfotó

Pokémonjainkból csapatot alkotva elkezdhetjük ténylegesen felfedezni a szigetet. Minden területnek van egy “főellensége”, egy igazán erős pokémon, aminek a legyőzése újabb terülteket nyit meg. A támadások több hullámban érkeznek és pokémonjaink automatikusan célba veszik a vadonélő fajtársaikat, viszont a speciális támadásokat nekünk kell aktiválnunk, bár van a játéknak egy automatikus módja, amikor a csapatunkat a gép irányítja, de ennek aztán semmi értelmét nem láttam, hiszen így akkor minek játszunk. A pokémonjaink fejleszthetőek és edzhetőek, hogy még erősebbek és szívósabbak legyenek, ugyanis ez határozza meg a csapat erősségét és azt is, hogy mennyi esélyük van az adott területen győzniük.

A Pokémon Quest nehézsége nem a harcokban van, az nagyjából mindig sikerül, ha elég erős a csapatunk. A neheze az, hogy jól kombináljuk a lényeinket, jól fejlesszük őket és finom leveseket főzzünk, hogy a kívánt lény jelenjen meg táborunkban. Aki csak egy könnyed kis pokémonozásra vágyik, annak is remek szórakozást tud nyújtani a Pokémon Quest, de aki szeret mélyen elmerülni a nem szokványos puzzle játékokban, annak lesz csak igazán hetekre szóló élmény.

[appstore id=”1345187641″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok