Újabb információk a 2018-as iPad Pro-ról!

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Már az iOS 12.1-es bétában is megerősítésre került az, hogy az Apple még idén tervez egy újabb eseményt, ahol bemutatja a következő generációs iPad Pro-kat!

Az Apple már elég régen frissítette a Pro szériát, így idén muszáj lesz neki lerakni valamit az asztalra, ami a pletykák, illetve a legújabb információk szerint komoly frissítés lehet. Azt már tudjuk, és várható is, hogy eltűnik a Home gomb, helyette Face ID-t kap, azonban szinte biztosra vehető már, hogy elforgatva is lehet használni majd ezt a funkciót. A legfrissebb hírek szerint eltűnik a notch, tehát felső káva sem lesz, jóval kisebbre tervezte az Apple a Face ID-t és emiatt belefér majd a vékonyított keretbe.

A hírek szerint Lightning helyett végre USB-C-t kap az új készülék, ami azért is fontos, hogy külső monitort lehessen rákötni, akár 4K-sat. Az USB-C egyre jobban terjed és a “lassú” Lightning helyett egy mindenki által használt, preferált port igen jó választás lenne az Apple részéről. Főleg, hogy a töltők, kábelek is kompatibilisek lennének az egyes Apple termékekkel!

Új generációs Apple Pencilt is kaphatunk, ami most már közelséget is érzékelne, hasonlóan az AirPods-hoz, úgy csatlakozna az adott eszközhöz. Nyilván pontosabb, jobb, és több akkumulátor idővel rendelkezne.

Az 2018-as iPad Pro továbbra is megkapná a Smart Connectort, azonban ez is fejlődhet, illetve akár máshova is kerülhet.

A Smart Connector adat- és energiaátvitelt is biztosít az iPad Pro és a Smart Keyboard között. Ezért nincs hozzá sem töltő, sem elem. Csatlakoztatás után azonnal kezdheted a gépelést. Amikor pedig leveszed a készüléket a Smart Keyboardról, a kijelzőn újra automatikusan megjelenik a képernyő-billentyűzet.

A fentiek mellett természetesen frissül majd a processzor, jobb AR-teljesítmény, és több RAM-ot is várhatunk a készülékbe, no meg persze a szokásos iPad funkciókat.

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. pAnk says:

  Kérdés, hogy ez a vékony káva - ami egyébként rohadt jól néz ki - mennyi lesz “hasznos”. Mert ugye egy táblagépet a kézben nem lehet úgy tartani mint egy telefont, emiatt a képernyőt fogom folyamatosan tapizni hüvelykujjal. Vagy?

 2. Szanya says:

  Vagy lesz egy hüvejkujj formájú noccs az egyik rövid és az egyik hosszú oldalon. Így külön jobb- és balkezes gépet is lehet majd venni. :joy:

 3. info1 says:

  Ezt a noccs vicc kategóriát teljesen felesleges bele rakni, ebbe minek ??
  Inkább azt kene újításként megcsinalni, hogy 2x gyorsabb processzor legyen benne 4 szer gyorsabb SSD 1tb alap, 16gb ram.
  A kijelző mérete pedig 16 col…
  De ezt én most munka miatt írtam, mert ilyen tábla gépen már hatékonyan lehetne dolgozni…
  És mindezt max 400 ezer Ft-ért.
  Na akkor már lehetne rá azt mondani, hogy ez tényleg verhetetlen…

 4. Milyen árat tippeltek ? Honnan fog indulni? 380e?

 5. Szerintem is brutális ugrás lesz. A mostani Prokat tuti nem teszik 200ezer alá így csak jóval fölé tudnak lőni…

 6. A pletykák azt rebesgették, hogy az iOS 13 lehet a legkorábbi olyan nagy update, amikor megint az iPad (Pro)-ra koncentrálnak. (iOS 11: sok új multitasking feture, 12: stabilitás és performance, 13: talán, de lehet, hogy 14 lesz az inkább). Én továbbra is ezt valószínűbbnek tartom, mint hogy még idén kitolnak valami cuccot. Max kapunk egy bemutatók a készülő újdonságokról, valami várható 2019-es megjelenési dátummal. A 2017-as Pro még mindig igen erősnek számít, az androidos konkurencia max multimédia terén közelíti meg, de irodai/alkotói/kvázi-laptopot-kiváltó funkciók terén még nem. Tim Cook logikája szerint úgy időzítik a nagy fejlesztéseket, amikor szorongat a konkurencia. Éppen ezért idén az olcsó iPad-et nyomták inkább és nem a Pro-t. Meg a Mojave-t a MacBook-hoz (több-kevesebb sikerrel).

  A Pro-ból nekem most az erősebb Bionic processzorok hiányoznak a Neuron képességek miatt. Egy A11X vagy A12X jó lenne pl. gyárilag támogatott kézírás felismeréshez, ami megérne egy Pencil upgrad-et is.

 7. Torgo says:

  Na ez nagyon királyul néz ki! hogy nem notchos, az külön jó! mondjuk ujjlenyomatolvasó nekem hiányzik belőle. jó lenne már a jövő hónapban megjelenne. az áráról nincs hír?

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!