Újabb információk a 2018-as iPad Pro-ról!

Már az iOS 12.1-es bétában is megerősítésre került az, hogy az Apple még idén tervez egy újabb eseményt, ahol bemutatja a következő generációs iPad Pro-kat!

Az Apple már elég régen frissítette a Pro szériát, így idén muszáj lesz neki lerakni valamit az asztalra, ami a pletykák, illetve a legújabb információk szerint komoly frissítés lehet. Azt már tudjuk, és várható is, hogy eltűnik a Home gomb, helyette Face ID-t kap, azonban szinte biztosra vehető már, hogy elforgatva is lehet használni majd ezt a funkciót. A legfrissebb hírek szerint eltűnik a notch, tehát felső káva sem lesz, jóval kisebbre tervezte az Apple a Face ID-t és emiatt belefér majd a vékonyított keretbe.

A hírek szerint Lightning helyett végre USB-C-t kap az új készülék, ami azért is fontos, hogy külső monitort lehessen rákötni, akár 4K-sat. Az USB-C egyre jobban terjed és a “lassú” Lightning helyett egy mindenki által használt, preferált port igen jó választás lenne az Apple részéről. Főleg, hogy a töltők, kábelek is kompatibilisek lennének az egyes Apple termékekkel!

Új generációs Apple Pencilt is kaphatunk, ami most már közelséget is érzékelne, hasonlóan az AirPods-hoz, úgy csatlakozna az adott eszközhöz. Nyilván pontosabb, jobb, és több akkumulátor idővel rendelkezne.

Az 2018-as iPad Pro továbbra is megkapná a Smart Connectort, azonban ez is fejlődhet, illetve akár máshova is kerülhet.

A Smart Connector adat- és energiaátvitelt is biztosít az iPad Pro és a Smart Keyboard között. Ezért nincs hozzá sem töltő, sem elem. Csatlakoztatás után azonnal kezdheted a gépelést. Amikor pedig leveszed a készüléket a Smart Keyboardról, a kijelzőn újra automatikusan megjelenik a képernyő-billentyűzet.

A fentiek mellett természetesen frissül majd a processzor, jobb AR-teljesítmény, és több RAM-ot is várhatunk a készülékbe, no meg persze a szokásos iPad funkciókat.

Ezek még érdekelhetnek:


A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!