fbpx Skip to content

Az Apple szeptember 12-én leplezte le új zászlóshajóit, az iPhone XS és XS Max telefonokat, amelyek szintén rendelkeznek a vezeték nélküli töltés lehetőségével. Az új készülékek esetén azonban az Apple javított a töltés hatékonyságán, ami egyúttal gyorsabb töltést is eredményez.

Noha az iPhone XR is képes a vezeték nélküli töltésre az üveg hátlapnak köszönhetően, de ezt az újabb, jobb hatékonyságú gyorstöltést nem kapta meg – bár a valós értékek a készülék októberi megjelenésével derülnek majd ki.

Az Apple a gyorstöltés sebességén kívül nem részletezte, hogy ez pontosan mit is takar az új készülékek esetén, viszont az egyes tesztek alapján a töltés hatékonyságát növelték, mintsem a teljesítményét. Így noha maga a Qi szabvány lehetővé teszi az akár 15W-ot is, addig a készülékek esetén az Apple maradt a 7,5W-nál. Ez viszont a tekercs anyagának ferrit-polimer-kompozitról (FPC) réz vezetőre cserélésével nagyobb hatékonyságot eredményez ugyanakkora W érték mellett.

Ennek köszönhetően 30 perccel hamarabb fel tudjuk tölteni az új iPhone-okat, mint az iPhone X-et, ami nem nagy sebességnövekedés, de mindenképp előrelépés az Apple részéről.

Az FPC helyetti, vastagabb réz töltőtekercseknek köszönhetően az iPhone XS és XS Max készülékek másik előnyként kapják azt is, hogy a felhasználóknak nem kell annyira pontosan ráhelyezni a mobilt a töltőpadra, mint az iPhone 8-at és az iPhone X-et. Az biztos, hogy az Apple a jövőben a Qi technológiát továbbfejleszti, így mind a hatékonyság, mind pedig a töltési idő is egyre jobb lesz.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for gunar gunar says:

    Jelzi valahogyan az XS ha éppen gyorstöltésen van? Csak mert vettem egy vezeték nélküli dual (öra+iphone) töltőt ami tudja a gyorstöltést is és hozzá egy szintén olyan adaptert is, de semmit nem ír ki, mint pl a samu S9 esetén.

  2. Avatar for gunar gunar says:

    Akkor marad a töltési idő mérése?

  3. Avatar for Czo Czo says:

    Vezetek eseten irja a konzolban a mA ertekeket (legalabbis 3 eve a 6s irta), gondolom ma is igy van ez.

  4. Avatar for gunar gunar says:

    Köszi, mint írtam nem vagyok fejlesztő és talán ha jól emléxem volt a konzolról vmi infó és tán még meg is néztem, de mivel nem használom, ez a "tudás " elfelejtődött, így jelenleg nem tudom benne megnézni amit írtál

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Czo Avatar for Szifon Avatar for gunar Avatar for SzifonAdmin