Hatékonyabb a Qi gyorstöltés az iPhone XS és XS Max esetén

Az Apple szeptember 12-én leplezte le új zászlóshajóit, az iPhone XS és XS Max telefonokat, amelyek szintén rendelkeznek a vezeték nélküli töltés lehetőségével. Az új készülékek esetén azonban az Apple javított a töltés hatékonyságán, ami egyúttal gyorsabb töltést is eredményez.

Noha az iPhone XR is képes a vezeték nélküli töltésre az üveg hátlapnak köszönhetően, de ezt az újabb, jobb hatékonyságú gyorstöltést nem kapta meg – bár a valós értékek a készülék októberi megjelenésével derülnek majd ki.

Az Apple a gyorstöltés sebességén kívül nem részletezte, hogy ez pontosan mit is takar az új készülékek esetén, viszont az egyes tesztek alapján a töltés hatékonyságát növelték, mintsem a teljesítményét. Így noha maga a Qi szabvány lehetővé teszi az akár 15W-ot is, addig a készülékek esetén az Apple maradt a 7,5W-nál. Ez viszont a tekercs anyagának ferrit-polimer-kompozitról (FPC) réz vezetőre cserélésével nagyobb hatékonyságot eredményez ugyanakkora W érték mellett.

Ennek köszönhetően 30 perccel hamarabb fel tudjuk tölteni az új iPhone-okat, mint az iPhone X-et, ami nem nagy sebességnövekedés, de mindenképp előrelépés az Apple részéről.

Az FPC helyetti, vastagabb réz töltőtekercseknek köszönhetően az iPhone XS és XS Max készülékek másik előnyként kapják azt is, hogy a felhasználóknak nem kell annyira pontosan ráhelyezni a mobilt a töltőpadra, mint az iPhone 8-at és az iPhone X-et. Az biztos, hogy az Apple a jövőben a Qi technológiát továbbfejleszti, így mind a hatékonyság, mind pedig a töltési idő is egyre jobb lesz.

ildigyori Author

Évek óta foglalkoztatnak az Apple termékek, mondhatni rajongok értük. Szeretek írni, főleg olyan témában, ami igazán érdekel, ilyen a tech is. Lassan már két éve erősítem a Szifon.com csapatát.

Támogass engem
follow me
×
ildigyori Author

Évek óta foglalkoztatnak az Apple termékek, mondhatni rajongok értük. Szeretek írni, főleg olyan témában, ami igazán érdekel, ilyen a tech is. Lassan már két éve erősítem a Szifon.com csapatát.

Támogass engem
follow me
Latest Posts
  • Smart HDR

Ezek még érdekelhetnek:


  1. gunar says:

    Jelzi valahogyan az XS ha éppen gyorstöltésen van? Csak mert vettem egy vezeték nélküli dual (öra+iphone) töltőt ami tudja a gyorstöltést is és hozzá egy szintén olyan adaptert is, de semmit nem ír ki, mint pl a samu S9 esetén.

  2. nem jelzi sajnos :frowning:

  3. gunar says:

    Akkor marad a töltési idő mérése?

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!