fbpx Skip to content

Szeptember 17-én, hétfőn este 7 órakor jelent meg az iOS 12, ami az utóbbi évek leggyorsabb iOS rendszere. Ezt az Apple is kifejezetten kiemelte, és már a béták használata alatt is kiderült, hogy valóban erről van szó.

iPhone 5s, iPhone 6 sebesség teszt iOS 12

Az Ars Technica természetesen készített egy tesztet, amelyben mélyrehatóan megnézte az egyes régebbi készülékek sebességét, hogy ugyan mennyivel lett jobb az iOS 12-t futtató iPhone, vagy iPad.

iPhone 5s sebesség teszt az iOS 12-n

Az iPhone 5s esetén az iOS 11 volt a legrosszabb frissítés, azonban nézzük meg az iOS 12-t. Akár 10-26%-kal gyorsabban nyílnak meg a beépített alkalmazások, és 8,7%-kal gyorsabban indul el a készülék is. És itt most lényegében egy 5 éves készülékről beszélünk, az Apple még ezen is tudott gyorsítani mind amellett, hogy megkapta a legújabb szoftveres frissítést!

iPhone 6 Plus sebesség teszt az iOS 12-n

iPhone 6 Plus sebesség teszt iOS 12

iPad mini 2 sebesség teszt az iOS 12-n

iPad mini sebesség teszt iOS 12

Az Ars Technica még az iPhone 6 Plus-on és az iPad mini 2-n nézte meg a sebességeket, igaz itt már a legutolsó iOS 11.4.1-es rendszert és az aktuális iOS 12-t vette alapul. Mindkettőnél gyorsulás figyelhető meg, a múlt évi zászlóshajók, az iPhone 8, 8 Plus és iPhone X pedig ugyancsak közel 30%-kal lett gyorsabb.

Ahogy a kollégák, úgy mi is azt figyeltük meg, hogy az idei év iOS frissítése az egyik legjobb az elmúlt évek alapján. Tényleg odafigyelt a cég a sebességre, bár azt azért érdemes leszögezni, hogy a régi hardver régi marad, ergo egy 1GB memóriával felszerelt iPaden már nem sokat lehet javítani, ahol effektíve elfogy a memória. Ettől függetlenül egy 5-6 éves iPhone jóval fürgébb lehet az iOS 12-vel, így nem csak ők, hanem mi is ajánljuk a frissítést!

Részletesebben ide kattintva nézhetitek meg az egyes készülékekről készült riportokat.

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!

Immáron, több mint 3 éve elérhető a Szifon.com közösségi portálja, ahol kérdezhetsz, valamint információt is megoszthatsz a többi Apple felhasználóval.