Az Apple bemutatta az Apple Watch Series 4-et – árak, megjelenés, technikai adatok

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Apple tegnap este végre bemutatta az új generációs óráját, az Apple Watch Series 4-et, ami nagyobb kijelzővel, gyorsabb processzorral, lekerekített sarkokkal érkezik, szó szerint kívülről és belülről is megújul!

Apple Watch Series 4

Idén negyedik éve, hogy elérhető az Apple órája, és valójában eddig csak Series 2 volt az, ami miatt érdemes volt váltani, főleg a vízállósága miatt. A Series 3 sebességben lett gyorsabb, de igazi váltásra nem ösztönözte a felhasználókat, azonban most végre az Apple “odatette magát”. Az Apple Watch Series 4 az elmúlt évek legnagyobb frissítése, kérdés nélkül érdemes rá váltani, megvenni belőle az újat. Nézzük meg, milyen újdonságokkal találkozhatunk.

Apple Watch Series 4

A Series 4 egy alapjaiban átalakított és újra­tervezett Apple Watch, melynek minden részletét aprólékosan kidolgozták. Kapott egy vadonatúj, nagyobb kijel­zőt, lekere­kített sarkokat és persze a dupla magos S4 chip-et:

Vadonatúj S4 chip. Az S4 nem csupán egy processzor, hanem teljes Silicon in Package (SiP) modul, mely egyetlen hordozóban tartalmazza a komplett rendszert. Ez az architektúra teszi lehetővé, hogy ennyi szuper képesség elférjen az Apple Watch vékony tokjában. Jelenleg az Apple Watch a világ egyetlen olyan eszköze, amelyet teljes egészében egy SiP működtet.

Akár kétszer gyorsabb. Ez a negyedik generációs CPU minden eddiginél gyorsabb. Gyorsabban indulnak az appok, és egészében véve jobb a rendszer teljesítménye.

Az Apple Watch-ban elérhető OLED-kijelzőt is tovább fejlesztette a cég. A legnagyobb kihívást a megnagyobbítása jelentette a tokméret észrevehető növelése és az üzemidő csökkenése nélkül. A keskenyebb szegélyek révén több mint 30%-kal lett nagyobb a megjelenítési felület, az új kijelzőtechnológia, az LTPO (low-temperature polycrystalline oxide) pedig energia­takarékosabb. Ez azt jelenti, hogy adott körülmények között az Apple Watch Series 4 tovább bírhatja majd, mint az előző generációk.

Apple Watch Series 4 kijelző méret

(A stílusos, le­kere­kített sarkok pontosan követik a tok ívét. A kibővített, tágas érintőfelület nagyobb teret ad a vizuális élményeknek és a műveleteknek.)

A nagyobb méret miatt új órafelületeket is kaptak az új órák. Természetesen ezek csak Series 4-en találhatóak meg, és akár 8 féle komplikáció érhető el rajtuk. Nézzétek meg őket:

A kijelző mellett a digitális korona is átesett egy komolyabb változtatáson. Az Apple Watch Series 4 tervezésekor teljes egészében újraalkották a mechanizmusát. Amikor görgetjük, a fizikai visszajelzéseknek köszönhetően finom kattanásszerű érzetet kelt. A szerkezet mérete 30 százalékkal csökkent, alkatrészeinek száma mégis 21 százalékkal nőtt.

Az Apple Watch egyik legfontosabb funkciója a pulzusmérés. A Series 4-ben ezt is továbbfejlesztette a cég, mind hardver, mind szoftver szinten. Az óra mostantól azt is észleli, ha 10 perc nyugalmi idő után a pulzusunk a megadott küszöb alá esik, és értesít az alacsony értékről. Ez ugyanis a bradikardia, a kórosan alacsony pulzusszám jele lehet, amire érdemes odafigyelni, mert ilyenkor a szív nem tud a sejtek számára elegendő oxigénnel telített vért keringetni a testben. Tehát az Apple Watch figyelmeztet, ha alacsony vagy magas a pulzusunk.

A benne lévő, továbbfejlesztett giroszkóp segítségével az óra már azt is képes észlelni, ha elestünk, és vészhelyzetben segítséget is hív. De mit is jelent ez?  Ha valaki elesik, és mondjuk elveszti az eszméletét, akkor az óra képes lesz ezt az esést észlelni, és ha 1 percen belül nem mozdulunk meg, automatikusan képes vészhívást indítani a helyzetünkkel, valamint értesíteni a vészhelyzeti kontaktjainkat is.

Az Apple Watch Series 4 egy nagyobb és erősebb hangszórót kapott, így drámaian javult a hangminősége. A mikrofon pedig átkerült az óra másik oldalára, hogy a telefonálás kevésbé legyen visszhangos.

Elektródok kerültek az óra hátuljára és a digitális korona gombra, amellyel ezentúl bárhol lehet majd EKG-t készíteni. Az egész 30 másodpercig tart csak. Az óra automatikusan elemzi az eredményt és az Egészség appban tárolja majd őket. Az Apple Watch Series 4 az amerikai FDA hivataltól is engedélyt kapott, így EKG-képes készülékként is hirdetheti az Apple az órát, ami azért nem kis szó! Az EKG funkció egyelőre csak az USA-ban lesz elérhető az év végétől, a többi országban később.

Ahogy az már említésre került, az óra egy picivel nagyobb lett, mint a korábbi generációk, azonban a korábbi szíjak továbbra is kompatibilisek vele, tehát nem kell lecserélnünk az eddigieket, illetve az akciós szíjak közül is választhatunk az új órához. Hazánkban továbbra sem kapható a rozsdamentesacél változat, és egyik LTE-képes óra sem. Maradtak a szokásos sport változatok:

Ez egyébként nem túl jó hír, mivel én például csak akkor szeretnék váltani, ha elérhető a rozsdamentesacél, illetve az LTE. Ugyan a Telekom korábban már tett lépéseket ezzel kapcsolatban, de úgy látszik, a rajtra nem sikerült összehoznia egyik hazai szolgáltatónak sem. Amennyiben nem sport típust akarunk venni, úgy külföldön kell ismét keresgélni, ott olyan 255 000Ft-tól tudjuk megvásárolni a 44mm-es változatot.

Hazánkban az Apple Watch Series 4 és Series 3 árai a következőképpen alakultak:

 • Apple Watch Series 4 40mm: 147 990 Ft
 • Apple Watch Series 4 44mm: 157 990 Ft
 • Apple Watch Series 3 38mm: 102 990 Ft
 • Apple Watch Series 3 42mm: 112 990 Ft

Az új generáció szeptember 28-tól kapható hazánkban, az előrendelésről nincs hivatalos információ, de ha minden igaz, ez szeptember 24-re eshet.

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. szorian says:

  De nem az van hogyha kint veszünk egy LTE képes órát hiába fogja majd bevezetni pl a magyar T az Apple órára is az esim-et nem lehet majd vele használni?

 2. Jadeye says:

  erre tudtommal nincs egyértelmű válasz addig, ameddig nem áll elő az a helyzet, hogy itthon is aktiválni lehetne rá a cellular funkciót.

 3. Azt magyarázza már el nekem valaki, hogy az EKG az jogi dolgok miatt nem elérhető még, csak a mindenható USA-ban, vagy ezt hogy gondolják? Az egyik legnagyobb újítás, ami “nesze semmi,fogd meg jól” elven van meglebegtetve a vásárlók szeme előtt…

 4. Jadeye says:

  legjobb tudomásom szerint nem volt szó arról, hogy miért nem lesz elérhető az EKG, de egyébként könnyen elképzelhető, hogy valóban van mögötte jogi szabályozás is. ugyanakkor a megjelenéskor még az USA-ban sem lesz elérhető, azt majd a watchOS 5.1 hozza el várhatóan.

 5. értem, köszi

 6. Az 50m vizállóságot megprobálhaták volna 100m-re feljavitani. Nem mondom, hogy lehetséges, de jó lett volna, ha vizisportokhoz is lehetne használni.

 7. Boss81 says:

  Sziasztok .

  Nekem az új iPhone készülékek nagy csalódások voltak , nagyobb durranásra számítottam .

  De az Apple Watch 4 Már jöhet is , amint meg lehet valahol vásárolni , megyek sorban állni , pedig nem vagyok egy olyan ha valami megjelenik már futok is érte , sőtt , olyan még nem volt , de ez kell . Nagyon elnyerte a tetszésemet .
  Csak tudnám mkor és hol lehet már megvenni :joy:

 8. benezo says:

  Itt az USA- ban a mai naptól lehet elörendelni,Oktober 12-19 várható a kézbesítés…

 9. Wico says:

  Az automatikus SOS hívás működik hazánkban? Például elesek és nem reagálok semmit, akkor itthon is “felhívja” a segélyhívót és küldenek mentőt?

 10. Jadeye says:

  hogy itthon a gyakorlatban hogy működik, azt a segélyhívó felesleges felhívását elkerülendő nem próbáltuk ki, de elméletben ez lenne a feladata, igen. itt ír erről az Apple részletesen: https://support.apple.com/hu-hu/HT206983

 11. onderon says:

  Az “Apple nem engedélyezte” inkább nem tud eleget gyártani gondolom. Mert itt szerintem kivételesen nincs mit engedélyeznie az Apple-nek. Vagy alkalmas rá a hálózat/szolgáltató, vagy nem.

  De akkor az LTE Watchokban is eSim van?

 12. Jadeye says:

  igen.

 13. gunar says:

  Most beszéltem a Telekommal és egyelőre semmit nem tudnak az üf szolgálaton, szokás szerint az eSIM-ről, hogy az új vasakkal jön-e v sem. Ergo majd 21.-én kiderülhet, ha a kínálatban feltűnik a Series4 LTE akkor lesz iphone-hpz is.

 14. ef-dani says:

  A kettő igazából technikailag baromira különbözik egymástól.
  iPhonenál semmi extra nincs a Huwaei órához képest. Az eSIM egy szabvány, felmész wifire, a QR kódot leolvasod és a profilt rátölti az eSIM-re. A Telekom hálózata az eSIM-et ismeri, kezeli, van kiosztható profiljuk. Működni fog az új iPhoneokkal, ez nem szabad, hogy kérdés legyen.
  Apple Watchnál más a szituáció, mert valóban ott is a szabány eSIM-et használják, azonban az nem egy független SIM kártya, hanem gyakorlatilag tandemkártya. Ezt a részt pedig a háttérrendszerük valószínűleg nem tudja kezelni egyelőre. És hálózatilag valószínűleg nagyobb prioritást élvez, hogy így egy után az n+1. Start után lassa működjön végre a VoLTE.:smiley:

 15. gunar says:

  Miért? A hüvely órába külön előfizus eSIM megy ? azt nem ugyan úgy tandem rendszerben hozzárendelik a főkártyához? Ennek nem lenne sok értelme ha nem a telefonhoz csatolják. Na meg a D-Telekomnál is megoldották akkor itthon ez mivel lesz nehezebb? Jó emléxem mikor elindult az új szofverük és nem lehetett 1 hónapig személyesen befizetni és még online is ritkáb, na az is siralmas volt!

 16. A normál előfizetésed mellé lesz egy plusz pár ezer ft-os előfizetés. UK-ban pl 10 font / hó, itthon szerintem olcsóbb lesz.

 17. gunar says:

  Most is van tandem kártyám, igaz az csak net megosztásra van de mivel az óra is neten keresztül oldja meg a telefonálást, ha jól tudom, így simán tuhatná a rendszer ha integrálják az eSIM-et, gondolom én, aki így rendszer szinten nem vágom mit is hogyan.

 18. Jadeye says:

  honnan veszed, hogy az óra neten keresztül oldja meg a telefonálást?

 19. Jó magasra szabták ott az árát. Nálunk asszonynak havi plussz 5 CHF fizetünk.Mondjuk nálunk nem külön előfizetés, hanem egy előfizetéshez tudsz több készüléket hozzácsatolni, pl ipadet is multidevice simmel vagy watchot esimmel. Egy számhoz maximum öt készüléket kehet csatolni.

 20. onderon says:

  Külön előfizu az órára? Pont a lényegét veszíti el ezzel!

 21. ef-dani says:

  Külön előfizu van hozzá igen.
  A DT és az MT háttérrendszerei baromira különböznek. A SIM kártya kezelése például még a W900-as időkből származik. Nem úgy megy az, hogy te is té én is té és akkor ugyanaz a rendszer csak másik ország.

 22. onderon says:

  Beszéltél egy huszadrangú ügyfélszolgálatossal, és azt veszed elfogadható információnak, és nem azt, ami az Apple support oldalán van kitéve? :smiley:

 23. gunar says:

  Nem én csak leírtam amit mondott a figura. Főleg mert azt amit említesz nem olvastam, de dobhatnál egy linket hogy ne kelljen keresgélni, köszi!

 24. revelo6 says:

  Én is többször érdeklődtem már a szolgáltatóknál, hogy mikorra várható hazánkban is az apple watch lte használata, de sehol semmit nem tudnak. Egy T-s vagy Pannonos architektet kéne megkérdezni, talán ő tudná :smiley::joy:

 25. onderon says:

  Ott van a tiéd előtti kommentemben. Belinkelt index.hu cikk, abban pedig link az apple support oldalára.

 26. gunar says:

  Ja igen, elkerülte a figyelmem és ha már az apple oldalán kint figyel akkor talán lehetővé is teszik a dolgot itthon is.Már csak az a kérdés marad, hogy a meglévő T-s sim-et át lehet-e eSIM-re váltani, mert akkor mivel ők függetlenül árulják, bele tehetünk másik szolgáltató simjét a slotba.

 27. Jadeye says:

  nincsen semmilyen “slot”. teljesen elektronikus a dolog az órán, gyakorlatilag egy konfigurációs profil lesz ez.

 28. gunar says:

  Az órán tudom, én az iphone Xs-re értettem a lehetőséget

 29. ef-dani says:

  Abban az esetben ez egy sima SIM csere. Az előfizetéshez egy eSIM-et kell rendelnie az ügyintézőnek.

 30. gunar says:

  Az ok, csak megadják-e majd ennek a lehetőségét, ezen agyalok. Mert ugye a többinél nincs hír sem arról, hogy eSIM, de ki tudja

 31. Jadeye says:

  erről a szolgáltatón kívül más nem fog tudni felvilágosítani.

 32. ef-dani says:

  Most is kérhetsz eSIM-et, meg van adva a lehetőseg.

 33. gunar says:

  Most fölösleges, majd amikor kijön az Xs és üzletiben is el lehet hozni, akkor kiderül működik-e a dolog.Addig sztem teljesen meddő erről elmélkedni, pláne hogy okoztak már értelmetlen dolgokkal a szolgáltatók meglepiket, nem 1x .

 34. gunar says:

  A szolgáltató is csak majd aznap fog normális felvilágosítást adni, amikor megjelenik az új iphone, előbb az üfsz. sem szokott tudni semmit. A kapcsolattartónk személyesen sem tudott mondani még semmit, csak tippelnek mi lesz.

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!