fbpx Skip to content

Éppen hét éve, 2011. augusztus 24-én történt, ami magyar idő szerint már 25-ére virradó hajnalra esett, hogy Steve Jobs azonnali hatállyal lemondott az Apple vezérigazgatói pozíciójáról, mert nem érezte képesnek magát feladatai ellátására, aminek hátterében a megromló egészsége állt. Akkor még nem tudtuk, hogy pár héttel később, október 6-ára virradóan a halálhíréről kell beszámoljunk.

Az igazgatótanácsnak Steve Tim Cookot nevezte meg utódjául, bár továbbra is a tanács vezetője maradt. Ennek hosszútávú hatásai akkor még kiszámíthatatlanok voltak, de sokan már akkor is évek óta aggódtak a Steve nélküli folytatás miatt.

Steve akkor az alábbi levelet intézte az Apple vezetőségéhez, és az Apple vásárlói közösségéhez:

Az Apple igazgatótanácsának és az Apple közösségnek:

Mindig is mondtam, ha eljön valaha a nap, amikor már nem vagyok többé képes ellátni az Apple CEO-jaként a feladataimat az elvárásaimnak megfelelően, én leszek az első, aki tudtotokra adja. Sajnálatos módon elérkezett ez a nap.

Ezennel lemondok az Apple vezérigazgatói posztjáról. Amennyiben az igazgatótanács jónak látja, szeretnék a tanács elnökeként, vezetőként és az Apple munkatársaként tovább szolgálni.

Az utódlásom kérdésében Tim Cookot javaslom megnevezni az Apple következő CEO-jának.

Hiszem, hogy az Apple legszebb és leginnovatívabb napjai még előttünk állnak. Ebben az új szerepben szeretnék segíteni ennek az elérésében.

Az Apple-nél leltem életem során néhány legjobb barátomra, és szeretném megköszönni hogy sok évig veletek dolgozhattam.

Steve

Ezt követően, ahogyan az várható volt, az igazgatótanács megválasztotta Tim Cookot az Apple vezérigazgatójának, aki előtte az Apple mindennapi működésének irányításáért volt felelős operatív igazgatóként (COO) és Steve Jobs-t helyettesítette betegszabadságai során.

Tim Cookot a Wall Street Journal akkor a gyártás hatékonyságának növeléséért és az eladási hálózat stratégiai megszervezéséért méltatta. 13 éve csatlakozott a vállalathoz, előtte dolgozott az IBM-nél és a Compaq elnökhelyetteseként is szolgált.

Az alkalomból akkor Tim Cook is írt egy levelet az Apple alkalmazottainak:

A csapatnak:

Alig várom azt a csodálatos lehetőséget, hogy a világ leginnovatívabb vállalatának a vezérigazgatójaként dolgozzak. Az Apple-höz való csatlakozás életem legjobb döntése volt és megtisztelő volt 13 éven keresztül az Apple-nek és Steve-nek dolgozni. Osztom Steve optimizmusát az Apple fényes jövőjét illetően.

Steve egy hihetetlenül jó vezető és mentor volt saját magam illetve az egész vezetőség és fantasztikus alkalmazottaink számára. Nagyon várjuk jövőbeli tanácsait és inspirációját az igazgatótanácsunk vezetőjeként.

Szeretném, ha biztosak lennétek benne, hogy az Apple nem fog megváltozni. Megőrzöm és méltatom az Apple egyedülálló elveit és értékeit. Steve felépített egy, a világon egyedülálló vállalatot és kultúrát, amihez hűek fogunk maradni – ez a DNS-ünk része. Folytatni fogjuk a világ legjobb termékeinek gyártását a vásárlóink ígényeinek kielégítésére és hogy az alkalmazottainkat hihetetlenül büszkévé tegyük munkájukra.

Szeretem az Apple-t, és várom, hogy belemélyedjek új szerepkörömbe. Az igazgatótanács, a vezetőség és mások támogatása nagyon inspiráló volt. Biztos vagyok benne, hogy a legjobb éveink még előttünk vannak és közösen az Apple-t továbbra is csodálatos hellyé tesszük.

Tim

[totalpoll id=”105072″]
[totalpoll id=”105074″]
[totalpoll id=”105076″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. érdekes… itt nem trendy a szidjuk 1000-rel timcookot… bravó (tényleg örülök)

  2. Én is meglepődtem, de azért most már kezd alakulni a Steve Jobs idejében minden jobb volt :slight_smile:

  3. “minden jobs volt”

  4. Avatar for Lolka Lolka says:

    Amikor megvettem az első almát (3GS) az egy csoda volt! Mostanra sok minden középszerü lett ezt úgy mondom hogy jelenleg X-et használok de van egy Huawei P20 pro-m tabletba Huawei mediapad M5 és a gyereknek egy samsung 585 tab van használatban,a droid nagyon felzárkózott.Jó lenne ha össze szedné magát az apple!

  5. Már a P8 is bőven rendben volt. Tabletben viszont a fasorban nincs az Android.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Lolka Avatar for rihekopo79 Avatar for Szifon Avatar for SzifonAdmin Avatar for ef-dani