Az iPhone X felülmúlja a most megjelent Samsung Galaxy Note9-et is

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Csütörtökön mutatta be a Samsung az új zászlóshajóját, a Galaxy Note9-et. A 6,4 hüvelykes mobil a Qualcomm Snapdragon 845 lapkakészletét használja, valamint 6 illetve 8GB RAM-mal vásárolható meg.

Természetesen sokakban felmerült a kérdés, hogy a Note9 az okostelefonok élére lépett-e. Ez hamar ki is derült, ugyanis a 9to5Mac cikkében egy benchmark teszt alapján az iPhone X még mindig jobbnak bizonyul a Note9-nél és a többi gyártó telefonjánál is.

Az Apple zászlóshajója 10,357 ponttal felülmúlta az összes többi mobilt. A Galaxy Note9 8,876, míg a OnePlus 6 9,088 pontot ért el. Az kétségtelen, hogy a teszten a Note9 legyőzte elődjét, a Note8-at.

A grafikus benchmark tesztben a OnePlus 6 győzött 5,124 ponttal, míg az iPhone X a második helyen végzett 4,994 ponttal, a Note9 pedig csak a harmadik helyre csúszott 4,639 pontszámmal a Galaxy S9+-t megelőzve (4,634 pont).

A kijelzőteszten viszont jól szerepelt az újdonsült Note9. A készülék AMOLED panelje az sRGB színskála 224 százalékát használja, míg az iPhone X mindössze a 128,6 százalékát. A Note9 kijelzője emellett még a fényerőben is jobb az iPhone X-nél, ugyanis 604 nitet mértek, míg az iPhone X esetén ez csak 574 nit – bár ez utóbbi talán azért van így, hogy az Apple megelőzze az OLED esetén tapasztalható beégést.

Ezek a tesztek a telefon “nyers” teljesítményét mutatják, ezért lehetséges, hogy egy-egy végfelhasználónál teljesen máshogy produkálnak. Mivel sokan sok mindenre használhatják a telefonjukat, ezért ez csak egy átfogó teszt arról, hogy a jelenleg a piacon levő felsőkategóriás okostelefonok milyen teljesítménnyel bírnak.

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. Ez nagyon jó hír.
  És nemsoká jön az új iPhone, és az még gyorsabb lesz.
  Nekem fontos a sebessége a telefonnak, mert sok tesztet futtatok rajta. Napjában többször is.

 2. ef-dani says:

  Mitől erősödött volna az S9 hardvere a Noteban? :smiley:

 3. aham, a jack az sd kártya a 4000maH a no notch no meg dex kábeles cucc az smafuka? hehe… a note 9 lehet hogy gyengébb számokat produkál valahol de nem hiszem, hogy bármely felhasználó ezeket a borzasztó nagy különbségeket valaha is érzékelni tudná :slight_smile: viszont jól hangzik, a helyzet meg az, hogy a pletykák alapján az új almák kb semmi izgalmasat nem fognak hozni mert ugye marad a notch, a jack nem jön vissza, valószínűleg az akksik is maradnak gyengék, dex szerű cuccra meg még gondolni sem gondoltak pedig már csak ezért megéri váltani szvsz a többi meg csak hab a tortán…

 4. ef-dani says:

  2 éve van Dex és embert nem láttam még használni…pont ugyanolyan elcseszett koncepció, mint a Microsoft próbálkozása. Azok az alkalmazásfelületek nem egér használatára lettek tervezve.

 5. Majd meglátjuk mit gurít az új iphone! Letarolja az egész piacot,mint mindig. Bár ez a note 9 jól sikerült sztem…

 6. pAnk says:

  Az ájfonten milyen igazán használható és a mindennapokban szükséges dologgal tarolta le az egész piacot?

 7. Agent_H says:

  FaceID?

 8. én meg pont láttam, 2db kolléga nagyon rápörgött és frankón tolja boldogsághban, lassan betolnak alá egy full linux disztrót is és akkor meg nincsen miről beszéljél, notch? sd? jack? akksi? semmit mást nem csinált ez a mosógépes márka csupán összerakta az aktuálisan kvázi idejális telót az apple már nem képes erre egy ideje, tisztán látszik a következő telókon is.

 9. ez most igazán használható vagy szükséges? én tudom rá a választ …

 10. pAnk says:

  Akkor újra : “igazán használható és a mindennapokban szükséges”

  Mert amit említettél az nem olyan dolog amire a FP ne lenne képes.

 11. Agent_H says:

  Igen és igen!

  A TID egy lófasz a FID-hoz képest. Próbáld meg nyitni izzadt ujjal…
  Van iX-etek? Használtàtok? Nem a Mediamarktban, hanem élesben?

  SD, jack semennyire nem hiányzik, a megfelelő tárhellyel kell megvenni és ennyi nem utólag sírni, hogy megtelt a 16Giga meg az ingyenes 5Gigás Cloud is…
  Az analóg 3,5mm-es meg miért hiányozna (aki egy kicsit is igényes volt már akkor is külső DAC-al hallgatta mert egy rakás szar az összes iPhone belső A/D konvertere. (Az utolsó aminek a hangja elfogadható volt az a 4S volt). Jaa, a zenehallgatást nem a gyári fülessel gondoltam hanem mondjuk Shure 315, Klipsch Image X10i-től felfele…

  Akkuval kapcsolatban 1 teljes nap elég, az emberek elég nagy %-a naponta legalább egyszer alszik, csak azok a lófaszjóskák nem akik akkudő miatt kárognak. A 10 egyébként 1,5 napot lazán kibír…

  Van még kérdés?

 12. pAnk says:

  Tehát akkor a FID-n kívül nem tudsz mást mondani. Értem, így akkor már megéri a plusz szárezret. Szaladok is venni, köszönöm!

 13. Agent_H says:

  Mehetsz is, akkor legalább valaki komolyan venne, és nem a bort iszik, hugyot prédikál képzeletbeli halmazba helyezne…

 14. ef-dani says:

  Eddig is rárakhattak volna full linux disztrót csak szólok, ahhoz nem kell dex, de még Samsung sem… az USBC kiadja a HDMI jelet

 15. aham, aztán meg mégsem raktak csak jelzem :slight_smile:

 16. Szerintem az a gáz, hogy fél év vagy 1 év távlatában jön egy kinai androidos csúcsteló és kb majdnem ugyanazt tudja mint az X , csak Kb 180-230e ft ot rántanak le rólad.Az X-ben Face ID kb az amit egyedi. Sebességben nincs nagy különbség a valós használat során…sok helyen bukik az X a kevés memória miatt. +1GB bőven belefért volna. Kamerában jópár készülék ráver az X-re. Gyorsabb töltés is lehetne…quick change 3-4 azért ráver gyorsaságban. Támogatásban, updatben jobb az Apple, de ha valaki 2 évente cseréli a készülékét akkor pont mindegy…Garanciába 1 év helyett lehetne 2év.
  Icloudra is ráférne egy kis ráncfelvarrás …vicc hogy ha az összes fotót szeretném törölni akkor nem lehet az összeset a kukába tenni! /Webes felületen/. De lehet , hogy csak én bénázok. Remélem az ios 12-ben javítják
  az ios 11 hibáit.

 17. pAnk says:

  Mire nem elég az ájfonten memóriája?

 18. gunar says:

  Nem értem ezt a memória mizériát, mert otthon ott figyel a NAS és bármikor lehúzom róla ami kell bármivel, filmet nézhetek róla simán és a kényes adataimat is elérem bármikor. Ha nem tűnt volna föl 2018-at írunk amikor pl tavaly a Kürt Kft. egyik fő bevétele az sok xxxGb-os okostelefon mentéséből adódott, mert a gazdájuk nem volt okos.
  Nem csak a FID ami odavert a konkurenciának, hanem ha körülnézünk akkor a sokat fikázott notch is szinte minden csúcs droidon ott figyel, az is forradalmat csinált és eddig a samu ami ezt az egy dolgot nem majmolta el az aktuális iphone-ról, mivel a múltban szinte mindent amivel kijött. Csak rá kell nézni az iphone 6-ra és 6+ -ra utána a samu is kidobott egy nagyobb + -ost és ha csak az alját néztük azoknak akkor egyedül a csati amiből ráismerhettünk ki is gyártotta.
  Kamera meg ha tényleg fotókat akar vki csinálni minőségben akkor venni kell hozzá gépet ami tudja amit kell profi szinten.
  Az a baj hogy már mindent egy okostelón akar mindenki megcsinálni ezért is nőttek ekkorára a kijelzők és nem arra használják amire funkcionálisan készült.
  Ja az ára meg azért lett ennyi, mert ez egy jubileumi példány és azért nem lett még drágább, mert nem limitált dbszámban adták ki ami úgy is simán elkelt volna az emberi fajt ismerve, sőt merem állítani még azoknak is figyelne a polcán akkor egy akik amúgy kizárólag droid userek.

 19. Agent_H says:

  Most kicsit ráérek ezért válaszolgatok :smiley:

  “kb majdnem ugyanazt tudja” tehát nem tudja ugyanazt.

  Őőőőő, melyik telefon kamerája jobb mint az X-é?
  Mert szerintem egyiksem, mindegyik jó valamiben de elmondhatjuk, hogy az egyikből hugyfosszar minőségű képek potyognak (X), a másikból, meg szarhugyfos minőségűek igaz azok 40 megapixelben (P20) (a többi meg tetszőlegesen elhelyezhető valamelyik csoportban). Viszont 10 x 15 ös printekre és fészbuk hírfolyamba mindegyik tökéletes.

  A cloudos hozzászólással egyet is értek, nevetséges ez 2018-ban…

 20. gunar says:

  Pont a clouddal??? arra is ott lehet a saját NAS és akkor minek is? Ahol net van ott van csak cloud is és NAS is, akkor már én legalább maradok a sajátomnál, főleg hogy a synology -t lehet “felhőnek” is használni már Synology Drive. Igaz még nem tudtam tesztelni valósan, mert az eddig használt 411-esemre nem adták ki, de hát eljárt felette az idő, majd a váltás után lesz ez is.

 21. pAnk says:

  gunar, a noccsot nem az epöl csinálta meg elsőként.

 22. Agent_H says:

  Az csak egy előlapi kamera volt…
  Maradjunk annyiban, hogy a noccsnak értelmet az epöl adott elsőként…

 23. pAnk says:

  Maradjunk annyiban, hogy az epöl nevete el.

 24. Agent_H says:

  De elötte értelmet adott neki…

 25. pAnk says:

  Nagyon vicces ember vagy. Pontosan mi értelme is van?

 26. gunar says:

  Ki volt az első elkövető és mikor is? Csak mert ha már közel az X megjelenése előtt, akkor nem lehetünk biztosak abban, hogy nem a kiszivárgott infók alapján gyorsan kidobtak egy telót ami olyan, csak hogy ne az apple csinálja elsőként. Persze ez csak teória, de érdekes az X után kezdte mindenki csinálni, vagy nem is annyira, hiszen majmolják a dolgaikat mindig évek óta.

 27. pAnk says:

  Essential PH-1 (2017 Május). Nem kiszivárgott infó, ez most sajna nem lesz az epöl érdeme. A funkció pedig ugyanaz, kár vitatkozni a méretén. Az autógumi sem akkor nyert értelmet amikor kitalálták a 225/45-ös méretet…

 28. ef-dani says:

  Ahogy a Note9-es megoldásban sincs semmi olyan amit ne tudna az S8 óta, … :roll_eyes: csak jelzem. Valószínűleg azért nem csináltak rá linux disztrót, mert a piaci igény a béka segge alatt van. Valószínűleg ezért tudod két kezeden megszámolni, hogy hány alkamazást tudsz Dexen valóban értelmes nézetben futtatni (értsd egy arra optimalizált GUI-val). Csak jelzem…

 29. gunar says:

  Hát ja, de a teló milyen egy eszetlen konstrukció, felül csináltak teljes kijelzőt, alul meg semmire hagytak 1cm műanyagot. Mintha csak noccsot akartak volna rátenni direkt, mert így pont értelmetlenül fest az egész megoldás. Most itt felvethetném az ipari kémkedést és hogy mennyivel előbb megvannak a rajzok pl az X terveiről az epölnél, de ezzel pont azt érném el, hogy fanatikusnak bélyegeznének, pedig semmit nem használok apple terméket csak iphone-t, mert a subnotim Dell a tabletjeim meg samu és 2db lenovo meg nexus. Bár a samut eladom gyorsan mert öreg és már nem kell, ennyit hogy fan lennék :grinning:

 30. pAnk says:

  Ahhoz képest két egymást követő hozzászólásban hoztad fel, hogy esetleg úgy lophatták az ötletet… Ez még egy fanboy-tól is gyerekes lenne, úgyhogy ha nem tartod magad annak, többet ne emlegesd.

 31. csirkea says:

  Üdv mindenkinek.
  Én droid user vagyok, de követem mindig az apple világát is. Főleg, hogy a családban van több iphone, és macbook is. Néha elgondolkozom azon, hogy ezt a civakodást élvezetből csinálja már mindenki.
  A note 9 egy szuper kis telefon lett szerintem. Az iphone x is. összehasonlítani pedig szerintem badarság az oprendszer különbözősége miatt teljesen máshogy viselkednek.
  Arra pedig, hogy ki lop kitől:

  https://www.youtube.com/watch?v=CW0DUg63lqU

  Manapság nincs olyan, hogy egy gyártó nem vesz át ötleteket, megoldásokat egy másiktól. Ezzel képeznek versenyt, hogy jobbá tegyék az adott megoldást, szolgáltatást.
  Az apple nagyon le van maradva ezekben sajnos. Az icloud egy használhatatlan valami, sokszor meggyűlt, a bajom vele asszony iphone-ján.
  Gunar: te ne gyere állandóan ezzel a NAS-el, ezt olvastam kb végig a komment szekcióban. Átlag felhasználókat kell nézni, nem a hard usereket. A népesség 90%-nak fogalmam sincs miről beszélsz és a gyártó által nyújtott szolgáltatást használja, aminek a minősége kifogásolható. Ilyen pl a google által nyújtott drive szolgáltatásnál nincs.
  Bocsánat a hosszú első kommentemért, sokat nézem ezt az oldalt is és már vagy milliószor akartam írni sületlenségekre, de most érett be.

 32. ef-dani says:

  én azért elég jól elhasználgatom az icloudot gyakorilatilag hardcore userként, mindenem ott van és semmi problémát nem tapasztaltam vele az elmúlt években…
  Ez valami olyasmi lehet mint az Apple Maps. Ott is két csoport van: aki megelégedéssel használja, meg az aki “véletlenül éppen pont kipróbáltam és jézusom elvitt a világ másik végébe”…

 33. gunar says:

  Ebben igazad van, a NAS ugyan egy kiváló eszköz nagyon sok mindenre, de valóban kevesen ismerik akiknek nincsen olyan ismerősük aki használja és vki jól be is lőtte neki, amennyiben nem ért hozzá, bár a Synology eléggé 1xű menüvel és jó fórummal rendelkezik, a temérdek lehetőségen kívül. Én pl a nővéremet is rábeszéltem 1-re és szereti használni pedig 60 éves és zéró informatikai tudással rendelkezik szinte, na jó számítógépes tanfolyamot látogatott vhol régen. :grinning:
  Amugy volt vele egy nem titkolt hátsó szándékom is, mert oda csinálok biztonsági mentést az enyémről ami fontos, mert ugye jön egy villám nyáron pl és bukta talán minden vinyó a NAS-ban a helyi mentéssel együtt, de így mivel van a kettő között 120km kicsi az esélye hogy elszállnak a dolgaim, meg fordítva is.

 34. gunar says:

  Ez érdekes a maps-okkal, mert ahol a sógorom lakik átnevezték évekkel ezelőtt az utcát és a google maps jól tudja a nevét, míg az apple maps a régit tolja és az igo legfrissebb (nem hivatalosan frissített) térképe is. Annyira hogy ugye nem is tudom azt beírni mivel máshol sincsen ezen a néven így mind dob beírás közben vmi mást ami úgy kezdődő utcanév. Egyik sem tökéletes, ezért is van a kocsimban androidos navi és azon az említetteken kívül még sygic is, meg waze is. Az egyik biztosan jó lesz ha vmi olyan címet kell keressek. :+1::grinning:

 35. szorian says:

  Kürt Zrt. Bocsi de 9 Évig voltam náluk és zavart😄

 36. Csak egyet használnak az meg éppen baromi értelmes nézetben fut, úgy hívják hogy MS RDP úgyhogy a laptopjaikat el is felejtették lassan ami nagyon nem mindegy ha sokat utazol pl. Itt mindenkinek akkora az arca mintha az apple-nek dolgozna az ovoda után mellékállásban?

 37. onderon says:

  Köszönöm, hogy javítva lett

 38. gunar says:

  Most mi van??? Mi a szösz volt abban ami nem volt idevaló és sértő? Tényleg nem vágom?

 39. gunar says:

  Jó ok! Akkor gondolom ismered az öregebb Kürti-t is. Én dunavarsányi tónál egy közös ismerősünk révén beszélgettem vele többször is az egész cégükről, hogyan kezdték anno és stb, sztem megérne egy könyvet akár a story-juk.:+1:

 40. szorian says:

  igen ismerem mind a kettőjüket elég jól. Megérne egyet az biztos.

 41. ef-dani says:

  Aha, tehát használnak egy baromi lassú Windowst. Meg is van a célközönsége. Persze nektek nyílván bérelt fel-le 1000-es net van kimaxolt laptopokkal, hogy a sebesség ne legyen akadály.

 42. nem, nem egy vagy akár több bivalyerős windows-t vagy épp linuxot is használhatnak amik virtuális szervereken lógnak és pontosan beletaláltál a közepébe mert egy rd kapcsolat olyan csekély forgalmat generál hogy egy timbuktui hotel isdn alapú wifi vonala is bőven elegendő masszív munkavégzésre, a szelfire meg ott az alma.

 43. Jadeye says:

  az, hogy sárgáztad a kínaiakat.

 44. ef-dani says:

  Aha… Ezt annak próbáld bemesélni aki nem lassan 10 éve használ különböző, többek közt az MS remote desktopjánál is sokkal komolyabb alkalmazásokat ilyen célra. Masszív munkavégzésre ezek alkalmatlanok. Pláne még virtualizálva is…

 45. expa says:

  Vicces :smiley:

 46. hehe hát akkor nem kicsi a baj nálatok, lehet hogy pár szakértőt kellene alkalmazni vagy valami, nálunk pár ezren eleggé masszivan használnak kb mindent ebben a formában Butyokalsotol , Miamikozepsoig jópár éve lazán. de mostmár meguntam ezt a pofázkodást itten veled az az igazság mert nagyon negativ a kisugárzásod és ződeket irogatsz. kikapcs.

 47. gunar says:

  Na azt észre sem vettem, meg főleg nem szántam sértésnek, csak gyüjtőnévnek, mert nem csak a kínaiak másolnak keleten, de hát igen sajnos több népcsoport is van a földön akiket a hovatartozásuk szerint nevezi vki, akkor “szentségtörést” követ el, néhány országban még be is perelhetik az embert ilyenért, pedig én sem haragszom és nem is veszem sértésnek, ha engem bárhol a világon “lemagyaroznak” vagy tőlem még fehérezhetnek is, hiszen az alap bőrszinem olyan.Ellenben azt igen annak vettem, mikor Ausztriában boltokba kiírták, “Magyar ne lopj” hát nem is loptam, csak a pénzt költöttem el máshol.

 48. Jadeye says:

  effektíve mindegy, erre vonatkozóan flaggelték meg a hozzászólásodat, és lett ez a szó átírva benne.

 49. ef-dani says:

  Még el is hinném amit mondasz, hogyha a Horizon Clientet (aminek szintén van Dexes változata…) említetted volna példának. Az nagyjából ilyen call centeres meg hasonló munkakörök masszív munkavégzésére elegendőek… és azt tényleg ilyenekre hozták létre. De nem fogom bekajálni, hogy egy ekkora cég akit példának hozol, az otthoni bohóckodásra elegendő MS RD-n keresztül szórakozik… ráadásul még jól is…

 50. onderon says:

  Ázsiaiak. A sárgázást pedig felejtsd el kérlek, mert az nem a “hovatartozásukat” fejezi ki. Lehet nem sértődsz meg, ha “lemagyaroznak”, de biztos vagyok benne, hogy kikérnéd magadnak, ha “lerománoznának”. Éppen ezért nem minden ázsiai kínai. Ha nem tudod ránézésre eldönteni a személyről milyen országból jött, akkor ne találgass. Ezek ilyen egyszerű dolgok.

 51. gunar says:

  Akkor csak hogy tisztába tegyük a fogalmakat!
  A hovatartozásuknál már régen nem azokról volt szó akiket Te említesz, hanem egy népcsoportról akik ha rájuk mondják akkor mint említettem kb szentségtörésnek veszik.
  A lerománozást persze hogy sértésnek venném mert magyar vagyok, nem is értem milyen zöldségeket hozol fel!?? (zöldségezni lehet? ) Amugy meg nem értem a párhuzamot ebben!???
  Arról nem is beszélve hogy az afrikaiak sem feltétlenül sértődnek meg ha feketének titulálják őket, mint azt tapasztaltam sok esetben, ellenben a niggeren és a négeren igen mert számukra az mást jelent a múlt miatt.
  Ha meg Te egyénileg ezt sértőnek érezted, akkor elnézésedet kérem, de volt anno a SOTE Klubban egy kicsi lány és őt pl nem zavarta ha “színe” szerint becéztem, zrikáltam, stb, pedig csak a vonásai voltak meg, hát gyönyörű volt a drága, csak a rossz előéletem miatt nem lett köztünk semmi, máig sajnálom. Ő kötődni akart én meg örömöt szerezni, más volt a beállításunk és ezt meg is beszéltük. :grinning:

  “Ha nem tudod ránézésre eldönteni a személyről milyen országból jött, akkor ne találgass. Ezek ilyen egyszerű dolgok.”
  Kérdem én ki beszél adott hsz-ban személyről, sehol nem személyeskedtem, nagyon nagy általánosságokban volt szó ott mindenről, de engedjük ezt el, mert parttalan a vita szvsz.

 52. atirag says:

  Többször láttam már a nas dolgot. Magyarázza már el nekem valaki,hogy mire is jó az a mentésen és a wifi hálózaton való használaton kívül. Kérdezem ezt úgy,hogy van nas-om és netem is van elég sok bár nem korlátlan.
  És mondjuk nem csak a nagyobb városokban használja és nem csak belföldön.
  A faceid meg sztem jó lenne a touchid-val együtt mert így rettentően egy idegesítő dolog. Már aki valójában használja is a készüléket és nem csak van neki.
  És aki azt mondja elég ha egy napot bír az nem jár soha sehova csak otthon használja.
  Manapság már egy tortúra mindig azzal fogalkozni mikor milyen eszköz merül le. Óra ipad telefon hármas és ehhez idő amíg ezeket feltőltöm ha egy töltőm van csak. Vagy persze vuhetek magammal mindig 2-3 töltőt állandóan.

 53. gunar says:

  A NAS egy multimédia központ otthon amit a belső hálózaton szinte mindennel el lehet érni, persze kívülről is, de korlátlan net nélkül az utóbbi nem javallott csak korlátozottan. Ergo ne nézz róla filmet máshol.
  Menteni biztonságosan mindenről jóformán, s ha okosan meg van oldva semmit nem veszíthetsz el bármi is történik.
  Torrentezni is tudsz róla. Megosztani adott dolgaidat bárkivel biztonságosan, a jogait Te adod minden usernek, mit láthat és mit nem letöltheti, vagy csak megnézheti, stb.
  Mail szerverként is lehet használni, ezt nem próbáltam.
  Meg biztosan van még sok olyan amit szintén nem, de majd lesz itt még pár User akik leírják amit én nem.
  Hirtelen ennyi jutott eszembe most.

 54. onderon says:

  Parttalan, hiszen nem érted mi a probléma a “sárgázással”. Ez az alapvető probléma. A párhuzamot te vontad a gyűjtőnév, a színek és népcsoportok között. Nincsenek sárgák, sem feketék, sem fehérek. Ázsiaiak vannak, afrikaiak, kaukázusiak (europid). Ezt próbáld megérteni és minden rendben lesz.

  Te hoztad fel és tartottad fontosnak megjegyezni a sárgázás kapcsán, hogy nem sértődnél meg, ha “lemagyaroznának”. És még te kérdezed hogy jön ide ez a “zöldség”? Mert akkor magyarázd el kérlek hogyan kötötted össze a kettőt. Én ennek kapcsán jegyeztem meg, mert látom, hogy elég nagy a zavar a fejedben, hogy a “lerománozás” viszont sértene biztos. Tehát pl. ne kínaizz le minden ázsiait, mert nem minden ázsiai kínai.

  Megint jössz egy kiragadott példával a magánéletedből és azt hiszed akkor minden rendben van, mert már sárgáztál le ázsiait és az nem küldött el a búsba. Ez olyasféle magyarázat, mint amikor emberek azt hozzák fel, hogy az unokatesójuk zsidó, ezért ők zsidózhatnak. Attól mert egy bensőséges közegben ez talán elmegy még nem engedhető meg nyilvánosan. Ne mosd össze a kettőt. A feleségemet négyszemközt hívhatom sült lizsnek, aki emiatt elküld az árja jó édes anyámba, és ezen nevetünk egy jót. De a családja előtt, sőt, bárki más előtt sem, ezt már nem engedhetem meg magamnak, nyilvánvaló okokból. Érthető remélem a mondandóm! Én ezennel lezártnak tekintem a témát. Elnézést a hosszúra nyúlt offtopikért!

 55. gunar says:

  Akkor figyu!
  Olyan miatt emeltél szót ami nem rád vonatkozott, erre van a mondás, ugye +Akinek nem inge ne vegye magára! " Csak veled az a baj mint azokkal az általad is említett népcsoporttal (nagy többségükkel, mert ott sem mind) akik megsértődnek ha csak a hovatartozásuk alapján említik, legyen az akár még dicséret is, ez náluk visszavezethető az üldöztetésükre minden korban, pedig ott is az van mint más népcsoportoknál, hogy van jó is meg rossz is közöttük is.
  A színekre rátérve amikor egy “afrikai” srác is ugy említ egy másik hasonszőrűt hogy az a fekete lány avagy fiu, akkor ez miért probléma ha más is így tesz???
  A másik meg, hogy ki a fene írt olyant amiket itt összehordasz? Hogy minden kínai sárga meg minden sárga kínai, meg a fene tudja még miket??? Meg minden ázsiai kínai és fordítva??? Elgurult neked a gyógyszered ember??? A zavar a Te fejedben van de igen komoly és ha komplexusokkal küzdesz, hát kezeltesd magad és ne abba köss bele és főleg ne kiforgatva amit más leírt, ráadásul nem is bántó szándékkal!
  Sehol nem írtam hogy aki ázsiai az mind másol, pedig a keleti népeknél többnél jellemzően ez viszi a piacot.
  S akkor most ebbe is beleköthetünk a példádból kiindulva, mert ugye kína is hozzánk képest keletre van, stb!
  Ergo ha azt írtam volna adott hsz-ban, hogy Ázsiában nagy divat a másolás, akkor azzal jöttél volna, hogy nem minden ott készült cucc copy? Vagy nem is vágom mire vagy ennyire kiakadva egy jelzőtől ami nem is igaz minden ázsiaira sem.
  Csak nézd meg pl a francia fociválogatottat és pedig mind az és talán még ott is születtek páran, alig láttunk közöttük olyant akire rá lehetne azt mondani bárhol a világon, hogy francia.
  Ugyanis igen vannak típusos jegyek nagyon sok népnél, amiről látni a hovatartozásukat, de nem a nemzetiségüket, ilyenek a szlávok és a németek, stb. Amit említettél 3 csoport már régen nem valós mert mindenhol akkora a keveredés hogy pl egy magyar már szinte csak itt született attól az, de ha ismered a történelmünket akkor ezen nem is lehet csodálkozni nagyon. Pont ezért is adtunk mi magyarok szinte a legtöbb feltalálót és tudóst a világnak. Ezt a genetikusok állítják hogy ezért, nem én találtam ki, mielőtt ebbe a kákába is keresnéd a csomót
  Na és megint offoltam egy jót!
  Bocs admin és mindenki más, de vhogy nem értem ezt a fiút/lányt, igen lehet én vagyok értetlen kicsit v nagyon, mert sztem a színjelzőt sem írtam sértő hangnemben az adott hsz-ban.
  :innocent::innocent::innocent::innocent::innocent::innocent:

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!