Az iPhone X felülmúlja a most megjelent Samsung Galaxy Note9-et is

Csütörtökön mutatta be a Samsung az új zászlóshajóját, a Galaxy Note9-et. A 6,4 hüvelykes mobil a Qualcomm Snapdragon 845 lapkakészletét használja, valamint 6 illetve 8GB RAM-mal vásárolható meg.

Természetesen sokakban felmerült a kérdés, hogy a Note9 az okostelefonok élére lépett-e. Ez hamar ki is derült, ugyanis a 9to5Mac cikkében egy benchmark teszt alapján az iPhone X még mindig jobbnak bizonyul a Note9-nél és a többi gyártó telefonjánál is.

Az Apple zászlóshajója 10,357 ponttal felülmúlta az összes többi mobilt. A Galaxy Note9 8,876, míg a OnePlus 6 9,088 pontot ért el. Az kétségtelen, hogy a teszten a Note9 legyőzte elődjét, a Note8-at.

A grafikus benchmark tesztben a OnePlus 6 győzött 5,124 ponttal, míg az iPhone X a második helyen végzett 4,994 ponttal, a Note9 pedig csak a harmadik helyre csúszott 4,639 pontszámmal a Galaxy S9+-t megelőzve (4,634 pont).

A kijelzőteszten viszont jól szerepelt az újdonsült Note9. A készülék AMOLED panelje az sRGB színskála 224 százalékát használja, míg az iPhone X mindössze a 128,6 százalékát. A Note9 kijelzője emellett még a fényerőben is jobb az iPhone X-nél, ugyanis 604 nitet mértek, míg az iPhone X esetén ez csak 574 nit – bár ez utóbbi talán azért van így, hogy az Apple megelőzze az OLED esetén tapasztalható beégést.

Ezek a tesztek a telefon “nyers” teljesítményét mutatják, ezért lehetséges, hogy egy-egy végfelhasználónál teljesen máshogy produkálnak. Mivel sokan sok mindenre használhatják a telefonjukat, ezért ez csak egy átfogó teszt arról, hogy a jelenleg a piacon levő felsőkategóriás okostelefonok milyen teljesítménnyel bírnak.

Ezek még érdekelhetnek:


A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!