fbpx Skip to content

A watchOS 5-tel számos újdonságot kaptunk, melyek közül az egyik, számomra talán leghasznosabb funkció, az automatikus edzés felismerés. Ezt arra tervezték, hogy biztosan ne hagyjunk ki egyetlen edzést sem, még ha az Apple Watch-on véletlenül el is felejtjük elindítani az Edzés módot.

Az automatikus edzés felismerés funkció alapértelmezetten engedélyezve van, amint watchOS 5-re frissítjük az órát, de természetesen tetszés szerint ki is kapcsolható, ha zavar minket. Ezt megtehetjük magán az órán, vagy akár a telefonunk segítségével.

Az automatikus edzés felismeréshez tartozó “Edzés kezdete”, illetve az “Edzés vége” jelzéseket egyénileg tudjuk beállítani, így azok külön-külön ki és be is kapcsolhatóak. Az “Edzés kezdete” jelzés értesítést küld, amint megemelkedik a pulzusunk (az érték automatikus, úgy gondoljuk, hogy ha az átlagnál magasabbat érzékel mozgás közben, akkor értesít), amivel így egy érintéssel el is tudjuk indítani az edzés rögzítését, ha azt korábban elfelejtettük volna.

Ez a funkció működik sétálásnál, futásnál, úszásnál, elliptikus edzésnél, illetve evezésnél. Az automatikus edzés felismeréssel nem csak az edzés elindítása utáni teljesítményt kapjuk meg, hanem az elindítás előtti perceket is, amióta az Apple Watch észleli a pulzusváltozást. Amennyiben bekapcsoltuk az “Edzés vége” jelzést, úgy amint végeztünk az adott edzéssel, illetve ha az Apple Watch-unk úgy érzékeli, küld egy értesítést, hogy biztosan befejeztük-e.

Összességében ez akkor jöhet jól, ha elfelejtettük bekapcsolni az edzést, vagy pedig mondjuk elindultunk sétálni, de nem gondoltunk rá edzésként, viszont megemelkedett a pulzus számunk útközben. Ez funkció működik régebbi órákon is, így a Series 3 mellett a Series 1 és 2 is támogatott. A watchOS 5 nem érhető el a legelső generációs (Series 0) órákra.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Én csak azt nem értem, sima konditermi edzést miért nem tették még bele? emberek 99% ezt az edzésformát válassza és még mindig nincs benne.

    De pl crossfit vagy egyéb ilyen edzésfajták sincsenek :frowning:

  2. “választja” :trident:

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for domotor Avatar for rihekopo79 Avatar for Szifon