fbpx Skip to content

Idén a családi nyaralásunkat Prágában töltöttük. Az utazás előtt körbe néztem az interneten, milyen nevezetességeket érdemes megtekinteni: első helyen az Apple Museum jött fel. Na, mondtam magamban, ezt nem szabad kihagyni! Nem bántuk meg.

Apple Museum

Prága belvárosában, a Husova 21 alatt található épület ad otthont a kiállításnak. Belépve egy Steve Jobs arckép fogad, mely számítógép-alkatrészekből van kirakva. A kedves és szép recepciós hölgyeknél megvásárolható a belépő, mely felnőttnek 9 euró, gyereknek 4 euró, tehát egyáltalán nem sok azért, amit kínálnak.

Mivel digitális korban élünk, kapunk tőlünk egy URL-t, amit a telefonba beírva digitális idegenvezetésen vehetünk részt (természetesen a helyi Wi-Fi-re csatlakozva).

Apple II.

A kiállítás nagyon részletes, talán még Cupertinóban sincs ennyi gép összegyűjtve. A múzeumban 472 darab (!) egyedi tárgy van kiállítva, kezdve a cég megalapításától, 1976-tól egészen 2012-ig. Főleg a cég kezdeti időszakából (1976-1990-es évek) van rengeteg kiállított darab – mind eredeti Apple –, aminek az összegyűjtése gigászi munka volt, azt is figyelembe véve, hogy a gépek jelentős része anno COCOM-listás volt.

Macintosh family

Több órát el lehet a múzeumban tölteni, Apple-fanoknak kötelező program, de maga a honlap is nagyon jól van elkészítve. Ajánlani tudom mindenkinek, nálunk a gyerekek is élvezték a kiállítást, rá-rácsodálkoztak egy-egy darabra: ilyen volt az első tablet?

Az első Apple tablet

Végezetül jöjjön néhány kép kedvcsinálónak.

Macintosh Portable

iMac family

Newton family

iPod family

iPhone prototype

iPhone family

iPad family

Stay hungry, stay foolish

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

 1. Avatar for Wico Wico says:

  Pont holnap indulunk Prágába pár napra és nem is tudtam, hogy van ilyen múzeum. Tuti meg fogjuk nézni! Nagyon feldobtátok a napomat! Köszönöm Nektek! :smiley::heart:

 2. Avatar for nord nord says:

  Hehe, mi is megyünk Prágába, én is köszi a cikket! :+1::grinning:

 3. Hehe
  Én nem megyek Prágába,de köszi a cikket!
  :grinning:

 4. Jópofa, kívülről láttam csak pár éve, legközelebb be is megyek!

  Viszont érdekesség, hogy - ha jól láttam Newton 1 -est használ(t) Steven Seagal a “Száguldó Erőd” (Under Siege 2) című kilencvenes évekbeli akciófilmben. Faxot küld vele a vonatról… mai szemmel már megmosolyogtató, akkoriban csúcstechnika volt méregdrágán, emlékszem… ;-))

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for Wico Avatar for weber770531 Avatar for nord Avatar for grofzero