fbpx Skip to content

Az Instagramnál tényleg nem tudnak leállni, épp, hogy megírom a legújabb újdonságaikról a cikket, máris itt az újabb. Megértem, hogy sokakat már zavar, hogy ennyit foglalkozunk ezzel a platformmal, de be kell látni, hogy ez manapság a legnépszerűbb közösségi média felület.

Legutóbb a videóchatelésről és az ‘Egyelőre a végére értél’ poszt jelzőről számoltunk be, de a fejlesztők most megint a Stories-t vették célba és egy új matricát vezettek be. Mostantól egy új, akár hosszabb szöveges válaszadásra képes Kérdések matricát is elhelyezhetünk a story-jainkon.

Az utóbbi pár napban nem lehetett elkerülni, hogy az Instagram Stories felületén ne fussunk bele a platform legújabb újításába, a Kérdések matricába. Ebben az újításban feltehetünk egy kérdést a követőinknek, amire szöveges választ várunk és nem csak A-B választ vagy épp egy csúszka menti értéket, ahogy azt korábbi matricákkal lehetett. Persze nemcsak kérdést tehetünk itt fel, hanem pont hogy a követőinket buzdíthatjuk, hogy ők tegyenek fel kérdéseket nekünk, amire majd a Stories felületén adhatunk választ.

A beérkezett válaszok az összes többi matricához hasonlóan a story felhúzott felületén láthatók és innen tudunk reagálni is rájuk, de nem ám direkt üzenetben, az nem működik, részben érhető okokból. Amennyiben szeretnénk egy kérdésre/válaszra reagálni, azt meg kell osztanunk egy következő story-nkban, ahol valamelyik szövegbeviteli móddal megadhatjuk a követőinknek az áhított választ. Azt csak mi látjuk, hogy ki tette fel az adott kérdést, és amikor már megválaszoljuk, akkor a kérdés feltevője nem lesz látható a nagyközönség számára.

A Kérdések matrica nemcsak abban tér el a többi interaktív matricától, hogy szöveges módon lehet benne reagálni, hanem hogy többször is reagálhatunk rá. A csúszka szavazós vagy a sima szavazós matricára adott válaszunk végleges, nem módosítható, de ennél az új matricánál annyi választ írhatunk be, amennyit csak szeretnénk, ami szerintem elég hasznos kis dolog.

Ez az újítás talán inkább a hírességeknek és márkáknak lesz hasznos, hogy interaktív kapcsolatot hozhassanak létre a követőikkel, de persze magánszemélyeknek is működő, hasznos új funkció lehet. És noha már-már tényleg heti szinten jön valami újítás ehhez a platformhoz, de a hőn áhított iPad támogatás továbbra is csak egy álom marad…

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok