fbpx Skip to content

Míg én elvoltam a VOLT fesztiválon, az Instagram fejlesztői addig sem tétlenkedtek és három újdonsággal is előrukkoltak. Noha Magyarországon a zene matrica még nem érhető el, de a másik két újítás a (csoportos) videóbeszélgetés és az elértél az új posztok végig jelző igen.

Az Instagram az egyik legnépszerűbb közösségi platform napjainkban, de mégis van bőven olyan része, ami fejlesztésre szorul. Az új algoritmus nehézzé teszi, hogy mindig követni tudjuk, mit láttunk és mit nem, de erre is van megoldás mostantól, ahogyan az egyre jobb privát beszélgetésekre is.

Elértél az új posztok végére

Elég sokat használom az Instagramot, de van, amikor egyszerűen nincs időm átpörgetni az új képeket, ilyen például egy fesztivál ideje. Sajnos ilyenkor sok olyan képről és videóról maradok le, amit szívesen megnéztem volna, de idő hiányában nem tudtam foglalkozni velük. Az egyik mostani újítás arra kínál megoldást, hogy ne vesszünk el a képek rengetegében és tudjuk, mik az új képek és mik azok, amiket már láthattunk.

A Tweetbotot azért szeretem, mert mutatja, hogy hány olvasatlan tweetünk van, ami elég hasznos tud lenni, amikor csak pár üres percünk van a platformra és láthatjuk, hogy milyen hamar végzünk vele. Mostantól az Instagramban egy nagy zöld pipa jelzi azt, ha az elmúlt 48 órában kitett posztok végére értünk, nem lehet eltéveszteni. A fejlesztők nem akarják a kronologikus képfolyamot visszahozni, de ez mégis sokat segít azoknak, akik szeretnének minden képet megnézni, amit az általa követett fiókok kitesznek. Sokan vannak, akik csak pár percig pörgetik a képfolyamot, nekik ez igazából egy felesleges funkció, de a többiek számára ez nagyon hasznos újítás.

Videochat

Az Instagram Direct a platform egy olyan része, amit sokat használunk, de kevésbé látható. A fejlesztők azon dolgoznak, hogy egyre több időt töltsünk itt, egyre több barátunkkal itt tartsuk a kapcsolatot, ne más platformokon.

Instagram viedochat

Mostantól minden beszélgetés jobb felső sarkában egy kis kamera ikon is megjelent, amivel a videóbeszélgetés indítható. A beszélgetéseknek nincsen hosszlimitje, de annak igen, hogy hányan beszélgethetnek egyszerre. Ez utóbbi maximum négy felhasználót jelent és csak olyan fiókokkal lehet videóbeszélgetést indítani, akikkel már aktív DM beszélgetésünk van. Attól tehát nem kell félni, hogy random emberek fel fognak minket itt hívni. Az aktív hívás lekicsinyíthető, ezért közben szabadon böngészhető az Instagram többi része.

Neked melyik újítás tetszik?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok