fbpx Skip to content

A watchOS 5-ről már írtunk korábban, és egy ideje teszteljük is a szoftvert. Most a Wi-Fi beállításokról és a Vezérlőközpont testreszabásáról fogok részletesebben beszámolni, ami nekem a két kedvenc új funkcióm.

watchOS 5 Wi-Fi beállítások és Vezérlőközpont

Az óra Wi-Fi-re való csatlakozása nem újdonság, sőt, kezdetek óta képes volt erre, azonban semmilyen beállítási lehetőségünk nem volt. Aztán az elmúlt években ez is fejlődött, mert idővel már jelszó nélküli hálózatokra is felcsatlakozott, ami jól jött, ha szállodában, vagy esetleg nyilvános helyen voltunk. A watchOS 5-ben már az órán magán akkor is csatlakozhatunk Wi-Fi-re, ha éppen nincs a közelben az iPhone-unk. Hogyan is működik ez?

Wi-Fi-hálózatok kezelése magán az órán

A Beállítások alatt megtaláljuk a Wi-Fi menüpontot, amire rányomva ki- és bekapcsolhatjuk a funkciót, illetve hálózatot is válthatunk az Apple Wach-on. Amennyiben már csatlakoztunk egy hálózatra, azt elfelejtethetjük, illetve kikapcsolhatjuk az automatikus csatlakozást is.

 

A Wi-Fi jelszó begépelése is egyszerű, kivéve, ha az speciális karaktereket is tartalmaz – ugyanis billentyűzet hiányában a Scribble-t használva az ujjunkkal megrajzolt betűkkel írhatjuk be a jelszót, ez látható az utolsó fenti képen.

A Wi-Fi-re való közvetlen csatlakozás egy rendkívül hasznos funkció lett az órán, mivel így továbbra is megkaphatjuk az értesítéseket, üzeneteket, hívásokat akkor is, ha éppen nincs mellettünk telefon.

A Vezérlőközpont testreszabása

Az Apple frissítette az óra Vezérlőközpontját is. Többek között már elérhető bármilyen alkalmazásból, így például nem kell kilépni az adott appból, ha szükségünk van a Vezérlőközpontra.

A másik újdonság a testreszabása, amivel végre már úgy rendezhetjük az ikonokat, ahogy mi szeretnénk. Én például szinte sosem használom a repülő módot, ellenben a némítást igen, ami alapértelmezetten az utolsó a sorban.

A menüpontok szerkesztéséhez a Vezérlőközpontban görgessünk le, majd pedig koppintsunk a Szerkesztés gombra, ezután az adott ikonra hosszan nyomva azt bárhova áthelyezhetjük.

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!

Immáron, több mint 3 éve elérhető a Szifon.com közösségi portálja, ahol kérdezhetsz, valamint információt is megoszthatsz a többi Apple felhasználóval.