fbpx Skip to content

Már megszokhattuk, hogy nem csak az okostelefonok versengenek egymással, hanem a bennük rejlő processzorok vagy éppen a kamerák tudását is összemérik. A 9to5Mac a jelenlegi vezető chipsetekről tett közzé egy benchmark tesztet.

Az ARM bemutatta legújabb csúcskategóriás mobil processzorát, a Cortex-A76 lapkarendszert. A benchmark teszten már meglévő Android chipsetek vettek részt, valamint az Apple két legújabb lapkája is versenybe szállt.

A teszten két Cortex processzor, a 3, illetve a 2,5 GHz-es Cortex-A76, az Exynos 9810 és 8895, az Apple A11 Bionic és A10 Fusion processzorai, valamint a jelenleg a legtöbb androidos zászlóshajóban fellelhető Snapdragon 845 vett részt. A diagram jól mutatja, hogy az A11 Bionic bőven az élen jár, őt követi az A10 Fusion, a harmadik pedig a 3 GHz-es Cortex-A76. A negyedik helyen a Samsung Exynos 9810 szerepel, utána pedig a 2 GHz-es Cortex-A76. A hatodik helyet a Snapdragon 845 foglalta el, az utolsó előtti a Samsung Exynos 8895 lett, a sereghajtó pedig a Qualcomm gyártmányú Snapdragon 835.

Az ARM által kiadott új chip úgy tűnik, jó munkát végez, hiszen megverte a csúcsminőségű Exynos 9810 processzort, valamint maga mögött hagyta a Qualcomm jelenlegi legjobb lapkakészletét, a Snapdragon 845-öt, viszont a többek között az iPhone X-ben fellelhető A11 Bionic lapkát, valamint elődjét nem tudta legyőzni. Az is biztos, hogy a cupertinói cég A12-es processzora is vezető szerepet tölt majd be a processzor-piacon. Az Apple már dolgozik a következő saját chipkészletén, a hardver és a szoftver közötti szoros integráció elérése jelentős előny a mobiltelefonok teljesítményének maximalizálásában.

Olvasd el a hozzászólásokat is

17 Comments

  1. “az iPhone X-ben fellelhető A11 Bionic lapkát”

    Meg az iPhone 8-ban fellelhető…

    A A10X is belekerülhetett volna. Gondolom, akkor a 2. helytől eggyel csúszna lefelé a lista.

  2. Valós használatban érezhető egy S9+ és az X között a sebesség különbség?

  3. @boki1981: Az X-ben történt RAM spórolás miatt az s9 volt az első az utóbbi években, ami elverte sebességben az iPhone-t. Azóta már a One plus 6 is megtette…

  4. @talamasca: persze, ha megnyitsz 30 applikációt, de ezt melyik értelmes ember teszi?

  5. Én most egy picit elvesztem a számok bűvöletében. Értem én, hogy melldöngetés, csak azt nem, hogy mitől van az, hogy az ios 12 első, vagy inkább 0-dik bétában még az 5S is gyorsabban nyitja meg a gyári appokat, mint fénykorában?!
    Egyrészt ok, tényleg baromi menő, hogy itt tart a mobil technológia, de szvsz addig hót fölösleges a számokkal való melldöngetés, amíg az emberek túlnyomó többsége, csak a facebook app-ot nyitja meg rajta.
    Én most a 8Plus-omnál megfogattam, hogy vagy 3 évig nem fogok új telót venni, de az is lehet, hogy 4 lesz belőle. Egyszerűen nincs miért!

  6. @talamasca: Nem vagyok benne biztos, hogy ez a RAM számlájára írható. Én inkább az iOS 11-re tippelnék..

  7. iPhone 8-ban is ugyanaz a A11 Bionic chip van és épp olyan kurta gyors!

  8. most váltottam 5s-ről 8-ra
    elvileg single score-ban 3x multi score-ban 5x gyorsabb az iphone8
    hétköznapi használatban maximum 2x-es gyorsulás tapasztalható (facebook, gmail, böngészés)
    ami nagyon feltünő az inkább a touch-id gyorsasága..

    amúgy az ios11 nagyon szar…
    az ios10 iphone7-en sokkal gyorsabb mint az ios11 iphone8-on

  9. @rossifumi: “most váltottam 5s-ről 8-ra”

    akkor honnan van tapasztalatod i7-tel kapcsolatban?

    Nekem semmi bajom a 8 Plus sebességével.

  10. @totopad: Nagyon egyszerű, az Apple az iOS 12-ben nagyon-nagy hangsúlyt fektet a teljesítmény optimalizálásra, ami valóban érezhető már az első bétán is.

    Egyébként ez volt az egyik major téma a keynote-on.

  11. Valószínűleg van haverjának / rokonjának i7-se és kioróbálta / összehasonlította.
    Amúgy tényleg gyorsabb az i7 iOS 10-el mint a 8 iOS 11-el.

  12. Ezért nem frissítettem még iOS 11-re.. 🙂

  13. @pergabb: Nem kell védeni a védhetetlent. Pont az a napi használat, hogy böngészel több ablakban, majd átváltasz mondjuk az időjárásra, ránézel a FB-ra. Aztán visszatérsz a böngészőbe és azt látod, hogy újratölti az oldalt…
    Röhejes, ezt a spórolást nem lehet kimagyarázni. Rohadt drágán adja a X-t és még RAM-ból sem pakol bele többet, mint pl. a 8 plusba. Az előtte megjelent 10,5′-es iPad Pro 4 GB-t meg már nem is említeném…

    Nincs ezen mit szépíteni, pont nem a benchmark az érdekes a napi felhasználásnál, hanem amit említettem. Ebben meg megverik a mostani csúcs droidok. Mielőtt belelkesednél, iPhone-t használok…

  14. +1GB ram-ot azért tényleg belenyomhattak volna az X-be vagy a 8 -ba. Én értem, hogy az ios jobban optimalizált mint az android, de megnéztem pár youtube videót ahol az x -et meg az s9 et hasonlítgatják…nekem nem igazán jött le az, hogy az X olyan eszméletlen gyors a samuhoz képest. Tény , hogy van a két teló megjelenése között jópár hónap különbség… Face id , meg frissitéssek terén még mindíg az az apple viszi a pálmát. Kiváncsi vagyok mit virítanak majd a pár hónap múlva megjelenő iphone-ok. Bár annak is örülnék ha az ios12- ben megszünnénnek a iod 11 betegségei. Ami szintén zavar , hogy a icloud kissé fapados. Webes icloud felületen , hogy lehet az összes fotóm egyszerre kukázni? Fél éve próbálkoztam vele , de csak egyesével tudtam a fotókat törölni :(. Vagy én bénáztam el valamit?

  15. Mondjuk tényleg nem tudom mit kell spórolni a RAM-on!? A telefon árához képest elenyésző értékű alkatrész és abból sosem elég!

  16. 6S ios12 beta és teljesen használható még. Én várok szeptemberig mit mutatnak be és akkor eldöntöm a vételét. Abban igazat adok hogy sokan csak a közösségi appokat használják.

  17. Ha kevesebb ram-ot adunk akkor elöbb fognak telót cserélni ????. Azt mondjuk értem , hogy akkumlázor terén nem lehet akkorát villantani.ha már valaki ennyi pénzt ad egy telóért , akkor 30-40 e ft többlet már nem oszt nem szoroz . Ez egyszerűen az avultatásról szól .ha annó az i5-öm nem áztatom el akkor nem váltottam volna i7-re. Igaz i5 sebességben meg kamerában már gyengének számít, bár aki nem a sebességre meg az újdonságokra hajt annak még ma is tökéletessen megfelel.


Add a Comment