fbpx Skip to content

Az iOS 12-vel érdekes változásokon esett át az iPad felülete. Az első, és legszembetűnőbb, hogy az óra, ami ugye eddig középen volt, most átkerült bal oldalra.

iOS 12 iPad újdonságok

Azt is mondhatjuk, hogy az Apple egységesítette a designt, de valójában sejthető, hogy előbb-utóbb az iPad is megkapja majd a Face ID-t. Ezen felül az iOS 12-ben az iPad új gesztusokat is kapott, többek között az appokból való kilépést: most már ha felhúzzuk az ujjunkat, akkor kilép az alkalmazásból, mint az iPhone X-nél, ahol nincs Home gomb. Ez a régebbi iPhone-okon továbbra sem érhető el.

iPhone X

Többek között változott a Vezérlőközpont elérése is, az iPhone X-hez hasonlóan a jobb felső sarokból kell lehúznunk már az ujjunkat. Írtunk arról is, hogy már nem csak egy, hanem két arcot is képes megjegyezni az iPhone X Face ID funkciója. Ez is elővetíti, hogy a családban lévő iPadeknek több arcot is fel kell ismerniük, mire pedig megjelenik a Face ID-s iPad Pro, addigra már valószínűleg még több arcot is támogat majd a készülék.

Ti mit gondoltok erről?

Olvasd el a hozzászólásokat is

4 Comments

  1. És nagyon itt lenne már az ideje a multiuser-nek is.

  2. Szerintem így már nem indokolt hogy be lógjon a kijelzőbe a szenzorerdő. Noccs 🙂

  3. Új gesztust én nem vélek felfedezni. Eddig is volt gesztus (sőt, talán a kezdetek óta van) a Home screenre visszalépésre. Most egységesítették az iPhonenal.

    Notch pedig baromira nem kéne. Egyrészt baromira nem kell a vékony káva, szerintem már a 10,5”-os Pron is kicsi. Másrészt itt azért nagyon nem egyértelmű a szög amiben az emberek tartják az iPadet. Oldalt a notch nagyon idótán nézne ki, miközben szoftveresen meg fent van a helye.

  4. Nagyon is egyedi a Notch! Azóta sok gyártó utánozza . Amugy van app ami eltünteti ! Szoval ennyi


Add a Comment