iOS 12: érkezik a Face ID-val rendelkező iPad Pro?

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az iOS 12-vel érdekes változásokon esett át az iPad felülete. Az első, és legszembetűnőbb, hogy az óra, ami ugye eddig középen volt, most átkerült bal oldalra.

iOS 12 iPad újdonságok

Azt is mondhatjuk, hogy az Apple egységesítette a designt, de valójában sejthető, hogy előbb-utóbb az iPad is megkapja majd a Face ID-t. Ezen felül az iOS 12-ben az iPad új gesztusokat is kapott, többek között az appokból való kilépést: most már ha felhúzzuk az ujjunkat, akkor kilép az alkalmazásból, mint az iPhone X-nél, ahol nincs Home gomb. Ez a régebbi iPhone-okon továbbra sem érhető el.

iPhone X

Többek között változott a Vezérlőközpont elérése is, az iPhone X-hez hasonlóan a jobb felső sarokból kell lehúznunk már az ujjunkat. Írtunk arról is, hogy már nem csak egy, hanem két arcot is képes megjegyezni az iPhone X Face ID funkciója. Ez is elővetíti, hogy a családban lévő iPadeknek több arcot is fel kell ismerniük, mire pedig megjelenik a Face ID-s iPad Pro, addigra már valószínűleg még több arcot is támogat majd a készülék.

Ti mit gondoltok erről?

Ezek még érdekelhetnek:


  1. Új gesztust én nem vélek felfedezni. Eddig is volt gesztus (sőt, talán a kezdetek óta van) a Home screenre visszalépésre. Most egységesítették az iPhonenal.

    Notch pedig baromira nem kéne. Egyrészt baromira nem kell a vékony káva, szerintem már a 10,5”-os Pron is kicsi. Másrészt itt azért nagyon nem egyértelmű a szög amiben az emberek tartják az iPadet. Oldalt a notch nagyon idótán nézne ki, miközben szoftveresen meg fent van a helye.

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!