fbpx Skip to content

Sok probléma felmerülhet egy iPhone készülék esetén, vannak amikről nem tehet a felhasználó, mert egyszerűen gyári hiba vagy anyagfáradás miatt következik be, de persze ott vannak azok a hibák, amikért elsősorban a telefon gazdája a felelős.

iSamurai - iPhone 5 kedvezményes kijelző csere

A leggyakoribb ilyen gond az előlap betörése. Sok hibával együtt lehet élni, de a kijelző az, ami legjobban meghatározza a készüléket és a legjobban fájó pont, ha épp pókhálósra van törve.

A kijelzőcsere az esetek túlnyomó részében törés miatt szükséges, viszont amit már kevesebben tudnak vagy épp tapasztalnak, hogy bizony a kijelző vagy az érintő panel nem csak leejtés során válhat használhatatlanná, hanem számos egyéb oka is lehet ennek. Vegyük is ezeket szépen sorba. Leejtés során mind az üveg betörhet, mind pedig az LCD is, ami ilyenkor becsíkozódik, egyes részei furán villódzanak vagy épp teljesen feketék lesznek. Mint az köztudott, az elektronikai eszközök nem szeretik a nedvességet, a vizet, és ez az iPhone-ok esetén sincs másképp. Számos, kijelzővel kapcsolatos hibáért bizony a készüléket ért nedvesség a felelős, így a látszólag ép és jól működő kijelző is működésképtelenné válhat. A kijelző modul szalagkábelén található a vezérlő elektronika, ennek a beázása a következő hibajelenségek kiváltó oka lehet: van kép, de nincs háttérvilágítás; se kép, se háttérvilágítás; nem homogén a háttérvilágítás; az érintő panel nem érzékeli az ujjunkat, nem reagál rá, vagy csak helyenként működik.

A piacon lévő kijelzők minőségi problémái komoly gondokat okoznak a vásárlóknak, ár alapján sajnos már nem lehet egyértelműen dönteni. Forgalomban van nagyjából 10 féle kínai kijelző, mindegyiket más problémára fókuszálva gyártották. Sajnos tipikus kínai szokásként egyik sem igazán sikerült tökéletesre. Van, amelyiknél a keret kiáll a telefonból, vagy épp a kijelző színhelyességével vannak komoly gondok, de a hiba sokszor ott jelentkezik, ahol mi biztos nem is számítanánk rá. Egy komoly szerviz nem engedheti meg magának, hogy ilyenekkel dolgozzon, mert így nem lennének visszatérő vásárlóink. Fontos megjegyeznünk, hogy nálunk, az iSamuraiban kizárólag gyári érintővel és LCD-vel felszerelt előlapokat szerelünk be nektek, nem pedig olcsó, kínai, rossz minőségű darabokat.

Az iPhone 5 szerencsére egy könnyen szervizelhető készüléknek számít, főleg a kijelző cseréje egyszerű. Szokásos módon először a készülék alján a Lightning-csatlakozó mellett található két csavar eltávolításával kell kezdenünk. Ezután már ki tudjuk mozdítani a helyéről az előlapot, amit egészen 90 fokos szögig hajtunk, nem tovább, hogy a kábelek meg ne sérüljenek. Az akkumulátor takaró lemezének eltávolítása a következő lépes, hogy a készüléket áramtalanítani tudjuk, ha ezzel megvagyunk, akkor az előlap kábeleit takaró shieldet kell néhány csavar kitekerésével eltávolítani, hogy utána a csatlakozókat leválaszthassuk az alaplapról és végre kivehessük a cserére szoruló előlapot. Mivel nemcsak a kijelző és az érintő modul található az előlapon, hanem a Home gomb bizonyos részei (műanyag gomb, gumi membrán) és a szenzor szalagkábel, mely az előlapi kamera, a beszédhangszóró, a közelség érzékelő és az előlapi mikrofon működéséért felelős, ezért ezeket még át kell szerelnünk az új panelre. Legvégső lépésként pedig az árnyékoló lemez marad hátra, aztán persze az egész készüléket fordított sorrendben össze is kell raknunk, mint ahogy szétszedtük, de náluk ez rutinfeladat.

Az iPhone 5 érintő és kijelző modul cserét most akciósan végezzük el egészen június 17-ig, a megszokott 6 hónapos garanciával, 1 órán belüli cserével, részletekért kattints ide.

Olvasd el a hozzászólásokat is

1 Comment

  1. Ma a Westendben a pultnál álló szakállas srác azt mondta, hogy “mi semmilyen viszonyban nem állunk az Apple-el” magyarázatként arra, hogy miért 18ezer nálatok az akksi csere az iPhone 7-hez, amikor pl a konkurenciánál 9900. Az lenne a kérdésem, hogyha semmilyen viszonyban nem álltok az Apple-el, annak ellenére, hogy az ő termékeiket javítjátok, akkor honnan van “hivatalos”, “gyári” alkatrészetek? 😀


Add a Comment