fbpx Skip to content

Ahogy közeledik a WWDC, egyre több pletyka kering, és nagyon úgy tűnik, hogy idén tényleg a szoftver, az iOS, a watchOS, a tvOS és a macOS kerül fókuszba. Ez azt jelenti, hogy ne nagyon számítsunk hardveres frissítésre, amúgy sem szivárgott ki semmi a gyártóktól.

iOS 12, WWDC18

Az iOS 12 leginkább egy ráncfelvarráson fog átesni, a nagyobb újdonságokat, az új designt az Apple jövőre, az iOS 13-ra tolta. Ezzel együtt elmondható, hogy egy viszonylag unalmasabb előadást várhatunk, bár ez nem újdonság. Az átlag felhasználóknak kevésbé szokott fontos lenni a nyári bemutató, mint az őszi. Ettől függetlenül az Apple igencsak jól titkolja a szoftveres frissítéseket idén, tehát bármi előfordulhat a WWDC18-on.

A pletykák szerint kapunk egy olyan funkciót, amivel nyomon követhetjük, hogy mennyit használjuk az egyes alkalmazásokat, mennyire árt az az egészségünknek. Az egészségünkkel kapcsolatban az Apple már számos újdonságot bevezetett korábban. Ilyen például a Night Shift avagy az éjszakai mód. Erről írtunk már korábban: macOS Sierra 10.12.4 és a Night Shift avagy az éjszakai mód.

iOS 12 koncepció

Átverés volt ugyanakkor az alábbi kép, ami a kínai Weibo-n indult világhódító útjára, és az iOS 12-re való frissítés világmegváltó újdonságait sorolta fel – az ugyanis egy videóból kiszedett képkocka, amire a készítője rátett egy meghamisított képernyőfotót:

Ez egyébként jóformán említésre sem méltó, mert már csak a szöveget figyelmesen végigolvasva is mindenki könnyen rájöhetett, hogy nem valós: apró hiba, de a Control Center nevét az Apple nagy kezdőbetűkkel írja. (Következő alkalommal talán már erre is odafigyel majd az ilyen átverés készítője.)

Én továbbra is elképzelhetőnek tartom, hogy idén megkapjuk a teljes Dark Mode-ot, tehát az egész iOS-t immáron sötét felülettel is lehet majd használni, de elképzelhető, hogy ez is eltolódik az iOS 13-ra. Számos apró újítás is lesz a rendszerben, amiről részletesen beszámolunk majd hétfőn, addig ne felejtsétek el: hétfőn este 19:00-kor találkozunk itt a Szifon-on, add hozzá a naptáradhoz!

Olvasd el a hozzászólásokat is

19 Comments

  1. Meddig kell meg varnom az uj SE-re?! ????????

  2. És ha nem is lesz SE2?
    Azért volt SE mert volt egy rahedli 5S ház raktáron, vagy mert rohadt olcsó volt gyártani. Na de ha borul a design akkor mindenből új kell és úgy már nem olcsó főleg ha még jó is.
    Én személy szerint besokaltam az appletől.
    A háromnegyed milliós MacBook Pro 2 év 11 hónaposan alaplaphibás lett! Köszi Timi!
    Az iPhone sem izgat már igazán de az még legalább garanciás.
    Ötlettelen lett a cég mint a 90-s években. Jót tenne nekik egy kis hanyatlás mert megint nem látják a fától az erdőt!
    Unalmas OS-ek, unalmas termékek, ma már semmi egyediesség(hacsak az ár címkén nem akarunk fenn), semmi semmi és semmi.
    A Mac-el amit művelnek az meg egyenesen a vicc kategória.
    Meg nézem azért a WWDC-t de nem hiszem hogy vissza kell majd ide jönnöm javítani a hozzászólásomat ????
    Szép napot mindenkinek!

  3. Hacsak nem a helyesírási hibák miatt ????
    De nem tudom telefonról javítani?

  4. @fakem28: sosem voltak utólag szerkeszthetőek a hozzászólások, mert azt a blogmotor nem teszi lehetővé feliratkozói jogosultsággal. a többi felvetésed is már többször megválaszolásra került.

  5. @fakem28: Ember milyen ötlettelenségről hadoválsz???
    Az X-et mindenki fikázta és most mindenki másolja annyira “ötlettelen” hát biztosan jobban is jársz majd egy droiddal.Az árak meg nézz már körül mások is annyiért adják a csúcs vasaikat, de 111! Csáá!

  6. @fakem28: Ja és ha többet olvastad volna amiket itt leírtak, tudnád nem az 5S változatlan házába került az SE, mert igaz nem nagyon, de át kellett belül alakítani, ergo nem a megmaradt 5S házakba került, hanem a tervezéseken tudtak és a teszteken spórolni, ettől olcsóbb mint az új vasak. Na igen ha jól tudom a kijelzőn valóban nem változtattak és az ujjlenyomatolvasón sem.

  7. @Gunar: “az tizet”?
    irastudo… ????

  8. @Gunar: Nem kell megsértődni ha valakinek negatív véleménye van a bálványaidról pontpontpont

  9. @rihekopo79: Szinte minden mostanában kijött telikijelzős az X-re hajaz, vagy nem tűnt föl?
    @pAnk: Miről beszélsz? Kinek bálvány? Elgurult a gyógyeszered? Kizárólag telefonjukat használom több okból és csak simán nem értettem egyet a sráccal, mert hülyeséget írt, mivel a drágább kütyüknek is lehet baja a gari idő után, pl Alienware notik, stb, amit meg feljebb írtam az X-et felhozva hát kérem rá a cáfolatot, hogy nem koppintja mindenki, jó a hüvely csak a szigetet a kijelzőn és a gillette-et csak ők kamerákkal, jövőre jön majd a 4 kamerás a simább bőrért, ja nem, hanem a még szebb képért. Végülis elég nagy a felület elfér rá még pár lencse. Ergo nem korrekt ha vki olyannal fikáz ami teljesen szokványos másik még drágább ketyeréknél is, csak hát azt ugye nem az apple csinálja és nem olyan nagy szám bármi velük a baj. Csak ennyi a gondom, hogy mi van megint fikázva olyanért hát az apple termék csak mert apple termék és mert drága, holott van sok drágább is ami nem jobb feltétlenül, viszont annak nincsen olyan por kavarva ha rossz benne vmi. Jó persze hát hol is fikázzák ezt ha nem a forumán, igaz ott vannak a fél millás Lenovo-k amiknek hazai supportjuk sincsen és ha vmi meghal hát dobhatod ki még gari időn belül is szívsz vele, nézzetek rá kicsit a face oldalukra és lássatok csodát negatívat máshol is.
    Amugy meg megint csak feltenném a kérdést hogy ha vki megvédi amit használ, mivel nem szív vele, akkor az miért is bálványozza őket? Csak használom és elégedett vagyok vele, ha nem így lenne akkor mást vennék értelemszerűen, de nem kezdeném el itt fikázni, csak mert az enyém nem működik jól, míg másik milliónak meg igen. Baj hogy ezt itt is kevesen értik meg, ha nem jól műxik pár a sokból akkor azonnal leszarozzák stb, rámutatva az IQ-juk értékére. Na de hagyjuk is!

  10. @Gunar Kedves Gunar! Nem mennék bele szájkaratéba veled de engegy meg pár dolgot.
    Nem srác vagyok 37 évesen. Nem divatból fikázom a saját megvásárolt eszközeimet hanem mert tapasztaltam, hogy nem ér annyit amennyit elkérnek érte még divatból sem.
    Nem gondolom, hogy ne kellene 3 évig bírnia egy eszköznek mert ezt kívánja a piacgazdaság és a részvényesek. Szóval a saját tapasztalatom miatt hagy legyek csalódott.
    Az SE-t egyáltalán nem leszóltam, remek termék még mindig!!!
    Lehet picit módosítottak a CNC gépek programján a ház kimarásához de az egész gyártósor kész volt meg az öntőformák, stb. Ezért olcsó az SE.
    Mint írtad csak iPhoneod van így nincs saját szívás faktorod egyéb  termékkel.
    És igen jól írtad, nem fájna ennyire ha tönkre megy ha harmadába kerülne.
    @Jadeye Köszi, akkor nem is próbálom javítani ha valamit rosszul írok ????

  11. @fakem28: Persze én sem lennék boldog ha egy ilyen drága vas még 3 évig sem bírná, de sajna ezek előfordulnak mint írtam az apple termékekkel is és drágábbakkal is, mint pl megint csak az említett alienware noti, ami az egyik ügyfelünké volt és szintén kuka lett gari idő után és közel a duplájáért vette, sajna ez benne van a pakliban mindig, mivel 40millás autók is hasonlóan megszivatják idönként a tulajdonosokat, ez sem saját hanem üzleti partner kapcsolatból származó tapasztalat, én máshol buktam el nem keveset, a technika ördöge nálam eddig nem csengetett be, szerencsére.
    Ha meg a srác sértő lenne hát bocs, de a barátaimat és cimboráimat is hasonló tini jelzőkkel szoktam szólítani pedig ők is 50+ -osak már többnyire, mivel nem érezzük magunkat kivénhedt fószereknek, még annak ellenére sem, hogy vannak ritkán napok, amikor némelyikünk úgy érzi aznap büntetlenül használhatná a “roki” parkolókat is 🙂
    Amugy remélem lesz SE2 és dob vele az apple egy komolyat, mert lehetne ha merne és beledobna egy teli kijelzőt+alá ujjlenyomatolvasót (van rá cégük, minek vették volna) +természetesen az A11 procis lapot.
    Na ezzel dobnának legalább egy komoly fricskát a többi gyártónak, s eladható is lenne bőven.

  12. @Gunar: Szerintem az ujjlenyomat olvasó lassan kihal az  eszközeiben és a FaceID-t fogják nyomatni ha már annyit fejlesztették meg ugyebár azzal indokolják a használatát, hogy sokkal biztonságosabb. Kijelző alá szerintem nem rakják a TouchID-t. Szerintem.
    Amúgy nem sertés a srác ha nem gúnyos a hangsúly ????????????

  13. Vagy a beszállítókat is „megszorongatta“ az Apple, az elmúlt év szívárogtatásai miatt. Azt ugye mondták, hogy szigoritani fogják a biztonsági előírásokat, és az ipari kémkedés ellen is elég keményen megindult a harc világszerte. Izgalmasabb lenne az biztos, nem tudni semmit az utolsó pillanatig. 🙂

  14. @fakem28: Lehet, de akkor minek vettek hozzá céget pár éve ha nem használják?

  15. Azért, hogy megvegyék a tudást, és ezzel ellehetetlenítsék a konkurenciát, hogy valami ujdonságot (nem előrelépést) tegyen az eszközeibe? Ők meg röhögve használják a FaceID-t…

  16. @Agent_H: Lehet, de azt is el tudom képzelni, hogy nem hagyták annyiban és tökélyre vitték, mivel olvashatják mindenhol, hogy lenne rá igény és ugye ezért is lépték meg anno az SE-t mert volt igény a méretére, vették az 5S-t sokáig.

  17. Majd kiderül :), mindenesetre egy SE2 sehogy sem illik a képbe 🙂

  18. ez ám az innováció 😀 apple részvényt ne most vegyetek 😀


Add a Comment