macOS Sierra 10.12.4 és a Night Shift avagy az éjszakai mód

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Apple végre a macOS esetén is elérhetővé tette a Night Shiftet, avagy az éjszakai módot, amivel már korábban találkozhattunk az iOS esetén.

Night Shift éjszakai mód

Több tanulmány is igazolta már, hogy lefekvés előtt az erős, kékes árnyalatú fény befolyásolja a napi ritmusunkat, és nehezebbé teszi az elalvást. Ez az iOS-ben már elérhetővé vált korábban, azonban az Apple asztali és hordozható számítógépei csak most kapták meg.

Kelvin skála

A Night Shiftet a macOS Értesítési központjában lehet bekapcsolni. Az Értesítési központot a menüsoron lévő 3 csíkos ikonra kattintva, vagy pedig a trackpad segítségével tudjuk előhozni:

Trackpad értesítő központ

Ha előhoztuk, akkor görgessünk fel a tetejére, és ezzel meg is találtuk a Ne zavarjanak felett a Night Shift bekapcsoló gombját:

night shift bekapcsolasa

Az éjszakai módot testre is szabhatjuk. Ehhez a Rendszerbeállítások alatt keressük meg a Kijelzők menüpontot, majd azon belül a Night Shiftet. Itt beállíthatjuk, hogy automatikusan kapcsoljon ki vagy be. Ezt lehet napszakhoz, vagy időponthoz is kötni. Ezen felül pedig a kijelző sárgásságát is testre szabhatjuk, én például lejjebb is vettem rögtön, mert számomra túl erős volt. Érdemes egyébként használni ezt a funkciót, próbáljuk ki, viszonylag könnyen hozzá lehet szokni.

Night Shift macOS beállításai

Grafikai munkák esetén ugyanakkor ügyeljünk arra, hogy ne kapcsoljon be magától, másképp meglehetősen furcsán fog kinézni az elkészült mű, amikor kikapcsol a Night Shift. :)

Night Shift támogatás

A Night Shift a macOS Sierra 10.12.4 rendszerben és az alábbi Mac számítógépeken – a beépített kijelzőn, illetve a listában szereplő kijelzőkön – használható:

 • MacBook (2015 eleje és újabb)
 • MacBook Air (2012 közepe és újabb)
 • MacBook Pro (2012 közepe és újabb)
 • Mac mini (2012 vége és újabb)
 • iMac (2012 vége és újabb)
 • Mac Pro (2013 vége és újabb)
 • Apple LED Cinema Display
 • Apple Thunderbolt Display
 • LG UltraFine 5K-s kijelző
 • LG UltraFine 4K-s kijelző

Ezek még érdekelhetnek:


 1. Valaki mesélje el nekem, hogy a 2011-es 27″ iMac miért kevés egy színállítgatáshoz?
  Főleg, hogy egyébként úgy kalibrálom a színeket, ahogy akarom.

 2. Eleve a sierra fel sem megy early 2008as macprora valami wifi beallitas miatt. Aztan egy ket trukk es mehet… nem ertem miert kell az applenek ezt csinalnia…

 3. @mesapeti: Mert arra próbál ösztönözni, hogy vedd meg az újabb gépet.

  Off: Egy régi motoros tapasztalt embernek írhatnék egy emailt pár kérdéssel? Holnap jön meg a Macbook Air-em és lenne pár kérdésem.

 4. Na ez a szar hogy a többi gép is elbírná de baszta aktiválni az Apple! Valamilyen kóddal lehet ezt aktiválni 2010 miféle 17″ és macnál?

 5. Na ez a szar hogy a többi gép is elbírná de baszta aktiválni az Apple! Valamilyen kóddal lehet ezt aktiválni 2010 miféle 17″ és macnál? Lehetne kikapcsolni mobilon az azonos hozzászólást mert hát nem azonos de mindig azonos hozászólást írok.

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!