fbpx Skip to content

A legújabb watchOS frissítés egy új óraszámlapot is hozott magával azok számára, akik frissítettek. Ez valójában csak június 4-én válik majd elérhetővé, de egy kis trükkel már ma is aktiválható.

Apple Watch Face - Pride

Az órafelület a Pride nevet kapta, ami mindenki számára egyértelmű. A Számlapgalériában az Apple következőt írja: “Ezt a számlapot a szivárványszínű zászló inspirálta. A színes szálak mozognak, amikor a kijelzőre koppint.” Ezt láthatjuk a fenti képen is.

Az idén először egyhónapos Budapest Pride Fesztivál programjait civil szervezetek, informális csoportok, magánszemélyek állítják össze, Budapesten és több vidéki városban is. – írja a Pride.hu

Több külföldi weboldal, mint például a DigitalOcean is ünnepli az 1 hónapig tartó fesztivált.

Az óraszámlap ugyan csak hétfőn aktiválódik mindenki számára, de egy apró trükkel már most is használhatjuk. Ehhez először frissítsük az iOS-t és a watchOS-t a legújabb verzióra, majd pedig az iPhone-on lépjünk be a Beállítások / Általános / Dátum és idő menüpontba, és állítsuk át az időt június 4-én például 20:00-ra, vagy későbbi dátumra.

Ezután már meg is jelenik a Pride óraszámlap:

Most már visszaállíthatjuk a dátumot és időt, a számlap meg fog maradni.

Olvasd el a hozzászólásokat is

21 Comments

  1. facepalm

  2. Ez hiányzott mint szar a zsebbe.

  3. Mint a hátamra egy kib… púp :S

  4. (Ezt a hozzászólást a moderálási elveink megsértése miatt töröltük.)

  5. (Ezt a hozzászólást a moderálási elveink megsértése miatt töröltük.)

  6. @dnp: kérlek, hagyd ezt abba, ez az oldal nem ennek a felülete! arra is megkérlek, hogy olvasd el a moderálási elveinket. kiemelném belőle az alábbi két bekezdést számodra:

    A Szifon.com igyekszik a vitából eltávolítani minden olyan jellegű beírást, mely a kulturált, folyamatos társalgást feltűnően, szándékosan akadályozó és/vagy zavaró, agresszív vagy témán kívüli hozzászólás. […]

    A Szifon.com kizárólagos joga eldönteni, hogy mi az a morális, ízlésbeli határ, vagy mi az a tartalom, ami az előbbiekben leírtakat megsérti és melyek azok, amelyeket még megenged.

    megértésed köszönöm.

  7. Megértem, de mélységesen elítélem a dolog terjesztését, normálisnak, sőt pozitív, ünnepelni dolognak való tekintését. Nem ez a helyes út, és ti is részt vesztek ezzel benne. Ennyi.

  8. @dnp: a cikk nem foglal állást ebben a kérdésben, sem nem ír a Pride hátteréről, mindössze arról szól, hogy van egy új watchface, ami egyszerűen tény.

  9. Tim Cook nyíltam homoszexuális és az Apple képvisel bizonyos elveket például azt a szlogent is láthattuk már tőlük, hogy ,,Inclusion inspires innovation”, ami véleményem szerint igaz is. Én mindig azt mondom, hogy amennyiben te nem értesz egyet egy cég nézeteivel akkor nem kell a termékeit használnod. Az összes gyűlölködőnek ezt mondom, de valószínűleg, akkor sem váltanának Apple-ről, akkor viszont el kell viselni, hogy ennek a cégnek igenis vannak bizonyos értékei és nézetei.

  10. @Dovloran: Mint vásárlót szerintem nem kéne, hogy érdekeljen egy cég nézete. Ilyen alapon, akkor valószínűlg nem használnék semmilyen IT eszközt, és nem tartanám bankban a pénzemet, mert az ő nézeteiket meg főleg hagyjuk. De pl. nem tudom itt a sarkon az albán maffiozó a pékségével milyen nézeteket vall a pénzmosáson kívűl, de a kenyere baromi finom.

    A számlap egyébként szerintem tök jó pofa.

  11. @ef-dani: Természetesen nem kell, hogy érdekelje a vásárlót a cég nézete vagy az álláspont, amit képvisel. Ugyanakkor az Apple sem tolja a a felhasználó orrába, hogy mostantól Júniusban nem használhatsz mást csak ezt a számlapot. Mivel amerikai a cég, így messze más megítélésben van az egész Pride dolog ott, mint itt és ugye ez az egész hónap, tehát egy teljesen várható dolog volt az, hogy kiadnak egy ilyen limitált dolgot vagy valami hasonlót ahogy eddig is tették már néhány éve, csak a reakciókon vagyok meglepve, ugyanis, ahogy mondtam aki Apple-t használ az számíthat ilyenekre.

  12. Wow, nem gondoltam volna hogy még egy ilyen oldalon is ennyi szűklátókörű úriember van.
    Hogy finoman fogalmazzak. Nehogy elfelejtsük hogy melyik országban is élünk. ????

  13. @rXc: +1

  14. @rXc: Tévedsz. Nem arról van szó, hogy szűk a látóköröm. Az én problémám azzal van, amit ez az egész prájd dolog képvisel. És az nem az, hogy valaki meleg hanem, hogy legyen büszke. Felvállalni kell nem büszkének lenni rá. Elfogadtatni magad, nem pedig dicsekedni vele. Nem vagyok homofób, a családi körömben van meleg, jóban vagyunk. A rákosak sem büszkék arra amilyenek. Lehet rám köpködni, de ez az igazság.

  15. @pAnk: a cikk viszont semmi ilyesmiről nem szól, állást sem foglal az ügyben, hanem csak tájékoztat arról, hogy elérhető egy ilyen watchface is.

  16. @Jadeye: Tisztában vagyok vele, hogy miről szól a cikk, ne is arra reflektáltam. De ha túl off nyugodtan töröld.

  17. Valakinek sikerült beállítani 4.3.2 beta 1- en? Nekem nem jelenik meg

  18. Nekem 4.3.1-en sem jelenik meg. Az appban minden rendben van, de az óránn em jelenik meg.


Add a Comment