fbpx Skip to content

Még a tél közepén sikerült beszereznünk egy DJI Mavic Air drónt, ami tulajdonképpen a hobbisták DJI-a, de akár kisebb projektekhez is tökéletesen használható. Igazság szerint nehéz meghatározni, hogy kinek is ajánlják.

DJ Mavic Air teszt, vélemény

Nem akartam egy 5 perces, összecsapott “YouTube videót” készíteni a drón használatáról, végül úgy döntöttem, hogy akkor fogom megírni, amikor már itt a tavasz (ami hazánkban végül rögtön nyárba torkollott) és kellő időt tudok szentelni neki. Az elmúlt három hónap tapasztalatai alapján a DJI egy remek eszközt rakott össze, amit a mindennapokban is táskánkban tudhatunk, ha szeretnénk kiaknázni a kreativitásunkat, vagy akár még pénzt is keresni vele.

Csomagolás, méretek

Hordozható Mavic Air

Nézzük a száraz adatokat, információkat. A Mavic Air háromféle színben vásárolható meg: fehérben, feketében és pirosban. A dobozban megtaláljuk magát a drónt, egy távirányítót (kontrollert) hozzá, kábeleket, töltőt, propellereket, propeller és gimball védőt, és persze egy tokot. Ez van az alap csomagban, a Fly More Combo pedig tartalmaz még plusz két akkumulátort egy hordozó táskát, és további kiegészítőket a töltéshez. Én végül a simát választottam, mert ár/értékben jobban megfelelt nekem, nem volt szükségem a fenti plusz dolgokra, kivéve akkumulátorra. Végül jobban jöttem ki plusz 2db akkumulátor vásárlással (akcióban), mint a kombóval.

DJI MAVIC AIR – mi van a dobozban

Az Air szélességben és hosszúságban alig nagyobb egy iPhone X-nél, de nyilván vastagabb. Rendkívül jó hordozhatóság szempontjából, még a kisebbik testvérnél, a Sparknál is kisebb, ha behajtjuk a rotorkarjait. A tokjával együtt bármilyen táskába belefér, mellé meg csak berakjuk a távirányítót, aminek a kis irányító karjai lecsavarhatóak és a távirányítóban az erre fenntartott, gumírozott vájatokba ültethetőek.

Szoftver és hardver

Ami miatt a DJI kiemelkedik a többi a cég közül, az a szoftveres és hardveres támogatás. Rengeteg féle drónt vásárolhatunk meg, de talán úgy tudom leírni, hogy a DJI “a drónok Apple-je”. Specifikus termékpalettája van, remek szoftveres támogatással, és olyan hardverrel, ami megbízhatóan és biztonságosan működik.

Gimbal Mavic Air

A Mavic Air egy 12 megapixeles kamerával rendelkezik, amit egy 3 tengelyes gimbal tart, ez azt jelenti, hogy nem csak függőlegesen és vízszintesen, de még oldalirányban is képes mozogni, ezáltal adva tökéletes felvételt. Ettől egyébként működés közben leesik az állunk, és plusz pont a DJI-nak, hogy a drón kialakításának hála jól is van védve. A Mavic Air képes 4K 30fps-es felvételre, 100Mbit-es bitrátával. Ez jelenleg jobb, mint a Pro-é, de hatalmas különbséget nem fogunk észrevenni átlag körülmények között. Érdekesség még, hogy képes slow-mo felvételre is, ami 120fps 1080p-ben, ez is sokszor hasznos lehet, ha mondjuk valamilyen sporteseményt veszünk fel.

DJI Mavic Air

A drón összesen három különböző irányba néző szenzorokkal rendelkezik, ami többek között megakadályozza, hogy nekiütközzünk egy épületnek, vagy egy fának. Ez elölről és hátulról is véd, tehát hátra felé repülve már biztonságosabban készíthetünk felvételt. Míg kettő első és hátsó szenzorunk van, addig a drón alján négy szenzort kaptunk, ami segít abban, hogy magabiztosan egyhelyben lebegjen, illetve landoláskor is hasznos tud lenni.

 DJI GO 4 szoftver - Mavic Air

A hardver után a szoftver az, ami meghatározza a DJI-t. Olyan megoldásokat építettek bele, amivel egy kezdő is képes repülni anélkül, hogy neki ütközne valaminek. A fenti képen láthatjuk az alap képernyőt repülés közben. Rengeteg információt közöl velünk, felülről lefelé haladva találkozhatunk az épp látható GPS műholdak számával, a Wi-Fi kapcsolattal, az akkumulátor állapottal, a hátralévő lehetséges repülési idővel. Ezután a szürke kockában találjuk meg a felvétellel kapcsolatos információkat, a felbontást, illetve a beállításokat.

Jobb oldalt elindíthatjuk a felvételt, illetve a videó és a fotó mód között váltogathatunk, vagy megváltoztathatjuk a beállításokat. Középen láthatunk néhány, különböző színnel jelölt csíkot, ezek mutatják a szenzorok érzékelését. Itt éppen jobb oldalt hátulról egy fa volt 4,5 méterre, a drón megállt, nem ment neki, ha az APAS be lett volna kapcsolva, akkor ki is kerüli, de erről majd később. Továbblépve a kijelzőn a bal oldali gombokkal hazahozhatjuk a gépet, leszállhatunk, illetve a speciális módokat tudjuk kihasználni. Alul kapjuk meg a repülési információkat, mint például magasság, repülési sebesség, illetve a térképet, hogy tudjuk, hol a Mavic Air.

DJI Mavic Air QuickShot módok

Tovább lépve a szoftverben egy rakat fél automatikus, automatikus módot találunk. Ilyen például a tárgy követés, amikor a drón automatikusan követ valamit, például egy autót, vagy egy embert. Aztán irányíthatjuk a kezükkel is, illetve különböző úgynevezett QuickShot módok is vannak, amikkel könnyedén készíthetünk látványos felvételeket. Nézzétek meg:

Fentebb már említettem az APAS-t, amivel a drón automatikusan kikerüli a tárgyakat. Ekkor a szenzorokat használva, folyamatos mozgás közben elkerüli például a fákat, vagy egyéb tereptárgyakat. Ez a funkció a Sport módban nem működik, ilyenkor egyébként minden szenzort kikapcsol a drón. Érdemes megnézni ezt a videót róla:

DJI Mavic Air vélemény és saját teszt

A száraz adatok, információk után már minden bizonnyal kíváncsiak vagytok, hogy hogyan működik ez élesben, miért is jó egy drón a háznál. Többször írtam már, hogy kütyü mániás vagyok és szerintem ezzel a férfiak körében nem vagyok egyedül. Egy-egy kütyü az én életemet meg is tudja változtatni, ilyen a drón is. Idén többször utaztam el a párommal, többször mozdultam ki a barátaimmal is, és nem csak beültünk valahova. Olyan helyeket, kirándulásokat szervezünk, ahol a drón is szerepet kaphat, ami talán egyfajta kifogás is lehet, de ha működik, akkor miért is ne? ????????‍♂️ Ezen felül persze akár munkára is fogható, például ismerősömnek a ház eladásában segített. Vagy esküvőkor is egyedi nézőpontot adhat, igazából a saját kreativitásunkat élhetjük ki vele, ami boldogabbá és kiegyensúlyozottabbá teszi az embert.

(Fotó: Kálló Péter)

Élesben egyébként rendkívül megbízható az Air. Sosem volt még vele gondom, kis odafigyeléssel és a szabályok betartása mellett remekül használható és biztonságos is. A drón beépített Wi-Fi-vel tartja a kapcsolatot, emiatt a városokban csak nagyon szűk keretek között tudjuk használni a sok Wi-Fi-hálózat okozta interferencia miatt. A szoftvernek hála javíthatunk a jelerősségen, állíthatóak a Wi-Fi tartományok, és a csatornák is. A Mavic Air inkább a természetbe való (nyilván figyeljünk oda, hogy természetvédelmi terület felett ne használjuk) és ott jól is érzi magát. Város mellé kimegyünk és az egészet belátva készíthetünk egy fotót, nem kell a közepén felszállni. Nem lesz semmilyen jelveszteségünk, kényelmesen akár 1 – 1,5km-re is elküldhetjük.

A Wi-Fi mellett természetesen rendelkezik GPS kapcsolattal, és mellett van GLONASS is, tehát orosz műholdrendszert is használja, így jóval több műhold adatait képes fogadni és stabilabban tud hazajönni. Mielőtt felszállunk, mindig érdemes megadni azt a pontot, ahol vagyunk, így a Mavic Air jelvesztés esetén hazarepül beállítástól függően. Ez rendkívül jól szokott jönni.

(Fotó: Kálló Péter)

Egy akkumulátorral átlagosan 17-18 percet képes repülni, így érdemes mellé legalább egy plusz akkumulátort vásárolni. Viszonylag zajos is a Mavic Air, ezt is tartsuk észben, mikor felszállunk mások mellett, zavarjuk-e őket. Az Air a kompakt mérete miatt nagyon alacsony építésű, érdemes vásárolni hozzá egy kör alakú felszálló padot, mivel a fű vagy a por nem tesz jót a gimbalnak. Fontos megjegyezni még, hogy rendelkezik beépített 8GB tárhellyel. Eddig ilyen nem volt a DJI termékeknél ebben a szegmensben. Ez sokszor jól jön, ha éppen elfelejtünk microSD kártyát hozni magunkkal, vagy betelik a benne lévő.

DJI Mavic Air és a Balaton

Az elején tapasztaljuk meg a kezelését, próbáljuk meg logikusan és okosan kihasználni az Air-t. Felülről minden más, és olyan dolgokat is észrevehetünk, alakzatokat, tárgyakat, amiket amúgy nem látnánk a földön. A különböző automatikus felvételeknek hála saját magunkról, utazásainkról is egyedi felvételeket készíthetünk, és még csak a távirányítót sem kell a kezünkbe fognunk.

DJI Mavic Air és a Duna

Összességében a DJI Mavic Air egy utazós drón, hobbistáknak, vagy akár kezdőknek is rendkívül ajánlom, egyáltalán nem bántam meg a vásárlást, és úgy látom, hogy most jutott el odáig a hardveres és a szoftveres technika, hogy bárki számára elérhető legyen egy ilyen eszköz, kiélhesse a kreativitását.

Egyedül az ára az, ami sajnos nem éppen baráti, ilyenkor érdemes a DJI Sparkot is számításba venni, mert azzal olcsóbban kijöhetünk. Megvásárolni a Styleboltban tudjátok ide kattintva.

[wp-review id=”102752″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

3 Comments

  1. Én egy DJI Spark boldog tulajdonosa vagyok már fél éve.
    Talán annyit fűznék hozzá, hogy indulás előtt, amikor elég műholdat lát, akkor maga jegyzi meg a felszállás pontos helyét, és be is állítja (Home Point). Persze ezt felül lehet írni.
    A másik amit a szerző nem érintett, hogy bizony elviekben minden egyes drón reptetést be kell jelenteni a Légügyi hatóságnak és légtér engedélyt kell kérni. 30 nappal korábban.
    Igen, ez így nagyon életszerű szabálynak hangzik, amit bizonyára mindenki be is tart… ????

    De pl USA-ban nem kell engedély.

    Ez pl a Sparkkal készült tavaly augusztusban:
    https://youtu.be/lPEh5YLoBxE

  2. Csak ajánlani tudom, egy percig sem bántam meg, hogy megvettem. Remek kis gép! Fly more combo csomagban érdemes venni, a plusz akksik, töltőhub és hordtáska miatt.

  3. @rXc: Nem akartam ebbe belemenni, nyilván kéne kötelező felelősség biztosítás, ami meg csak légtérrel érvényes stb stb… Ezért írtam bele, hogy biztonságosan másokat ne veszélyeztetve repüljünk, városon kívül kutyát sem érdekli. Grat a Sparkhoz. 🙂

    @lalamper: Én sokat gondolkoztam a Fly More Combo-n, de nekem az végül nem jött ki jobb ár/értékben. Táska nem kellett, hub nem kellett, én magam is tudom cserélni az akkukat, és a telefont sem töltöm róluk 🙂


Add a Comment