fbpx Skip to content

Évek óta vásárolhatunk billentyűzetet a szeretett iPadünkhöz, sőt, az iPad Pro-khoz az Apple maga is árul Smart Keyboardot. Sajnos a 2018-as iPad nem kapta meg a Smart Connectet, így az 57.990Ft-os Apple billentyűzet sem használható hozzá.

Zagg messenger fólia iPad billentyűzet

Többféle billentyűzet is elérhető az iPadekhez, van Lightning-csatlakozós változat, Bluetooth-on keresztül csatlakozó, és van billentyűzetes tok is, amibe magát az iPadet kell bele helyeznünk, és általában Bluetooth-on keresztül csatlakozik. A Zagg messenger folio is ilyen, a 9,7″-es iPadet kényelmesen becsúsztatva, valamint vezeték nélkül csatlakoztatva már használhatjuk is, arról nem beszélve, hogy magyar kiosztással rendelkezik!

Ahogy látszik, egy kihajtható tokról beszélünk, ami kemény műanyagból készült, az iPad mögött pedig puha szövet borítást kapott, hogy ezzel is védje a készülékünket. Ugyanitt pici műanyag pöcök elölről is védi az iPadet, hogy összecsukáskor ne nyomja meg a billentyűzet. Rendelkezik kamera kivágással és kitámasztóval, ami pont megfelelő szögben áll, de egyénileg állítható is.

Zagg messenger fólia iPad billentyűzet

A billentyűzet magyar kiosztással kapható, egyedül a hosszú í nincs teljesen ott, ahol megszoktuk, de ehhez az aprósághoz viszonylag rövid idő alatt hozzá lehet szokni. A laptopokon megszokott távolságra helyezkednek el a billentyűk, és a nyomásuk is ugyanaz, így minimális gyakorlással a gépelési élmény gyors és természetes lesz. Felül a messenger folio rendelkezik funkció gombokkal is. Ilyen a Home gomb, a készülék lezárása, keresés, zene váltás, hangerő szabályzók és így tovább… Olyan gombok is helyet kaptak mint az alt, cmd, ctrl, ezek jól jönnek, ha mondjuk távoli gépre jelentkezünk be és szükségünk van egy-egy billentyűzet kombinációra.

Zagg messenger fólia iPad billentyűzet

A tok egyébként ultravékonynak hirdeti magát, ám kicsit vastagabb, mint a Smart Keyboard, viszont itt a gombkiosztás jobban hasonlít egy laptopéhoz. Ahogy az várható, nehezebb lesz az iPad a billentyűzettel és vastagabb is egy kicsit, de legalább állandóan tokban van. Maga a billentyűzet teljesen hátra hajtható, így egyáltalán nem zavaró, nem lóg, ha éppen nem használjuk. A modern Bluetooth-nak hála a másodperc tört része alatt csatlakozik, csak egyszer kell párosítanunk. A benne lévő akkumulátor napi 2 óra használat mellett 3 hónapig is bírja.

Konklúzió

Ha valaki sokat gépel az iPaden, akkor nem kérdés a Zagg magyar kiosztású vezeték nélküli messenger folio billentyűzete. Kedvencem a kitámasztó, amivel tényleg mindenhol kényelmesen tudok gépelni. Egy ideig az Apple vezeték nélküli billentyűzetét használtam, ami egy teljesen jó megoldás, de annál nincs kitámasztó, nem védi semmi az iPadet, és még külön hordoznom is kellett. Ez egy olyan szett, ami könnyen megszokható és megszerethető, egyedül a billentyűzet világítást hiányoltam, de hát nem lehet minden tökéletes.

A tok az összes 9,7-es iPadhez jó: iPad Air, iPad Air 2, iPad Pro 2017 és persze a 2018-as iPadhez is. Ide kattintva megvásárolható a Styleboltból, korábban pedig teszteltük már az új iPadet is, ami itt olvasható: Kezünkben az új, 9,7″-es, 2018-as iPad – vélemény

Olvasd el a hozzászólásokat is

7 Comments

  1. “A billentyűzet magyar kiosztással kapható, egyedül a hosszú í nincs teljesen ott, ahol megszoktuk, de ehhez az aprósághoz viszonylag rövid idő alatt hozzá lehet szokni.”

    Nem lehet. Az elcseszett formájú enterhez meg pláne nem.

  2. Arra kell nagyon figyelni, hogy a billentyűzet egy idő után bele fog karcolódni a kijelzőbe, mint a legtöbb vékony laptopnál. Érdemes egy szövet darabot helyezni a kijelző és a billentyűzet közé.

  3. @szifon09: Pont leírtam, hogy nem éri el a billentyűzet a kijelzőt a védő pöckök miatt, legalábbis nálam. Lehet neked más tapasztalatod van a termékkel.

  4. @admin: Még nem 🙂

  5. Nkem nagyon messzinek tűnik a billentyűzet az iPadtől. Én rengeteget használom a “touch bart” jegyzetelés közben, ez a képek alapján nagyon kényelmetlennek tűnik.

    @r3dsnake: Bármilyen idióta kiosztást meg lehet szokni ha sokat használod. Az “elcseszett” formájú enter pedig elég sok billentyűzeten ilyen ????

  6. @ef-dani: Igen tényleg az kényelmetlen, mert fel kell emelned az egész kezedet, nyilván ha közelebb lenne is mind1, mert akkor sem éred el annyira jól. Az iPadnek kéne kisebbnek lennie.

  7. @admin: Smart Keyboardnál csak az ujjamat nyújtom ki. Ott elég közel van.


Add a Comment