fbpx Skip to content

Az iOS 11 tavaly őszi megjelenésével az Apple az App Store-t is átszabta, megjelent az „App of the Day” és a „Game of the Day” ajánló is, mely a mérések szerint nagyon sikeres újdonság lett.

Az Apple egyik “fejőstehene” az App Store, negyedévről-negyedévre egyre több pénzt keres a szolgáltatással, így érthetően nagy figyelmet fordít az alkalmazásboltra. Az iOS 11-gyel átalakult a felület és új kategóriák is megjelentek, bevezették a napi alkalmazás-ajánlót, amely célja, hogy felhívja a felhasználók figyelmét egy-egy hasznos appra. A Sensor Tower nevű elemző cég méréseket készített a funkció hasznosságáról és érdekes megállapításokat tett.

A fejlesztők kifejezetten örültek az ajánló megjelenésének, hiszen az eladásaik szinte “felrobbantak”, ha az alkalmazásuk bekerült az ajánlóba. Játék esetén az amerikai App Store-ban az ajánlást követő héten 800%-kal növekedett a letöltésszám az ajánlást megelőző héthez képest. De még akkor is komoly növekedést tapasztaltak, ha az App Store Stories vagy az App List blokkba kerültek, mivel itt 222 és 240%-os letöltésszám növekedést értek el.

App of the Day

Nem tudjuk, hogy az Apple mi alapján választja ki az ajánlott alkalmazásokat, de a mérés szerint inkább nagyobb fejlesztők munkái közül szemezgetnek, független fejlesztőnek igen nehéz bekerülnie a választott körbe. A megvizsgált 15 fejlesztő közül 13-nak tavaly szeptember óta legalább 1 millió letöltése volt, függetlenként pedig igen nehéz elérni azt a számot. Ez alapján nem meglepő, hogy az Apple a nagyobbakat támogatja az ajánlással.

Jómagam úgy gondolom, hogy mindenképpen sikeres volt az ajánlás bevezetése. Én ugyan az utóbbi időben már jóval kevesebbet töltök le, mint korábban, mivel az összes olyan alkalmazást beszereztem, amire szükségem van, de egy újszülöttnek minden vicc új, így a friss felhasználóknak kifejezetten jól jön egy ilyen ajánló, segít kiigazodni az alkalmazástengerben.

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment