fbpx Skip to content

Még 2016-ban már olvashattatok Liamről, aki ugyancsak az Apple robotja, és “ő” volt az első, aki iPhone-okat szedett szét és az “ő” egyes részeiből készült Daisy is.

Daisy

Daisy óránként 200 iPhone-t képes szétszedni, ami éves szinten 1,7 millió készüléket jelent. Azért is fontos a robot munkája, mert az egyes alkatrészek összetevőit újból felhasználhatják, például a bennük lévő aranyat is. Liamhoz képest már nem csak egyfajta iPhone-t ismer fel, hanem több típust is. A 9to5Mac kirakott egy rövid videót is róla, amit érdemes megnézni.

Egyelőre még csak az Egyesült Államokban van ilyen robot, de hamarosan Európában is lesz. Természetesen a készülékek újrahasznosítása kevés volt a Greenpeace számára, ők azt szeretnék, hogy az Apple fókuszáljon a javíthatóságra és a hardveres fejlesztésekre, amikkel nem kellene új készüléket gyártania a cégnek. Az Apple nemrég teljesen átállt a megújuló energiára, erről ebben a cikkben írtunk korábban.

Olvasd el a hozzászólásokat is

1 Comment

  1. Nem egy robot, hanem szétszerelő cella több robottal. Van benne 6 tengelyes, scara, meg egy csomó manipulátor. A 18 másodperces ciklusidő (ha tényleg annyi) elég szép…


Add a Comment