fbpx Skip to content

Az Apple és a Samsung között örök a rivalizálás, legyen az a kamera vagy éppen az akkumulátor szempontjából. Az AppleInsider teszt alá vetette a két zászlóshajót, több vizsgálatot is elvégzett rajtuk, amelyekből kiderült, hogy melyik készüléknek jobb az akkuja.

Mindkét telefon OLED-kijelzővel rendelkezik, ami jó és rossz is az akkumulátor élettartamának szempontjából. Az OLED-panelek képpontjai saját maguk bocsátanak ki fényt, ami azt jelenti, hogy a sötétebb képpontok kevesebb energiát fogyasztanak, mint a fényes vagy fehér pixelek. Szintén az AppleInsider tesztelte nem is olyan rég, hogy a YouTube alkalmazásban található Dark Mode növelheti-e az akkumulátor élettartamát.

Érdemes aktiválni az automatikus fényerőt és sötét módot, amennyiben OLED-paneles a telefonunk, hiszen ezekkel a funkciókkal megnövelhetjük az akku élettartamát. A Galaxy S9 Plus valójában fizikailag és felbontásilag is nagyobb kijelzővel rendelkezik, mint az iPhone X, tehát elméletileg több energiát is kell fogyasztania. Az S9 Plus 3500 mAh-s akkumulátorral rendelkezik, ami körülbelül 29%-kal nagyobb kapacitású, mint az iPhone X 2716 mAh-s akkuja. Az iPhone X akkumulátora talán jobban hasonlítható a Galaxy S9 3000 mAh-s akkumulátorához, de ebben a tesztben az AppleInsider célja az volt, hogy a két vezető vállalat legjobb zászlóshajóját hasonlítsa össze.

1. teszt: Egy éjszakán át

Az első a teszt célja az volt, hogy mennyi energiát fogyasztanak egy éjszaka alatt a telefonok úgy, hogy nem futnak rajtuk alkalmazások. 100 százalékos töltöttségről indult mindkét telefon, minden, a háttérben futó alkalmazás be lett zárva rajtuk. Körülbelül 16 órával később a Galaxy S9 Plus 85 százalékon volt, furcsa módon az iPhone X 99 százalékos töltöttséggel bírt.

2. teszt: YouTube

Mi is írtunk arról, hogy mennyire is kíméli az iPhone X akkumulátorát a YouTube alkalmazás Dark Mode-ja. Ez a funkció Androidon még nem érhető el, így az alapértelmezett YouTube téma használatával készült a teszt. Mindkét telefon körülbelül 80 százalékos fényerőn volt, az AppleInsider csapata három órán át YouTube-videót játszott le mindkét készüléken. Három óra elteltével az iPhone X 55 százalékkal büszkélkedett, míg az S9 Plus 67 százalékon volt, ami azt jelenti, hogy ennél a tesztnél a Galaxy S9 Plus került ki győztesen.

3. teszt: Játék

A teszterek a Vainglory 5v5 nevezetű játékkal játszottak egy órán keresztül mindkét telefonon. Ennél a tesztnél a fényerő 100 százalékon volt az iPhone X-en és az S9 Plus-on is, azzal a céllal, hogy maximalizálják az akkumulátorok használatát, és remélhetőleg nagyobb különbség mutatkozik majd az eredményekben. Egy óra játék után az iPhone X 87%-os töltöttséggel rendelkezett, míg a Samsung zászlóshajó akkuja 84%-on volt. Ez a játékteszt azt mutatja, hogy mindkét telefon alkalmas a nagyobb energiaigényű játékok futtatására is.

4. teszt: Részleges lemerítési teszt

Az egyik legpontosabb módja az akkumulátor-tesztnek a Geekbench teszt. A teszt alatt 3 órán át futtatta a csapat a processzor-intenzív feladatokat. Az iPhone X 40%-os töltöttségen volt három óra elteltével, 2566-os értékkel, a Galaxy S9 Plus pedig 63 százalékon volt, 4592-es értékkel.

5. teszt: Teljes lemerítési teszt

Az utolsó tesztnél a csapat teljeskörű Geekbench tesztet végzett. Az iPhone 4 óra és 45 perc után 2,845 pontot ért el, ami valamivel jobb az előző tesztnél. A Galaxy S9 Plus esetében a teszt 7 óra 22 percet vett igénybe, így ismét a S9 Plus került ki győztesen 4420 ponttal.

A tesztek összességében azt mutatják, hogy  a Galaxy S9 Plus akkumulátora jobb, mint az iPhone X-é. Örökké lehetne vitatkozni azon, hogy melyik telefon a jobb, akár akku szempontjából, akár más funkciót figyelembe véve. Az AppleInsider több tesztkör alapján a Galaxy S9 Plus-t hozta ki ezúttal győztesnek. Az iPhone X akkumulátora kisebb kapacitású az S9 Plus-énél, így talán nem is meglepő, hogy az iPhone X végzett a második helyen.

A tesztről készült videót itt nézhetitek meg:

Olvasd el a hozzászólásokat is

20 Comments

  1. Eg miért olyan meglepő. Az apple az iphone akkumulátorok terén soha nem volt a csúcson.

  2. A nyolcas Samsung játszik az iPhone X ligába nem a kilences

  3. @White64GB: Pontosan, hiszen a S9 már úgy lett tervezve, hogy felülmúlja az X-t és itt jöhetne a régebben kezdték tervezni mint az X kijött, de nem tudhatjuk a samunál mit tudtak pontosan a megjelenés előtt és mennyivel, hiszen már mi is sokat tudhattunk róla, több hónappal előtte is.

  4. Hogyne, de ha az ájfónten nyert volna akkor semmi gond nem lenne a teszttel. Pff…

  5. @pAnk: Ha egy régebbi modell megver egy újabbat és tök mindegy ki gyártja, ha azonos a kategória, az teljesen jó hír lenne, sztem.
    Amugy meg mindenki az X-et kopizza még a sokat szidott kijelzőjét is a szigettel, meg a többivel az évek alatt.
    Én pl kíváncsian várok olyan teszteket amikben összevetik a F-ID-ket a S9-ből és a hüvely P20-ból is az X-ével, no meg mennyire átverhető különleges felkészülések nélkül.

  6. @Gunar: Tudom, hogy neked különösen nehéz elfogadni, ha más gyártó valamiben jobb mint az általad istenített epöl. De kérlek ne keverd ide, hogy ki másol kiről vagy a fészájdít, nem erről van szó. A cikkből kiderült, hogy a galakszieskilenc jobb akkuval rendelkezik. Pont. Vagy erről beszélgessünk vagy hagyjuk az egészet. Köszönöm!

  7. Viták megelőzésére, a cikkben is benne van: alapvetően itt most a 3,5 Ah-s akku versenyez a 2,7 Ah-s akku ellen.
    Miért kellett volna bármiben jobbnak lenni a kisebbnek???
    Csomagszálltási mennyiség versenyben a sima Audi az Audi kombi ellen, és tényleg körmötrágva várjuk vajon melyik fog győzni??? :-)))

  8. @pAnk: sose volt trendi nem tudni angolul. nagyon lázadó vagy!

  9. Nekem nagyon bejön az s9 és az s9+. Gondtam rá, hogy lecserélem az i7 em.
    Szerintetek megéri váltani? Vagy esetleg köztetek olyan aki i7 röl vàltott?

  10. @pAnk: El vagy tévedve, nem istenítem az apple-t csak ami tény az tény ha elfogadod ha nem! Ők sz@rják a spanyol viaszt és a többi utánozza mindenben, mindent hozzájuk hasonlítgat mindenki és ha náluk vmi nem kerek abból istenverte nagy lárma lesz azonnal. Pont! Csak erre próbáltalak rávezetni, de látom nem sikerült, na mindegy.
    @boki1981: Aki váltott az nem itt van remélem és nem is jön ide fikázni az apple termékeit, mert neki vmiért az jobban bejött, hiszen mi sem járunk át fikázni a droidokhoz az ő “sokkal olcsóbb és többet tudó” vasaikat, REMÉLEM!

  11. boki1981: a helyzet az, hogy én 6s-rol váltottam Galaxy 8-ra. Kezembe nyomták decemberben alkalmazás teszteléshez, hogy használjam. Mondtam, hogy nem kell, kizárt hogy én 9ev iPhone használat után váltsak. Két nap után bekapcsoltam, nézegettem. Kíváncsiságból beletettem a SIM-kartyamat. Azóta sem vettem ki. Gondolkoztam iPhone 8-on, na azóta már nem. A kijelzője elkepesztően szép, a kamerája is hibátlan, gyors, stabil, nagyon megszerettem. Nekem dizájnban is jobban tetszik, még az Xnél is. Az Android rajta kellemes csalódás, voltak korábban céges android teloim, használhatatlanok voltak az iOS-hez képest. Ez letisztul, egyértelmű menurendszerrel, stabil működéssel. Az iOS-t ugyan most is jobbnak tartom, azonban maga a vas egyértelműen jobb. Jobb annyival, hogy kinevessem az iPhone 8 négyéves dizájnját. Kíváncsi vagyok, hogy az Apple ősszel kijön-e olyan telefonnal, hogy visszatérjek rá. De most úgy érzem, tényleg lemaradtak hardverben. Szép-szép a faceID, de nekem egyszerű felhasználóként tökéletesen megfelel a Samsung megoldása is. Valahogy nem érzem a mindennapjaimban azt a biztonsági kockázatot ami miatt fosnom kellene, hogy ügyes hekkerek könnyebben játszhatják ki a Samu mint az Apple megoldását. Ja, s9-bol a + verziót vennem. Mindig utaltam az Apple kontra Samsung háborút, mar csak azért is, mert a koreaiak másoltak rendesen. De ez az S8, S9 széria tényleg fasza. Végre kileptek az Apple árnyékából. Remélem az amcsik felébrednek Csipkerózsika-almukbol mert az iPhone7-8 nekem azt mutatja, kicsit belekenyelmesedtek. Én mint felhasználó csak örülnék neki.

  12. @airness23: Most minden fikázás nélkül mondom, hogy a haver S9+ -a ma elém került és ránézve azt hittem vett rá vmi gagyi tokot, de kiderült az a saját készülékháza (kéket vett)
    ennyit az i8 4 éves dizájnjáról, amit azért a samu és a többi gyártó is lassan átvett, mert mindnek ugyanott van minden eleme mint ahol az iphone-oknak, alul a hangszóró és a mikrofon a csatival együtt, amikor anno kijött az egyik S.. samu csúcs vas a képen elsőre az alját láttam és azt hittem vmelyik iphone, az i6-nál bevezették a + -t és utána a samuék is, stb, szóval az valós, hogy a zászlóshajóknak kiadott droidos vasak mára eléggé használhatóak lettek, csak hát árban is kezdik az apple képzését átvenni. Arról nem is beszélve, hogy az új iphone mindig viszi a pálmát eladások terén magasan.
    Igazából felhasználási körülmények és szokások határozzák meg melyik jobb adott felhasználónak. Pl az említett haverom és a cégnél többen nem is tudnának iphone-t használni, mivel amire nekik kell a teló arra csak JB után lenne jó ezért maradnak droidos vasaknál.
    Én használok iphone-t (SE) a mérete miatt kényelmesebb, ha vmi speciálisabb dologra kell v nagyobb kijelző miatt, akkor vagy 10″-os tabletet droidost vagy subnotit W10-en,(feladatfüggő), minden elfér az autoban.

  13. @airness23: Az iPhone 8 négy éves dizájnát kineveted, de az S széria négy éves dizájnát nem? Épp az is a negyedik születésnapját ünnepli.

  14. Az nem 4 hanem 5 mivel előtte már megjelent iPhone-on csak náluk 4 mert ugye később kopiztak! ????

  15. ef-dani: az SE helyzete annyiból más, hogy ott kimondottan egy adott felhasználócsoport számára tartja életben azt a vonalat az Apple. De amikor a rendes éves újdonságként bemutatták a nyolcat, azért ott bennem volt csalódottság. A X nyilván más, mert az egy jubileumi készülék, annak megfelelő árazással. Kíváncsian várom, mit hoz az idei szeptember, mert az iOS-t határozottan jobbnak tartom és szeretnék visszatérni az iPhone-ra. De ehhez sokkal jobb készülék kell, sokkal jobb előlap hasznosítás, OLED panel, jobb kamera.
    Gunar: azt a kéket én sem venném meg, szerintem vegyél kézbe egy feketét. Zárójelben az X közül pl csak az ezüst tetszik, mert a fekete esetén az az acél keret nekem nem jön be. Ahogy a kék S9 sem.
    És ne érts félre senkit nem győzködök, nem mondom hogy bármelyik is szar lenne. Viszont ha valaki megkérdezi, elmondom mi a tapasztalatom. Nem az alapján, hogy havernak mi van, vagy pár percig kezbefogtam egyiket-masikat. Per pillanat az S8-t szívesebben használom, mint az iPhone 7-et vagy 8-at, azért, amit leírtam. Ha más másképp látja, elfogadom.

  16. @airness23: Ki beszélt az SE-ről? Én a Galaxy S-ről beszéltem. S6 edge, S7 edge, S8, S9 ugynaaz a dizájn. Amennyit ezek változtak az évek alatt annyit az iPhone is változott a 6 és a 8 közt,

  17. @ef-dani: Javaslom keress rá a gugliban az “s7 edge vs s8” majd az “iphone 6 7 8”-ra és utána olvasd el újra ezt a hozzászólásod.

  18. @pAnk: Minek? Bármikor a kezembe kapom bármelyiket. Pontosan tudom miről beszélek, nem kell a fórumokat olvasnom.

  19. @airness23: Igen az ízlések és pofonok különböznek, pl én csak eladásra vennék ezüst X-et ha vki nagyon olcsón adná, csak a fekete lehet nálam nyerő és igen volt amikor vette a kéket a kezemben fekete S9+ és valóban elsőre ott nem látszik a tokozás idegennek, csak én amit használnék az már nagyon max méret az X. Pont ezért ha az marénán írt cikkben szinte semmi változással lehet kijövő SE.. nem is kellene, pedig a mérete ok, csak hát a kijelzőt növeljék meg maxra az pedig csak F-ID esetén lehet optimális, vagy kijelző alatti ujjlenyomat olvasóval (amihez vettek pár éve céget) és min A11 legyen benne, még akkor is lehet olcsóbb mint az X, amiből elvileg eladták a zömét amit el lehetett szvsz. Ergo nem ütné agyon annak eladásait, ellenben kapós lehetne még 200e felett is.

  20. @boki1981: pár napja van szerencsém tesztelni egy S9+ készüléket, I7-et használok mellette.
    Szerintem itt nem a két készüléket kell összehasonlítani, hanem a felhasználási igényeket, mert a két készülék nem egy ligában játszik, és itt nem feltétlenül csak a nyers műszaki paraméterekre gondolok.

    Az I7 számomra kompakt, gyors, praktikus, mindent magas szinten tud.

    Az S9+ talán az Android rendszert leszámítva mindenben felülmúlja, de pont itt ütközik ki számomra amit fentebb írtam:

    Van-e szükséged ekkora kijelzőre, ami kapásból leköti mindkét kezed, van-e szükséged a duál kamerára, amellyel picivel ugyan szélesebb skálán fotózhatsz, de ugyanúgy 5×5 centiben nézed vissza az Instagramon.

    Amennyiben túlmutat az átlagfelhasználáson az igény, akkor igen, jobb, pontosabban megfelelőbb készülék az S9+.

    Annyival viszont nem nyújt többet egy átlag user számára, mint amennyivel többe kerül.

    Illetve számomra az Android rendszer és annak kompatibilitása iclouddal, watch-al stb. eléggé visszaveti a vágyamat a Samsung iránt..,


Add a Comment